Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (4)

  1. Bojan Butinar: Zasnova analitičnega postopka ugotavljanja pristnosti in stopnje predelave bučnega olja
  2. Lovro Sinkovič: Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)
  3. Simona Urbančič: Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja
  4. Manca Knap: Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živil

Magistrska dela (13)

  1. Saša Stopar: Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
  2. Keyla Trdan: Mikrobiološka kakovost in varnost zelene solate (Lactuca sativa L.)
  3. Jurij Bizjak: Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
  4. Anja Rečnik: Vpliv kislin in baz na potek oksidacije v modelnih lipidnih sistemih
  5. Tjaša Štaudohar: Karakterizacija slovenskega matičnega mlečka
  6. Mitja Krevs: Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
  7. Natalija Pustišek: Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
  8. Jana Drnovšček: Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in olja
  9. Anja Mahne Opatić: Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
  10. Eva Somrak: Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
  11. Marjetka Kastelic Švab: Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenja
  12. Maša Miculinić Trošt: Vpliv gnojenja in dodatne osvetlitve med rastjo užitnega tolščaka (Portulaca sativa L.) na vsebnost bioaktivnih komponent
  13. Katarina Demšar: Vpliv gojitvenega substrata na pridelek in prehransko vrednost sladkega krompirja

Diplomska dela (92)

  1. Matej Mezgec: Vpliv sorte na pridelek in vsebnost vitamina C v zelju (Brassica oleracea L. var. capitata) za svežo uporabo
  2. Nevenka Vrlinič: Morfološke lastnosti in vsebnost askorbinske kisline plodov izbranih sort cepljenega paradižnika (Lycopersicum esculentum Mill.)
  3. Žiga Klemenc: Vpliv okoljskih dejavnikov na vsebnost polifenolnih spojin in vitamina C ter na antioksidativno aktivnost plodov šipka
  4. Žiga Bižal: Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
  5. Slađana Praća: Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)
  6. Jasmina Novak: Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega medu
  7. Maja Ambrožič: Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vina
  8. Lidija Domjan: Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
  9. Darko Garjetović: Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)
  10. Petra Kasenburger: Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega medu
  11. Mojca Vrhovnik: Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodo
  12. Janja Klanjčar: Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
  13. Matija Rednak: Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
  14. Martina Zapušek: Neznačilen starikav ton belih vin
  15. Sandra Kozlar: Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v medu
  16. Tomaž Pušnik: Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
  17. Simona Mate: Kinetika izločanja vinskega kamna
  18. Katarina Baša: Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
  19. Borut Šval: Vpliv oskrbe z vodo na proteolitično aktivnost v listih fižola in afriške vijolice
  20. Nataša Lilek: Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega medu
  21. Samo Polanec: Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
  22. Adriana Ban: Priprava in karakterizacija ionskih izmenjevalcev iz odpadnih rastlinskih materialov za vezavo Cu[2+] iz vodnih raztopin
  23. Karmen Bat: Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami
  24. Maja Grešak: Določanje vrstne značilnosti medu
  25. Ivanka Vergan: Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)
  26. Milan Farkaš: Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)
  27. Andraž Štrekelj: Vsebnost trans maščobnih kislin v materinem mleku
  28. Alen Horvat: Vsebnost kroma v poljščinah in tleh onesnaženih z usnjarskimi odpadki
  29. Janja Papež: Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
  30. Ana Šerona: Vrednotenje prehrane kardiovaskularnih bolnikov
  31. Tadeja Jakus: Določanje antioksidantov v zdravilnih zeliščih
  32. Ajda Ota: Vpliv ferulne, kavne in p-kumarne kisline ter njihovih stirenov na modelne membrane
  33. Poldka Kodrič: Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)
  34. Marjetka Kreševec: Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesa
  35. Uroš Jalovec: Zorenje vina sorte modra frankinja z mikrooksidacijo
  36. Tomaž Plankar: Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkov
  37. Maruša Lamut: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
  38. Veronika Zubin: Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
  39. Lovro Sinkovič: Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
  40. Tjaša Prevc: Povezava dielektrične konstante in maščobnih števil modelnih lipidnih sistemov
  41. Matic Ceglar: Povezanost med zaužito količino vitaminov in makrohranil
  42. Vedran Manzin: Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)
  43. Maša Tominec: Kvantitativna določitev aminokislin v medu z metodo HPLC
  44. Matej Gerbič: Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev sliv
  45. Tanja Potočnik: Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega olja
  46. Petra Seljak: Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
  47. Katarina Mehle: Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu
  48. Barbara Petrović: Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
  49. Lenka Glavič: Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
  50. Suzana Povše: Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
  51. Sandra Valenti: Kakovostni parametri vina malvazija
  52. Jernej Kaiser: Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
  53. Anita Fajić: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
  54. Sonja Tomazini: Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvora
  55. Alja Farkaš: Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
  56. Primož Božnar: Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v med
  57. Urška Kočevar: Vpliv temperature in časa segrevanja na nekatere fizikalnokemijske lastnosti medu
  58. Sabina Dremelj: Vpliv kuhanja na vsebnost težkih kovin v krompirju, korenju in rdeči pesi z onesnaženega območja Mestne občine Celje
  59. Iztok Štrucelj: Maščobnokislinska sestava lipidov Vipavskega pršuta
  60. Gaja Bertok: Karakterizacija plodov jabolk sorte ʹGalaʹ glede na način gnojenja v sadovnjaku
  61. Neda Lazić: Protimikrobna učinkovitost ekstraktov iz listov in storžkov hmelja (Humulus lupulus L.)
  62. Luka Križman: Vpliv dodatka rožičeve moke na mikrobiološke, kemijske in senzorične lastnosti brezglutenskega ajdovega kruha
  63. Simon Hari: Vpliv roka spravila in dodatnega gnojenja lanu (Linum usitatissimum L.) na vsebnost višjih maščobnih kislin in skupnih maščob
  64. Matej Slak: Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
  65. Anja Čuk: Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)
  66. Klaudija Vidali: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
  67. Domen Babič: Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
  68. Martina Flegar: Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
  69. Ajda Švab: Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
  70. Valentina Bucik: Antioksidativna učinkovitost listov in storžkov hmelja
  71. Jure Laznik: Stabilnost askorbinske kisline vključene v liposome
  72. Kanija Muratović: Vsebnost težkih kovin v tunini
  73. Tanja Janežič: Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatki
  74. Damjana Špelič: Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
  75. Sean Čebron: Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
  76. Tina Smolič: Vsebnost prehranske vlaknine v živilih rastlinskega izvora
  77. Tanja Jus: Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
  78. Doris Šumiga: Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave in sadja slovenskega porekla
  79. Jure Kotnik: Kakovost cvička v obdobju 2002 do 2009
  80. Marko Boštjančič: Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave
  81. Klavdija Zalokar: Povezava med klasičnimi metodami določitve stopnje oksidacije rastlinskih olj in njihovimi dielektričnimi lastnostmi
  82. Monika Pavlinjek: Vsebnost skupnih fenolnih spojin, maščobnih kislin in antioksidativna učinkovitost v vzorcih mandlja z različnim geografskim poreklom
  83. Mitja Močnik: Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
  84. Matej Žvokelj: Obstojnost vitaminov in skupni antioksidativni potencial v sadno-žitni rezini
  85. Irena Veselič: Nekateri kriteriji za določanje vrste medu
  86. Robert Stibilj: Vpliv antioksidantov v ekstraktih rožmarina in zelenega čaja na senzorične lastnosti soka rdeče pomaranče
  87. Judita Kovač: Maščobnokislinska sestava grozdnih pečk različnih sort grozdja
  88. Aleš Kunej: Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna
  89. Dejan Suban: Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
  90. Vojko Nikolič: Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)
  91. Milica Madžarević: Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)
  92. Neja Derča: Senzorična kakovost zgodnjega krompirja (Solanum tuberosum L.), pridelanega na različnih gojitvenih substratih

Druga dela (23)

  1. Dragan Žnidarčič, Damir Marković, Rajko Vidrih, Tanja Bohinc, Stanislav Trdan: Kateri biofizikalni in biokemični dejavniki lahko pripomorejo k večji odpornosti zelja (Brassica oleraceae L. var. capitata) na napad gospodarsko najpomembnejših škodljivcev
  2. Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih, Mateja Germ, Dean Ban, Stanislav Trdan: Relationship between water-soluble carbohydrate composition of cabbage (Brassica oleracea L. var. capitata) and damage levels of onion thrips
  3. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
  4. Anamarija Zore, Anže Abram, Aleksander Učakar, Ivo Godina, Franc Rojko, Roman Štukelj, Andrijana Sever Škapin, Rajko Vidrih, Olivera Dolić, Valentina Veselinović, Klemen Bohinc: Antibacterial effect of polymethyl methacrylate resin base containing ▫$TiO_2$▫ nanoparticles
  5. Klemen Bohinc, Anže Abram, Anamarija Zore, Roman Štukelj, Ana Lenarčič, Rajko Vidrih, Andrijana Sever Škapin: Biophysical properties of foamed and solid polymers used in orthotics and prosthetics
  6. Nina Kacjan-Maršić, Petra Štolfa, Dominik Vodnik, Katarina Košmelj, Maja Mikulič Petkovšek, Bojka Kump, Rajko Vidrih, Doris Kokalj, Saša Piskernik, Blaž Ferjančič, Maja Dragutinović, Robert Veberič, Metka Hudina, Helena Šircelj: Physiological and biochemical responses of ungrafted and grafted bell pepper plants (Capsicum annuum L. var. grossum (L.) Sendtn.) grown under moderate salt stress
  7. Zdravilna moč olja
  8. Rajko Vidrih, Janez Hribar, Željko Prgomet, Nataša Poklar Ulrih: The physico-chemical properties of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruits
  9. Xuepei Wang, Xinwu Li, Daqi Fu, Rajko Vidrih, Xiaoshuan Zhang: Ethylene sensor-enabled dynamic monitoring and multi-strategies control for quality management of fruit cold chain logistics
  10. Nina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst: Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian population
  11. Gabriela Sousa, Marija Trifunovska, Madalena Antunes, Isabel Miranda, Margarida Moldão, Vítor Alves, Rajko Vidrih, Paula Allen Lopes, Luis Aparicio, Marta Neves, Carla Tecelão, Suzana Ferreira-Dias: Optimization of ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from Pelvetia canaliculata to sunflower oil
  12. Lovro Sinkovič, Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih, Janez Hribar, Žarko Ilin: Fatty acid composition of leaves of forced chicory (Cichorium intybus L.)
  13. Rajko Vidrih, Sebastjan Filip: Amino acid composition of protein-enriched dried pasta
  14. Klemen Bohinc, Roman Štukelj, Anže Abram, Ivan Jerman, Nigel Willy Van de Velde, Rajko Vidrih: Biophysical characterization of autochthonous and new apple cultivar surfaces
  15. Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih: Vsebnost esencialnih maščobnih kislin v zelju (Brassica oleracea L.)
  16. Tatjana Košmerl, Milica Kač: Kemijske analize in postopki čiščenja vina
  17. Živila, hranila in prehrana prihodnosti
  18. Filip Dujmić, Karin Kovačević Ganić, Duška Čurić, Sven Karlović, Tomislav Bosiljkov, Damir Ježek, Rajko Vidrih, Janez Hribar, Emil Zlatić, Tihomir Prusina, Sucheta Khubber, Francisco J. Barba, Mladen Brnčić: Non-thermal ultrasonic extraction of polyphenolic compounds from red wine lees
  19. Manca Knap, Nives Ogrinc, Klemen Potočnik, Rajko Vidrih: Antioxidant activity in selected Slovenian organic and conventional crops
  20. Manca Knap, Marijan Nečemer, Peter Kump, Klemen Potočnik, Rajko Vidrih: The content of minerals in Slovenian organic and conventional produced fruits, herbs and vegetables
  21. Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl: Sortni vonj vina ali napaka
  22. Klemen Bohinc, Erna Tintor, Davor Kovačević, Rajko Vidrih, Anamarija Zore, Anže Abram, Željka Kojić, Marija Obradović, Valentina Veselinović, Olivera Dolić: Bacterial adhesion on glass–ionomer cements and micro/nano hybrid composite dental surfaces
  23. Ivan Marić, Anamarija Zore, Franc Rojko, Andrijana Sever Škapin, Roman Štukelj, Aleksander Učakar, Rajko Vidrih, Valentina Veselinović, Marijan Gotić, Klemen Bohinc: Antifungal effect of polymethyl methacrylate resin base with embedded Au nanoparticles