Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (5)

  1. Mojca Korošec: Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu
  2. Erika Bešter: Oksidacijska stabilnost ekstra deviških oljčnih olj Slovenske Istre
  3. Vasilij Valenčič: Vpliv tehnoloških postopkov na kakovost namiznih oljk Slovenske Istre
  4. Urška Kropf: Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij Slovenije
  5. Jasna Bertoncelj: Identifikacija in vsebnost nekaterih antioksidantov v slovenskem medu

Magistrska dela (4)

  1. Barbara Herlah: Uživanje sadja in zelenjave pri osnovnošolcih mariborske regije
  2. Irena Kurent: Vpliv tehnoloških postopkov na vsebnost fitinske kisline v različnih vrstah kruha
  3. Gordana Vulić: Vrednotenje gastronomske kakovosti slovenskih regionalnih jedi
  4. Petra Kasenburger: Prehranjevalne navade in ocena hranilnih vrednosti toplih malic v podjetjih z organizirano prehrano

Diplomska dela (82)

  1. Viktor Kure: Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribah
  2. Urška Golob: Vsebnost prolina in beljakovin v različnih vrstah slovenskega medu
  3. Saša Volk: Določanje selena v ribah in ribjih izdelkih na slovenskem tržišču
  4. Nataša Majcen: Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribah
  5. Jasmina Novak: Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega medu
  6. Irena Višnjevec: Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
  7. Darko Garjetović: Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)
  8. Petra Kasenburger: Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega medu
  9. Tomaž Poredoš: Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinah
  10. Jasmina Himelrajh: Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jedi
  11. Nataša Kušar: Vpliv kislega testa na kakovost toasta
  12. Lucija Kovačič: Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti
  13. Matija Rednak: Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
  14. Gregor Cerar: Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
  15. Gaja Vlaj: Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednost
  16. Irena Bernat: Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jedi
  17. Simona Ovček: Encimska aktivnost medu
  18. Ksenija Podgrajšek: Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina D
  19. Petra Jakob: Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
  20. Mitja Jakončič: Zorenje vina na drožeh
  21. Martina Zapušek: Neznačilen starikav ton belih vin
  22. Suzana Uršič: Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestave
  23. Sandra Kozlar: Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v medu
  24. Anja Lepen: Specifični kot zasuka medu
  25. Anita Žnidar: Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojske
  26. Tjaša Blaznik: Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh
  27. Nataša Lilek: Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega medu
  28. Sašo Reberšek: Ocena prehranskega statusa študentov
  29. Neža Nježič: Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovih
  30. Tina Češnovar: Prehranski vnos pri otrocih s celiakijo (glutensko enteropatijo)
  31. Vesna Slemenšek: Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhov
  32. Karmen Bat: Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami
  33. Tina Klepac: Optimizacija luminiscenčne metode za določanje antioksidativne aktivnosti v rastlinskih ekstraktih
  34. Maja Grešak: Določanje vrstne značilnosti medu
  35. Ivanka Vergan: Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)
  36. Lidija Vertnik: Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil
  37. Milan Farkaš: Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)
  38. Alen Horvat: Vsebnost kroma v poljščinah in tleh onesnaženih z usnjarskimi odpadki
  39. Janja Papež: Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
  40. Marjanca Vidmar: Določanje selena v mesu in mesnih izdelkih slovenskega porekla
  41. Mojca Jenko: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
  42. Poldka Kodrič: Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)
  43. Lidija Potočnik: Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametre
  44. Darja Vrečar: Prehranjevalne navade učencev osnovne šole Tolmin
  45. Alenka Marčič: Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
  46. Špela Cerar: Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0
  47. Ana Veber: Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dne
  48. Nika Slokar: Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
  49. Petra Klinc: Sestava jedilnikov za nosečnice
  50. Robert Vnučec: Vnos makrohranil in telesna sestava pri srednješolcih
  51. Maša Tominec: Kvantitativna določitev aminokislin v medu z metodo HPLC
  52. Tina Jakop: Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinike
  53. David Lesar: Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
  54. Monika Logar: Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane
  55. Katja Govekar: Kakovost pecilnega praška
  56. Špela Susman: Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega medu
  57. Katja Lovrenčič: Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
  58. Katarina Mehle: Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu
  59. Irena Moravec: Določanje vsebnosti skupne prehranske vlaknine z encimsko metodo
  60. Branko Zorn: Vrednotenje prehrane po smernicah ločevalne diete
  61. Alja Knego: Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
  62. Polona Žagar: Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
  63. Sonja Tomazini: Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvora
  64. Antonija Zajc: Določanje živega srebra v različnih vrstah svežih in konzerviranih rib na slovenskem tržišču
  65. Nataša Šenk: Vrednotenje medu
  66. Barbara Orešnik: Vsebnost selena in arzena v celodnevnih obrokih Slovenske vojske
  67. Sandra Poje: Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
  68. Maja Gantar: Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
  69. Amadeja Rožman: Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
  70. Petra Rusjan: Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkov
  71. Aleš Glavič: Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
  72. Tinca Frumen: Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
  73. Petra Leskovec: Hranilna vrednost različnih vrst kruha na slovenskem trgu
  74. Primož Božnar: Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v med
  75. Marko Boštjančič: Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave
  76. Tina Perko: Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
  77. Irena Veselič: Nekateri kriteriji za določanje vrste medu
  78. Robert Stibilj: Vpliv antioksidantov v ekstraktih rožmarina in zelenega čaja na senzorične lastnosti soka rdeče pomaranče
  79. Judita Kovač: Maščobnokislinska sestava grozdnih pečk različnih sort grozdja
  80. Lina Burkan: Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
  81. Jure Sadar: Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
  82. Lidija Lah: Vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava mesa kuncev različnih pasemskih linij, spolov in starosti

Druga dela (9)

  1. Terezija Golob, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec: Pomen prehranske vlaknine v prehrani človeka
  2. Terezija Golob, Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf: Senzorična analiza: metode in preskuševalci
  3. Terezija Golob, Elizabeta Mičović, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec: Sensory acceptability of chocolate with inulin
  4. Anamarija Plestenjak, Terezija Golob, Jasna Bertoncelj: Kakšen je slovenski med?
  5. Milena Bučar-Miklavčič, Terezija Golob, Vasilij Valenčič, Erika Bešter, Bojan Butinar, Ana Miklavčič: Variations of phenolic compounds and sensory properties of virgin olive oils from the variety 'Istrska belica'
  6. Urška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob: Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honey
  7. Urška Kropf, Mojca Korošec, Terezija Golob: Med kot vir biološko pomembnih elementov
  8. Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob: Oblikovanje baze podatkov o slovenskem medu
  9. Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič, Nataša Poklar Ulrih: Fizikalnokemijske metode v živilstvu