Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (5)
Mojca Korošec:
Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu
Erika Bešter:
Oksidacijska stabilnost ekstra deviških oljčnih olj Slovenske Istre
Vasilij Valenčič:
Vpliv tehnoloških postopkov na kakovost namiznih oljk Slovenske Istre
Urška Kropf:
Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij Slovenije
Jasna Bertoncelj:
Identifikacija in vsebnost nekaterih antioksidantov v slovenskem medu
Magistrska dela (4)
Barbara Herlah:
Uživanje sadja in zelenjave pri osnovnošolcih mariborske regije
Irena Kurent:
Vpliv tehnoloških postopkov na vsebnost fitinske kisline v različnih vrstah kruha
Gordana Vulić:
Vrednotenje gastronomske kakovosti slovenskih regionalnih jedi
Petra Kasenburger:
Prehranjevalne navade in ocena hranilnih vrednosti toplih malic v podjetjih z organizirano prehrano
Diplomska dela (82)
Viktor Kure:
Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribah
Urška Golob:
Vsebnost prolina in beljakovin v različnih vrstah slovenskega medu
Saša Volk:
Določanje selena v ribah in ribjih izdelkih na slovenskem tržišču
Nataša Majcen:
Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribah
Jasmina Novak:
Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega medu
Irena Višnjevec:
Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
Darko Garjetović:
Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)
Petra Kasenburger:
Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega medu
Tomaž Poredoš:
Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinah
Jasmina Himelrajh:
Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jedi
Nataša Kušar:
Vpliv kislega testa na kakovost toasta
Lucija Kovačič:
Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti
Matija Rednak:
Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Gregor Cerar:
Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
Gaja Vlaj:
Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednost
Irena Bernat:
Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jedi
Simona Ovček:
Encimska aktivnost medu
Ksenija Podgrajšek:
Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina D
Petra Jakob:
Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
Mitja Jakončič:
Zorenje vina na drožeh
Martina Zapušek:
Neznačilen starikav ton belih vin
Suzana Uršič:
Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestave
Sandra Kozlar:
Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v medu
Anja Lepen:
Specifični kot zasuka medu
Anita Žnidar:
Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojske
Tjaša Blaznik:
Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh
Nataša Lilek:
Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega medu
Sašo Reberšek:
Ocena prehranskega statusa študentov
Neža Nježič:
Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovih
Tina Češnovar:
Prehranski vnos pri otrocih s celiakijo (glutensko enteropatijo)
Vesna Slemenšek:
Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhov
Karmen Bat:
Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami
Tina Klepac:
Optimizacija luminiscenčne metode za določanje antioksidativne aktivnosti v rastlinskih ekstraktih
Maja Grešak:
Določanje vrstne značilnosti medu
Ivanka Vergan:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)
Lidija Vertnik:
Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil
Milan Farkaš:
Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)
Alen Horvat:
Vsebnost kroma v poljščinah in tleh onesnaženih z usnjarskimi odpadki
Janja Papež:
Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
Marjanca Vidmar:
Določanje selena v mesu in mesnih izdelkih slovenskega porekla
Mojca Jenko:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
Poldka Kodrič:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)
Lidija Potočnik:
Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametre
Darja Vrečar:
Prehranjevalne navade učencev osnovne šole Tolmin
Alenka Marčič:
Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
Špela Cerar:
Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0
Ana Veber:
Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dne
Nika Slokar:
Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
Petra Klinc:
Sestava jedilnikov za nosečnice
Robert Vnučec:
Vnos makrohranil in telesna sestava pri srednješolcih
Maša Tominec:
Kvantitativna določitev aminokislin v medu z metodo HPLC
Tina Jakop:
Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinike
David Lesar:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Monika Logar:
Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane
Katja Govekar:
Kakovost pecilnega praška
Špela Susman:
Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega medu
Katja Lovrenčič:
Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
Katarina Mehle:
Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu
Irena Moravec:
Določanje vsebnosti skupne prehranske vlaknine z encimsko metodo
Branko Zorn:
Vrednotenje prehrane po smernicah ločevalne diete
Alja Knego:
Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
Polona Žagar:
Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
Sonja Tomazini:
Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvora
Antonija Zajc:
Določanje živega srebra v različnih vrstah svežih in konzerviranih rib na slovenskem tržišču
Nataša Šenk:
Vrednotenje medu
Barbara Orešnik:
Vsebnost selena in arzena v celodnevnih obrokih Slovenske vojske
Sandra Poje:
Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
Maja Gantar:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Amadeja Rožman:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
Petra Rusjan:
Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkov
Aleš Glavič:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Tinca Frumen:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Petra Leskovec:
Hranilna vrednost različnih vrst kruha na slovenskem trgu
Primož Božnar:
Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v med
Marko Boštjančič:
Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave
Tina Perko:
Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
Irena Veselič:
Nekateri kriteriji za določanje vrste medu
Robert Stibilj:
Vpliv antioksidantov v ekstraktih rožmarina in zelenega čaja na senzorične lastnosti soka rdeče pomaranče
Judita Kovač:
Maščobnokislinska sestava grozdnih pečk različnih sort grozdja
Lina Burkan:
Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
Jure Sadar:
Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
Lidija Lah:
Vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava mesa kuncev različnih pasemskih linij, spolov in starosti
Druga dela (9)
Terezija Golob, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec:
Pomen prehranske vlaknine v prehrani človeka
Terezija Golob, Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf:
Senzorična analiza: metode in preskuševalci
Terezija Golob, Elizabeta Mičović, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec:
Sensory acceptability of chocolate with inulin
Anamarija Plestenjak, Terezija Golob, Jasna Bertoncelj:
Kakšen je slovenski med?
Milena Bučar-Miklavčič, Terezija Golob, Vasilij Valenčič, Erika Bešter, Bojan Butinar, Ana Miklavčič:
Variations of phenolic compounds and sensory properties of virgin olive oils from the variety 'Istrska belica'
Urška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob:
Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honey
Urška Kropf, Mojca Korošec, Terezija Golob:
Med kot vir biološko pomembnih elementov
Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob:
Oblikovanje baze podatkov o slovenskem medu
Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič, Nataša Poklar Ulrih:
Fizikalnokemijske metode v živilstvu