Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Ana Penko:
Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Dejan Došler:
Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašiča
Magistrska dela (15)
Jasna Lužar:
Antioksidativni potencial droži
Sara Grbavac:
Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocih
Milko Lebarič:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Petra Stopar:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Andreja Knez Knafelj:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Tomaž Cimerman:
Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Klemen Saje:
Kombinirano delovanje visokega hidrostatskega tlaka in izvlečka timijana (Thymus vulgaris) na zaviranje rasti bakterij vrste Listeria monocytogenes v modelnem živilu
Urška Žnidaršič:
Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
Blaž Grobin:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Petra Gabrijelčič:
Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
Nina Janžekovič:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Marjetka Kršlin:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Nadja Čretnik:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Damir Kakovič:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Urška Pavčnik:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Diplomska dela (50)
Žiga Bižal:
Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
Mateja Strelec:
Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
Irena Višnjevec:
Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
Lidija Domjan:
Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Ajda Šalej:
Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
Tomaž Pušnik:
Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
Marko Škofca:
Parametri kakovosti vina sorte modra frankinja vinorodne dežele Posavje
Samo Polanec:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Jasmina Halilović:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
Mateja Lušnic Polak:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Martin Gregorich:
Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišice
Tatjana Rojc:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Tomaž Sotošek:
Odnos Slovencev do pripravljene hrane
Lovro Sinkovič:
Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
Anže Brejc:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
David Lesar:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Katja Govekar:
Kakovost pecilnega praška
Katja Lovrenčič:
Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
Lenka Glavič:
Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
Tina Tušar:
Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkov
Karmen Tisaj:
Pomen jajc v prehrani študentov
Suzana Povše:
Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
Anja Perović:
Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
Jure Renko:
Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
Tjaša Kapel:
Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikov
Polona Žagar:
Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
Jasmina Knap:
Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
Samo Pergar:
Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
Janja Fingušt:
Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkov
Irena Palčar:
Postavitev kriterijev za senzorično vrednotenje sendvičev
Uroš Mervič:
Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
Tadej Kaltnekar:
Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta
Sonja Levstek:
Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
Teja Gorenc:
Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
Mojca Gostečnik:
Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
Maja Gantar:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Mateja Torjan:
Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
Jana Anzeljc:
Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
Neja Tekavec:
Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
Maša Polanec:
Senzorično ocenjevanje penečih vin
Aleš Glavič:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Miha Crnčić:
Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
Tinca Frumen:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Tanja Fingušt:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Blažka Primožič:
Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
Urša Petelin:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
Tina Perko:
Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
Dejan Suban:
Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
Jure Sadar:
Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
Milica Madžarević:
Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)
Druga dela (9)
Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender:
Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender:
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Lea Demšar, Tomaž Polak:
Tehnologije mesa in mesnin I
Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender:
Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar:
Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak:
Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak:
Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media