Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (2)

  1. Ana Penko: Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
  2. Dejan Došler: Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašiča

Magistrska dela (15)

  1. Jasna Lužar: Antioksidativni potencial droži
  2. Sara Grbavac: Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocih
  3. Milko Lebarič: Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
  4. Petra Stopar: Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
  5. Andreja Knez Knafelj: Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  6. Tomaž Cimerman: Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  7. Klemen Saje: Kombinirano delovanje visokega hidrostatskega tlaka in izvlečka timijana (Thymus vulgaris) na zaviranje rasti bakterij vrste Listeria monocytogenes v modelnem živilu
  8. Urška Žnidaršič: Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
  9. Blaž Grobin: Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
  10. Petra Gabrijelčič: Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
  11. Nina Janžekovič: Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
  12. Marjetka Kršlin: Proteinski profili različnih vrst mleka
  13. Nadja Čretnik: Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
  14. Damir Kakovič: Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
  15. Urška Pavčnik: Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev

Diplomska dela (50)

  1. Žiga Bižal: Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
  2. Mateja Strelec: Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
  3. Irena Višnjevec: Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
  4. Lidija Domjan: Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
  5. Ajda Šalej: Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
  6. Tomaž Pušnik: Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
  7. Marko Škofca: Parametri kakovosti vina sorte modra frankinja vinorodne dežele Posavje
  8. Samo Polanec: Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
  9. Jasmina Halilović: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
  10. Mateja Lušnic Polak: Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
  11. Martin Gregorich: Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišice
  12. Tatjana Rojc: Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
  13. Tomaž Sotošek: Odnos Slovencev do pripravljene hrane
  14. Lovro Sinkovič: Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
  15. Anže Brejc: Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
  16. David Lesar: Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
  17. Katja Govekar: Kakovost pecilnega praška
  18. Katja Lovrenčič: Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
  19. Lenka Glavič: Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
  20. Tina Tušar: Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkov
  21. Karmen Tisaj: Pomen jajc v prehrani študentov
  22. Suzana Povše: Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
  23. Anja Perović: Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
  24. Jure Renko: Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
  25. Tjaša Kapel: Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikov
  26. Polona Žagar: Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
  27. Jasmina Knap: Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
  28. Samo Pergar: Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
  29. Janja Fingušt: Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkov
  30. Irena Palčar: Postavitev kriterijev za senzorično vrednotenje sendvičev
  31. Uroš Mervič: Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
  32. Tadej Kaltnekar: Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta
  33. Sonja Levstek: Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
  34. Teja Gorenc: Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
  35. Mojca Gostečnik: Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
  36. Maja Gantar: Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
  37. Mateja Torjan: Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
  38. Jana Anzeljc: Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
  39. Neja Tekavec: Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
  40. Maša Polanec: Senzorično ocenjevanje penečih vin
  41. Aleš Glavič: Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
  42. Miha Crnčić: Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
  43. Tinca Frumen: Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
  44. Tanja Fingušt: Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
  45. Blažka Primožič: Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
  46. Urša Petelin: Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
  47. Tina Perko: Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
  48. Dejan Suban: Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
  49. Jure Sadar: Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
  50. Milica Madžarević: Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)

Druga dela (9)

  1. Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender: Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
  2. Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender: Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
  3. Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić: Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
  4. Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar: Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
  5. Lea Demšar, Tomaž Polak: Tehnologije mesa in mesnin I
  6. Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender: Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
  7. Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar: Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
  8. Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak: Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
  9. Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak: Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media