Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (2)
Ana Penko:
Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Dejan Došler:
Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašiča
MSc theses (15)
Jasna Lužar:
Antioksidativni potencial droži
Sara Grbavac:
Hranilna vrednost kosil in njihova sprejemljivost pri predšolskih otrocih
Milko Lebarič:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Petra Stopar:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Andreja Knez Knafelj:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Tomaž Cimerman:
Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Klemen Saje:
Kombinirano delovanje visokega hidrostatskega tlaka in izvlečka timijana (Thymus vulgaris) na zaviranje rasti bakterij vrste Listeria monocytogenes v modelnem živilu
Urška Žnidaršič:
Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
Blaž Grobin:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Petra Gabrijelčič:
Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
Nina Janžekovič:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Marjetka Kršlin:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Nadja Čretnik:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Damir Kakovič:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Urška Pavčnik:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
BSc theses (50)
Žiga Bižal:
Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
Mateja Strelec:
Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
Irena Višnjevec:
Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
Lidija Domjan:
Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Ajda Šalej:
Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
Tomaž Pušnik:
Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
Marko Škofca:
Parametri kakovosti vina sorte modra frankinja vinorodne dežele Posavje
Samo Polanec:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Jasmina Halilović:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
Mateja Lušnic Polak:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Martin Gregorich:
Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišice
Tatjana Rojc:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Tomaž Sotošek:
Odnos Slovencev do pripravljene hrane
Lovro Sinkovič:
Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
Anže Brejc:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
David Lesar:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Katja Govekar:
Kakovost pecilnega praška
Katja Lovrenčič:
Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
Lenka Glavič:
Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
Tina Tušar:
Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkov
Karmen Tisaj:
Pomen jajc v prehrani študentov
Suzana Povše:
Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
Anja Perović:
Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
Jure Renko:
Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
Tjaša Kapel:
Odpornost proti antibiotikom pri bakterijah Campylobacter jejuni in Campylobacter coli iz živil, okolja in bolnikov
Polona Žagar:
Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
Jasmina Knap:
Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
Samo Pergar:
Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
Janja Fingušt:
Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkov
Irena Palčar:
Postavitev kriterijev za senzorično vrednotenje sendvičev
Uroš Mervič:
Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
Tadej Kaltnekar:
Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta
Sonja Levstek:
Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
Teja Gorenc:
Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
Mojca Gostečnik:
Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
Maja Gantar:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Mateja Torjan:
Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
Jana Anzeljc:
Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
Neja Tekavec:
Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
Maša Polanec:
Senzorično ocenjevanje penečih vin
Aleš Glavič:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Miha Crnčić:
Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
Tinca Frumen:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Tanja Fingušt:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Blažka Primožič:
Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
Urša Petelin:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
Tina Perko:
Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
Dejan Suban:
Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
Jure Sadar:
Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
Milica Madžarević:
Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)
Other documents (9)
Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender:
Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender:
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Lea Demšar, Tomaž Polak:
Tehnologije mesa in mesnin I
Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender:
Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar:
Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak:
Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak:
Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media