Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Anja Meszaroš:
Vrednotenje analitičnih metod za oceno ustreznosti celodnevne prehrane v vojašnicah
Tanja Petelinc:
Bioaktivne spojine propolisa in njihov vpliv na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični in proteomski ravni
Magistrska dela (15)
Tomaž Cimerman:
Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Špela Bužinel:
Uživanje dokozaheksaenojske kisline pred in med nosečnostjo ter v obdobju dojenja
Jurij Bizjak:
Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
Tjaša Štaudohar:
Karakterizacija slovenskega matičnega mlečka
Petra Stopar:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Andreja Knez Knafelj:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Bora Mankoč:
Uporaba hidrokoloidov za izboljšanje lastnosti stepene smetane
Petra Gabrijelčič:
Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
Anita Damchevska:
Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
Jana Drnovšček:
Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in olja
Nina Janžekovič:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Jasmina Ahčin:
Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
Nadja Čretnik:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Urška Pavčnik:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Manca Medved:
Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
Diplomska dela (30)
Jasmina Halilović:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
Mateja Lušnic Polak:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Polona Hribar:
Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacij
Ana Penko:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
Maja Koren:
Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
Anže Brejc:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
Špela Susman:
Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega medu
Anja Perović:
Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
Tea Gajšek Kodrič:
Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesa
Andrej Živković:
Vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v suhem sadju in začimbah
Jernej Mohar:
Uporaba različnih barvil v modelnih mesnih emulzijah
Iztok Štrucelj:
Maščobnokislinska sestava lipidov Vipavskega pršuta
Uroš Mervič:
Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
Igor Lojevec:
Vpliv različnih hidrokoloidov na teksturne lastnosti mesne emulzije
Mateja Vovk:
Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
Maja Gantar:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Amadeja Rožman:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
Jana Anzeljc:
Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
Rok Kuzman:
Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
Elizabeta Flere:
Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjaka
Aleš Glavič:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Miha Crnčić:
Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
Tinca Frumen:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Tanja Fingušt:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Blažka Primožič:
Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
Mojca Primožič:
Sprejemljivost mesne emulzije z manj soli in natrija
Urša Petelin:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
Mitja Močnik:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
Tina Gerbec:
Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
Tanja Petelinc:
In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Druga dela (18)
Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Tomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender:
Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
Andrej Živković, Tomaž Polak, Blaž Cigić, Tomaž Požrl:
Germinated buckwheat
Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender:
Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
Gregor Arh, Simona Fras, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Marjan Veber, Matevž Pompe:
Modification of method for the determination of organochlorine pesticides in meat samples
Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar:
Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender:
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
BFestival 2023
Neda Martinović, Tomaž Polak, Damjan Makuc, Nataša Poklar Ulrih, Helena Abramovič:
A kinetic approach in the evaluation of radical-scavenging efficiency of sinapic acid and its derivatives
Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Špela Malovrh, Katarina Hriberšek, Dušan Terčič, Marko Volk, Božidar Žlender, Tomaž Polak, Antonija Holcman:
Sensory traits of capon meat in three chicken genotypes
Lea Demšar, Tomaž Polak:
Tehnologije mesa in mesnin I
Jernej Javornik, John III Hopkins, Saša Zavadlav, Tom Levanič, Sonja Lojen, Tomaž Polak, Klemen Jerina:
Effects of ethanol storage and lipids on stable isotope values in a large mammalian omnivore
Andrej Živković, Dejan Gođevac, Blaž Cigić, Tomaž Polak, Tomaž Požrl:
Identification and quantification of selected benzoxazinoids and phenolics in germinated spelt (Triticum spelta)
Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak:
Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
Ilja Gasan Osojnik Črnivec, Mihaela Skrt, Tomaž Polak, Danijela Šeremet, Polona Mrak, Draženka Komes, Urška Vrhovšek, Nataša Poklar Ulrih:
Aspects of quercetin stability and its liposomal enhancement in yellow onion skin extracts
Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak:
Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media