Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Tatjana Vrščaj Vodošek:
Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
Edvard Kenda:
Verjetnost kontaminacije rdečega mesa iz zraka z bakterijami vrste Listeria monocytogenes v klavnični industriji
Magistrska dela (14)
Matej Bornšek:
Obvladovanje bakterij vrste Alicyclobacillus acidoterrestris v sadnih pijačah
Helena Volk:
Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
Nadja Čretnik:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Marjetka Kršlin:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Ana Klančar:
Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekom
Suzana Grešak:
Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizo
Lidija Strojnik:
Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
Polona Zabukovec:
Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
Urška Škorjanc:
Kolostrum kot vir mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij za novorojenca
Keyla Trdan:
Mikrobiološka kakovost in varnost zelene solate (Lactuca sativa L.)
Maša Hribar:
Primerjava mikrobne populacije mlečnokislinskih bakterij v materinem mleku in blatu dojenčka
Jernej Korošec:
Pomen egerolizina RahU za tvorbo biofilma bakterije Pseudomonas aeruginosa
Maša Korošec:
Vpliv mešanice izbranih protirakavih zdravil na cianobakterijo Synechococcus leopoliensis
Erika Gioahin:
Protimikrobna učinkovitost eteričnih olj in izvlečkov japonskega dresnika
Diplomska dela (44)
Darja Janežič:
Vpliv naravnih začimb in začimbnih ekstraktov na parametre kakovosti pasteriziranih gotovih jedi
Sebastjan Ledinek:
Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes s PCR v realnem času
Sandra Kure:
Fenolne spojine in fluidnost celičnih membran
Matej Bornšek:
Vpliv snažnosti polnilnih linij za brezalkoholne pijače na kakovost končnih proizvodov
Tina Gerbec:
Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
Jana Križanec:
Ocenjevanje čistosti delovnih površin v šolski kuhinji z merjenjem ATP-bioluminiscence in mikrobiološkimi preiskavami
Maja Cerkvenik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
Diana Paveljšek:
Identifikacija in primerjava vrst mlečnokislinskih bakterij v tradicionalnih ovčjih sirih s področja zahodnega Balkana
Tanja Žbogar:
Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jedi
Eva Grohar:
Kemijske in mikrobiološke značilnosti avtohtonih slovenskih ovčjih sirov
Živa Rupnik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Escherichia coli na tvorbo biofilma
Polona Zanoškar:
Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386
Mojca Gostečnik:
Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
Teja Gorenc:
Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
Janja Kocjan:
Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
Tea Durjava:
Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
Simona Alič Kavčič:
Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
Eva Leskovšek:
Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
Urška Tomc:
Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
Lea Raztresen:
Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksini
Mojca Murko:
Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Špela Kotar:
Tehnološki postopek izdelave kajmaka
Timea Herženjak Stanko:
Izolacija in identifikacija bakterij rodu Alicyclobacillus
Luka Kranjc:
Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
Katja Kum:
Določanje bakterij rodu Alicyclobacillus s PCR v realnem času
Tadeja Kocmur:
Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes
Monika Banovšek:
Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega sira
Saša Rot:
Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih
Ana Anita Matić:
Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureus
Anja Kinčič:
Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
Darja Krznar:
Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterij
Petra Terpin:
Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Igor Hladnik:
Vpliv podaljšanega skladiščenja na mikrobiološko kakovost surovega mleka
Anita Kuraja:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Helena Paternoster:
Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem času
Iztok Borak:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkih
Anja Arzenšek:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestris
Tatjana Rojc:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Maja Vojković:
Vpliv okoljskih parametrov na rast plesni rodu Penicillium in tvorbo ohratoksina A
Gregor Cerar:
Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
Tanja Rožman:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu Listeria
Petra Terpinc:
Arheje in antioksidanti
Mateja Strelec:
Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
Urška Ribič:
Učinkovitost razkužil na delovnih površinah
Druga dela (15)
Barbara Jeršek:
Microbiology and biotechnology of food
Barbara Jeršek:
Microbiological examination of food
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka preiskava živil
Barbara Jeršek:
Food toxicology and contamination
Barbara Jeršek:
Food hygiene
Barbara Jeršek:
Mikrobiologija in biotehnologija hrane
Barbara Jeršek:
Basic principles of identification of moulds, yeasts and bacteria
Barbara Jeršek:
Toksikologija in kontaminacija živil
Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl:
Sortni vonj vina ali napaka
Barbara Jeršek:
Osnovni principi identifikacije plesni, kvasovk in bakterij v živilih
Barbara Jeršek, Tamara Majstorović, Nataša Klun, Sonja Smole Možina:
Impact of enrichment medium on PCR-based detection of Listeria monocytogenes in food
Sonja Smole Možina, Anže Lenček, Barbara Jeršek:
Vrednotenje metode PCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes v živilih
Tanja Rožman, Barbara Jeršek:
Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against different species of Listeria
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka analiza
Barbara Jeršek:
Higiena živil