Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (2)

  1. Tatjana Vrščaj Vodošek: Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
  2. Edvard Kenda: Verjetnost kontaminacije rdečega mesa iz zraka z bakterijami vrste Listeria monocytogenes v klavnični industriji

Magistrska dela (14)

  1. Matej Bornšek: Obvladovanje bakterij vrste Alicyclobacillus acidoterrestris v sadnih pijačah
  2. Helena Volk: Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
  3. Nadja Čretnik: Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
  4. Marjetka Kršlin: Proteinski profili različnih vrst mleka
  5. Ana Klančar: Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekom
  6. Suzana Grešak: Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizo
  7. Lidija Strojnik: Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
  8. Polona Zabukovec: Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
  9. Urška Škorjanc: Kolostrum kot vir mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij za novorojenca
  10. Keyla Trdan: Mikrobiološka kakovost in varnost zelene solate (Lactuca sativa L.)
  11. Maša Hribar: Primerjava mikrobne populacije mlečnokislinskih bakterij v materinem mleku in blatu dojenčka
  12. Jernej Korošec: Pomen egerolizina RahU za tvorbo biofilma bakterije Pseudomonas aeruginosa
  13. Maša Korošec: Vpliv mešanice izbranih protirakavih zdravil na cianobakterijo Synechococcus leopoliensis
  14. Erika Gioahin: Protimikrobna učinkovitost eteričnih olj in izvlečkov japonskega dresnika

Diplomska dela (44)

  1. Darja Janežič: Vpliv naravnih začimb in začimbnih ekstraktov na parametre kakovosti pasteriziranih gotovih jedi
  2. Sebastjan Ledinek: Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes s PCR v realnem času
  3. Sandra Kure: Fenolne spojine in fluidnost celičnih membran
  4. Matej Bornšek: Vpliv snažnosti polnilnih linij za brezalkoholne pijače na kakovost končnih proizvodov
  5. Tina Gerbec: Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
  6. Jana Križanec: Ocenjevanje čistosti delovnih površin v šolski kuhinji z merjenjem ATP-bioluminiscence in mikrobiološkimi preiskavami
  7. Maja Cerkvenik: Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
  8. Diana Paveljšek: Identifikacija in primerjava vrst mlečnokislinskih bakterij v tradicionalnih ovčjih sirih s področja zahodnega Balkana
  9. Tanja Žbogar: Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jedi
  10. Eva Grohar: Kemijske in mikrobiološke značilnosti avtohtonih slovenskih ovčjih sirov
  11. Živa Rupnik: Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Escherichia coli na tvorbo biofilma
  12. Polona Zanoškar: Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386
  13. Mojca Gostečnik: Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
  14. Teja Gorenc: Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
  15. Janja Kocjan: Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
  16. Tea Durjava: Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
  17. Simona Alič Kavčič: Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
  18. Eva Leskovšek: Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
  19. Urška Tomc: Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
  20. Lea Raztresen: Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksini
  21. Mojca Murko: Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem času
  22. Špela Kotar: Tehnološki postopek izdelave kajmaka
  23. Timea Herženjak Stanko: Izolacija in identifikacija bakterij rodu Alicyclobacillus
  24. Luka Kranjc: Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
  25. Katja Kum: Določanje bakterij rodu Alicyclobacillus s PCR v realnem času
  26. Tadeja Kocmur: Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes
  27. Monika Banovšek: Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega sira
  28. Saša Rot: Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih
  29. Ana Anita Matić: Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureus
  30. Anja Kinčič: Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
  31. Darja Krznar: Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterij
  32. Petra Terpin: Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem času
  33. Igor Hladnik: Vpliv podaljšanega skladiščenja na mikrobiološko kakovost surovega mleka
  34. Anita Kuraja: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
  35. Helena Paternoster: Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem času
  36. Iztok Borak: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkih
  37. Anja Arzenšek: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestris
  38. Tatjana Rojc: Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
  39. Maja Vojković: Vpliv okoljskih parametrov na rast plesni rodu Penicillium in tvorbo ohratoksina A
  40. Gregor Cerar: Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
  41. Tanja Rožman: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu Listeria
  42. Petra Terpinc: Arheje in antioksidanti
  43. Mateja Strelec: Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
  44. Urška Ribič: Učinkovitost razkužil na delovnih površinah

Druga dela (15)

  1. Barbara Jeršek: Microbiology and biotechnology of food
  2. Barbara Jeršek: Microbiological examination of food
  3. Barbara Jeršek: Mikrobiološka preiskava živil
  4. Barbara Jeršek: Food toxicology and contamination
  5. Barbara Jeršek: Food hygiene
  6. Barbara Jeršek: Mikrobiologija in biotehnologija hrane
  7. Barbara Jeršek: Basic principles of identification of moulds, yeasts and bacteria
  8. Barbara Jeršek: Toksikologija in kontaminacija živil
  9. Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl: Sortni vonj vina ali napaka
  10. Barbara Jeršek: Osnovni principi identifikacije plesni, kvasovk in bakterij v živilih
  11. Barbara Jeršek, Tamara Majstorović, Nataša Klun, Sonja Smole Možina: Impact of enrichment medium on PCR-based detection of Listeria monocytogenes in food
  12. Sonja Smole Možina, Anže Lenček, Barbara Jeršek: Vrednotenje metode PCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes v živilih
  13. Tanja Rožman, Barbara Jeršek: Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against different species of Listeria
  14. Barbara Jeršek: Mikrobiološka analiza
  15. Barbara Jeršek: Higiena živil