Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Tatjana Vrščaj Vodošek:
Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
Edvard Kenda:
Verjetnost kontaminacije rdečega mesa iz zraka z bakterijami vrste Listeria monocytogenes v klavnični industriji
Magistrska dela (14)
Maša Hribar:
Primerjava mikrobne populacije mlečnokislinskih bakterij v materinem mleku in blatu dojenčka
Keyla Trdan:
Mikrobiološka kakovost in varnost zelene solate (Lactuca sativa L.)
Urška Škorjanc:
Kolostrum kot vir mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij za novorojenca
Polona Zabukovec:
Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
Lidija Strojnik:
Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
Suzana Grešak:
Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizo
Ana Klančar:
Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekom
Marjetka Kršlin:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Nadja Čretnik:
Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
Helena Volk:
Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
Matej Bornšek:
Obvladovanje bakterij vrste Alicyclobacillus acidoterrestris v sadnih pijačah
Jernej Korošec:
Pomen egerolizina RahU za tvorbo biofilma bakterije Pseudomonas aeruginosa
Erika Gioahin:
Protimikrobna učinkovitost eteričnih olj in izvlečkov japonskega dresnika
Maša Korošec:
Vpliv mešanice izbranih protirakavih zdravil na cianobakterijo Synechococcus leopoliensis
Diplomska dela (44)
Urška Ribič:
Učinkovitost razkužil na delovnih površinah
Mateja Strelec:
Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizaciji
Petra Terpinc:
Arheje in antioksidanti
Gregor Cerar:
Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
Tanja Rožman:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu Listeria
Maja Vojković:
Vpliv okoljskih parametrov na rast plesni rodu Penicillium in tvorbo ohratoksina A
Tatjana Rojc:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Anja Arzenšek:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestris
Iztok Borak:
Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkih
Anita Kuraja:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Helena Paternoster:
Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem času
Igor Hladnik:
Vpliv podaljšanega skladiščenja na mikrobiološko kakovost surovega mleka
Darja Krznar:
Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterij
Petra Terpin:
Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Anja Kinčič:
Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
Ana Anita Matić:
Kontaminacija živil z bakterijami vrste Staphylococcus aureus
Saša Rot:
Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih
Monika Banovšek:
Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega sira
Tadeja Kocmur:
Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes
Katja Kum:
Določanje bakterij rodu Alicyclobacillus s PCR v realnem času
Luka Kranjc:
Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
Timea Herženjak Stanko:
Izolacija in identifikacija bakterij rodu Alicyclobacillus
Špela Kotar:
Tehnološki postopek izdelave kajmaka
Mojca Murko:
Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Eva Leskovšek:
Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
Simona Alič Kavčič:
Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
Tea Durjava:
Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
Janja Sluga:
Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
Teja Gorenc:
Protimikrobna aktivnost ekstrakta Alpinia katsumadai v mletem mesu
Mojca Gostečnik:
Primerjava klasičnih in alternativnih mikrobioloških preiskav mini pekovskih izdelkov
Urška Tomc:
Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
Polona Zanoškar:
Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386
Lea Raztresen:
Kontaminiranost fig, grozdja in jabolk z mikotoksini
Živa Rupnik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Escherichia coli na tvorbo biofilma
Eva Grohar:
Kemijske in mikrobiološke značilnosti avtohtonih slovenskih ovčjih sirov
Tanja Žbogar:
Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jedi
Diana Paveljšek:
Identifikacija in primerjava vrst mlečnokislinskih bakterij v tradicionalnih ovčjih sirih s področja zahodnega Balkana
Maja Cerkvenik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
Jana Križanec:
Ocenjevanje čistosti delovnih površin v šolski kuhinji z merjenjem ATP-bioluminiscence in mikrobiološkimi preiskavami
Tina Gerbec:
Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
Matej Bornšek:
Vpliv snažnosti polnilnih linij za brezalkoholne pijače na kakovost končnih proizvodov
Sandra Kure:
Fenolne spojine in fluidnost celičnih membran
Sebastjan Ledinek:
Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes s PCR v realnem času
Darja Janežič:
Vpliv naravnih začimb in začimbnih ekstraktov na parametre kakovosti pasteriziranih gotovih jedi
Druga dela (28)
Barbara Jeršek:
Toksikologija in kontaminacija živil : navodila in delovni zvezek za laboratorijske vaje
Anja Klančnik, Ivana Gobin, Barbara Jeršek, Sonja Smole Možina, Darinka Vučković, Magda Tušek-Žnidarič, Maja Abram:
Adhesion of Campylobacter jejuni is increased in association with foodborne bacteria
Barbara Jeršek:
Microbiological examination of food
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka preiskava živil
Barbara Jeršek, Tamara Majstorović, Nataša Klun, Sonja Smole Možina:
Impact of enrichment medium on PCR-based detection of Listeria monocytogenes in food
Barbara Jeršek:
Microbiological examination of food
Urška Ribič, Jernej Jakše, Nataša Toplak, Simon Koren, Minka Kovač, Anja Klančnik, Barbara Jeršek:
Transporters and efflux pumps are the main mechanisms involved in Staphylococcus epidermidis adaptation and tolerance to didecyldimethylammonium chloride
Barbara Jeršek:
Osnovni principi identifikacije plesni, kvasovk in bakterij v živilih
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka analiza
Barbara Jeršek:
Higiena živil
Domen Malis, Barbara Jeršek, Brigita Tomšič, Danaja Štular, Barbara Golja, Gregor Kapun, Barbara Simončič:
Antibacterial activity and biodegradation of cellulose fiber blends with incorporated ZnO
Tanja Rožman, Barbara Jeršek:
Antimicrobial activity of rosemary extracts (Rosmarinus officinalis L.) against different species of Listeria
Sonja Smole Možina, Anže Lenček, Barbara Jeršek:
Vrednotenje metode PCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenes v živilih
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka preiskava živil
Polona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih:
Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredient
Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl:
Sortni vonj vina ali napaka
Barbara Jeršek:
Toksikologija in kontaminacija živil
Barbara Jeršek:
Basic principles of identification of moulds, yeasts and bacteria
Barbara Jeršek:
Mikrobiologija in biotehnologija hrane
Barbara Jeršek:
Food hygiene
Barbara Jeršek:
Food toxicology and contamination
Barbara Jeršek:
Mikrobiološka preiskava živil
Barbara Jeršek:
Microbiological examination of food
Barbara Jeršek:
Microbiology and biotechnology of food
Barbara Jeršek:
Higiena živil
Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak:
Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
Saša Piskernik, Miha Jeršek, Anja Klančnik, Sonja Smole Možina, Franz Bucar, Barbara Jeršek:
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils made from Lavandula x intermedia from Hvar (Croatia)
Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak:
Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media