Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (4)
Bojan Butinar:
Zasnova analitičnega postopka ugotavljanja pristnosti in stopnje predelave bučnega olja
Lovro Sinkovič:
Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)
Simona Urbančič:
Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja
Manca Knap:
Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živil
MSc theses (14)
Saša Stopar:
Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
Keyla Trdan:
Mikrobiološka kakovost in varnost zelene solate (Lactuca sativa L.)
Jurij Bizjak:
Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
Anja Rečnik:
Vpliv kislin in baz na potek oksidacije v modelnih lipidnih sistemih
Tjaša Štaudohar:
Karakterizacija slovenskega matičnega mlečka
Mitja Krevs:
Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
Natalija Pustišek:
Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
Jana Drnovšček:
Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in olja
Anja Mahne Opatić:
Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
Eva Somrak:
Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
Marjetka Kastelic Švab:
Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenja
Maša Miculinić Trošt:
Vpliv gnojenja in dodatne osvetlitve med rastjo užitnega tolščaka (Portulaca sativa L.) na vsebnost bioaktivnih komponent
Katarina Demšar:
Vpliv gojitvenega substrata na pridelek in prehransko vrednost sladkega krompirja
Blažka Smolič:
Vpliv kvartarnega hitozana na rast in razvoj plesni Penicillium expansum na različnih sortah hrušk po obiranju
BSc theses (92)
Matej Mezgec:
Vpliv sorte na pridelek in vsebnost vitamina C v zelju (Brassica oleracea L. var. capitata) za svežo uporabo
Nevenka Vrlinič:
Morfološke lastnosti in vsebnost askorbinske kisline plodov izbranih sort cepljenega paradižnika (Lycopersicum esculentum Mill.)
Žiga Klemenc:
Vpliv okoljskih dejavnikov na vsebnost polifenolnih spojin in vitamina C ter na antioksidativno aktivnost plodov šipka
Žiga Bižal:
Vsebnost maščobnih kislin v peškah različnih kultivarjev hrušk
Slađana Praća:
Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)
Jasmina Novak:
Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega medu
Maja Ambrožič:
Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vina
Lidija Domjan:
Vpliv škrobnega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Darko Garjetović:
Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)
Petra Kasenburger:
Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega medu
Mojca Vrhovnik:
Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodo
Janja Klanjčar:
Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
Matija Rednak:
Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Martina Zapušek:
Neznačilen starikav ton belih vin
Sandra Kozlar:
Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v medu
Tomaž Pušnik:
Razgradni produkti oksidacije pri skladiščenju mletih orehov
Simona Mate:
Kinetika izločanja vinskega kamna
Katarina Baša:
Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
Borut Šval:
Vpliv oskrbe z vodo na proteolitično aktivnost v listih fižola in afriške vijolice
Nataša Lilek:
Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega medu
Samo Polanec:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Adriana Ban:
Priprava in karakterizacija ionskih izmenjevalcev iz odpadnih rastlinskih materialov za vezavo Cu[2+] iz vodnih raztopin
Karmen Bat:
Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami
Maja Grešak:
Določanje vrstne značilnosti medu
Ivanka Vergan:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)
Milan Farkaš:
Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)
Andraž Štrekelj:
Vsebnost trans maščobnih kislin v materinem mleku
Alen Horvat:
Vsebnost kroma v poljščinah in tleh onesnaženih z usnjarskimi odpadki
Janja Papež:
Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
Ana Šerona:
Vrednotenje prehrane kardiovaskularnih bolnikov
Tadeja Jakus:
Določanje antioksidantov v zdravilnih zeliščih
Ajda Ota:
Vpliv ferulne, kavne in p-kumarne kisline ter njihovih stirenov na modelne membrane
Poldka Kodrič:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)
Marjetka Kreševec:
Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesa
Uroš Jalovec:
Zorenje vina sorte modra frankinja z mikrooksidacijo
Tomaž Plankar:
Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkov
Maruša Lamut:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
Veronika Zubin:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
Lovro Sinkovič:
Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)
Tjaša Prevc:
Povezava dielektrične konstante in maščobnih števil modelnih lipidnih sistemov
Matic Ceglar:
Povezanost med zaužito količino vitaminov in makrohranil
Vedran Manzin:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)
Maša Tominec:
Kvantitativna določitev aminokislin v medu z metodo HPLC
Matej Gerbič:
Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev sliv
Tanja Potočnik:
Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega olja
Petra Seljak:
Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
Katarina Mehle:
Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu
Barbara Petrović:
Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
Lenka Glavič:
Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčku
Suzana Povše:
Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikih
Sandra Valenti:
Kakovostni parametri vina malvazija
Jernej Kaiser:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
Anita Fajić:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
Sonja Tomazini:
Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvora
Alja Farkaš:
Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
Primož Božnar:
Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v med
Urška Kočevar:
Vpliv temperature in časa segrevanja na nekatere fizikalnokemijske lastnosti medu
Sabina Dremelj:
Vpliv kuhanja na vsebnost težkih kovin v krompirju, korenju in rdeči pesi z onesnaženega območja Mestne občine Celje
Iztok Štrucelj:
Maščobnokislinska sestava lipidov Vipavskega pršuta
Gaja Bertok:
Karakterizacija plodov jabolk sorte ʹGalaʹ glede na način gnojenja v sadovnjaku
Neda Lazić:
Protimikrobna učinkovitost ekstraktov iz listov in storžkov hmelja (Humulus lupulus L.)
Luka Križman:
Vpliv dodatka rožičeve moke na mikrobiološke, kemijske in senzorične lastnosti brezglutenskega ajdovega kruha
Simon Hari:
Vpliv roka spravila in dodatnega gnojenja lanu (Linum usitatissimum L.) na vsebnost višjih maščobnih kislin in skupnih maščob
Matej Slak:
Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
Anja Čuk:
Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)
Klaudija Vidali:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
Domen Babič:
Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
Martina Flegar:
Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
Ajda Švab:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
Valentina Bucik:
Antioksidativna učinkovitost listov in storžkov hmelja
Jure Laznik:
Stabilnost askorbinske kisline vključene v liposome
Kanija Muratović:
Vsebnost težkih kovin v tunini
Tanja Janežič:
Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatki
Damjana Špelič:
Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
Sean Čebron:
Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
Tina Smolič:
Vsebnost prehranske vlaknine v živilih rastlinskega izvora
Tanja Jus:
Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
Doris Šumiga:
Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave in sadja slovenskega porekla
Jure Kotnik:
Kakovost cvička v obdobju 2002 do 2009
Marko Boštjančič:
Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave
Klavdija Zalokar:
Povezava med klasičnimi metodami določitve stopnje oksidacije rastlinskih olj in njihovimi dielektričnimi lastnostmi
Monika Pavlinjek:
Vsebnost skupnih fenolnih spojin, maščobnih kislin in antioksidativna učinkovitost v vzorcih mandlja z različnim geografskim poreklom
Mitja Močnik:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
Matej Žvokelj:
Obstojnost vitaminov in skupni antioksidativni potencial v sadno-žitni rezini
Irena Veselič:
Nekateri kriteriji za določanje vrste medu
Robert Stibilj:
Vpliv antioksidantov v ekstraktih rožmarina in zelenega čaja na senzorične lastnosti soka rdeče pomaranče
Judita Kovač:
Maščobnokislinska sestava grozdnih pečk različnih sort grozdja
Aleš Kunej:
Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna
Dejan Suban:
Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatov
Vojko Nikolič:
Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)
Milica Madžarević:
Vsebnost nekaterih pomembnih prehranskih komponent v orehih (Juglans regia L.)
Neja Derča:
Senzorična kakovost zgodnjega krompirja (Solanum tuberosum L.), pridelanega na različnih gojitvenih substratih
Other documents (23)
Dragan Žnidarčič, Damir Marković, Rajko Vidrih, Tanja Bohinc, Stanislav Trdan:
Kateri biofizikalni in biokemični dejavniki lahko pripomorejo k večji odpornosti zelja (Brassica oleraceae L. var. capitata) na napad gospodarsko najpomembnejših škodljivcev
Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih, Mateja Germ, Dean Ban, Stanislav Trdan:
Relationship between water-soluble carbohydrate composition of cabbage (Brassica oleracea L. var. capitata) and damage levels of onion thrips
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
Anamarija Zore, Anže Abram, Aleksander Učakar, Ivo Godina, Franc Rojko, Roman Štukelj, Andrijana Sever Škapin, Rajko Vidrih, Olivera Dolić, Valentina Veselinović, Klemen Bohinc:
Antibacterial effect of polymethyl methacrylate resin base containing ▫$TiO_2$▫ nanoparticles
Klemen Bohinc, Anže Abram, Anamarija Zore, Roman Štukelj, Ana Lenarčič, Rajko Vidrih, Andrijana Sever Škapin:
Biophysical properties of foamed and solid polymers used in orthotics and prosthetics
Nina Kacjan-Maršić, Petra Štolfa, Dominik Vodnik, Katarina Košmelj, Maja Mikulič Petkovšek, Bojka Kump, Rajko Vidrih, Doris Kokalj, Saša Piskernik, Blaž Ferjančič, Maja Dragutinović, Robert Veberič, Metka Hudina, Helena Šircelj:
Physiological and biochemical responses of ungrafted and grafted bell pepper plants (Capsicum annuum L. var. grossum (L.) Sendtn.) grown under moderate salt stress
Zdravilna moč olja
Rajko Vidrih, Janez Hribar, Željko Prgomet, Nataša Poklar Ulrih:
The physico-chemical properties of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruits
Xuepei Wang, Xinwu Li, Daqi Fu, Rajko Vidrih, Xiaoshuan Zhang:
Ethylene sensor-enabled dynamic monitoring and multi-strategies control for quality management of fruit cold chain logistics
Nina Zupanič, Maša Hribar, Hristo Hristov, Živa Lavriša, Anita Kušar, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Barbara Koroušić-Seljak, Petra Golja, Rajko Vidrih, Katja Žmitek, Igor Pravst:
Dietary intake of trans fatty acids in the Slovenian population
Gabriela Sousa, Marija Trifunovska, Madalena Antunes, Isabel Miranda, Margarida Moldão, Vítor Alves, Rajko Vidrih, Paula Allen Lopes, Luis Aparicio, Marta Neves, Carla Tecelão, Suzana Ferreira-Dias:
Optimization of ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from Pelvetia canaliculata to sunflower oil
Lovro Sinkovič, Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih, Janez Hribar, Žarko Ilin:
Fatty acid composition of leaves of forced chicory (Cichorium intybus L.)
Rajko Vidrih, Sebastjan Filip:
Amino acid composition of protein-enriched dried pasta
Klemen Bohinc, Roman Štukelj, Anže Abram, Ivan Jerman, Nigel Willy Van de Velde, Rajko Vidrih:
Biophysical characterization of autochthonous and new apple cultivar surfaces
Dragan Žnidarčič, Rajko Vidrih:
Vsebnost esencialnih maščobnih kislin v zelju (Brassica oleracea L.)
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Kemijske analize in postopki čiščenja vina
Živila, hranila in prehrana prihodnosti
Filip Dujmić, Karin Kovačević Ganić, Duška Čurić, Sven Karlović, Tomislav Bosiljkov, Damir Ježek, Rajko Vidrih, Janez Hribar, Emil Zlatić, Tihomir Prusina, Sucheta Khubber, Francisco J. Barba, Mladen Brnčić:
Non-thermal ultrasonic extraction of polyphenolic compounds from red wine lees
Manca Knap, Nives Ogrinc, Klemen Potočnik, Rajko Vidrih:
Antioxidant activity in selected Slovenian organic and conventional crops
Manca Knap, Marijan Nečemer, Peter Kump, Klemen Potočnik, Rajko Vidrih:
The content of minerals in Slovenian organic and conventional produced fruits, herbs and vegetables
Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl:
Sortni vonj vina ali napaka
Klemen Bohinc, Erna Tintor, Davor Kovačević, Rajko Vidrih, Anamarija Zore, Anže Abram, Željka Kojić, Marija Obradović, Valentina Veselinović, Olivera Dolić:
Bacterial adhesion on glass–ionomer cements and micro/nano hybrid composite dental surfaces
Ivan Marić, Anamarija Zore, Franc Rojko, Andrijana Sever Škapin, Roman Štukelj, Aleksander Učakar, Rajko Vidrih, Valentina Veselinović, Marijan Gotić, Klemen Bohinc:
Antifungal effect of polymethyl methacrylate resin base with embedded Au nanoparticles