Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Mateja Lušnic Polak:
Razgradnja polikloriranih bifenilov s starterskimi kulturami za izdelavo sušenih mesnin
Romana Karas:
Stabilnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova primernost za koagulate mesnih emulzij
Magistrska dela (2)
Krista Miklavec:
Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesa
Tatjana Berčič:
Senzorični in prehranski parametri kakovosti sušene klobase z dodatkom probiotika in prebiotika
Diplomska dela (35)
Viktor Kure:
Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribah
Tanja Sraka:
Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesa
Saša Volk:
Določanje selena v ribah in ribjih izdelkih na slovenskem tržišču
Nataša Majcen:
Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribah
Jasmina Himelrajh:
Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jedi
Gregor Tkalec:
Koncepti ohranjanja konkurenčnosti za izdelke iz perutninskega mesa
Irena Bernat:
Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jedi
Ajda Šalej:
Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
Suzana Uršič:
Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestave
Tjaša Blaznik:
Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh
Urška Kodelja:
Značilnosti regije pri trženju živilskih proizvodov - primer Vipavske doline
Polona Hribar:
Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacij
Ana Penko:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
Tatjana Rojc:
Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
Marjanca Vidmar:
Določanje selena v mesu in mesnih izdelkih slovenskega porekla
Marjeta Rogina:
Prekmurska gibanica in vino
Suzana Keser:
Vpliv informacije o blagovni znamki in sistemu reje kokoši na potrošnikovo senzorično vrednotenje jajc
Jasmina Passero:
Tradicija in razvoj vinogradništva in vinarstva v Prekmurju
Marjetka Kreševec:
Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesa
Maja Koren:
Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
Petra Klinc:
Sestava jedilnikov za nosečnice
David Lesar:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Monika Logar:
Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane
Jure Renko:
Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
Jerca Jerman:
Odnos slovenskih potrošnikov do zaščitnega znaka zajamčena tradicionalna posebnost na primeru prekmurske gibanice in idrijskih žlikrofov
Mateja Vovk:
Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
Mateja Torjan:
Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
Amadeja Rožman:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
Jana Anzeljc:
Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
Elizabeta Flere:
Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjaka
Tanja Žbogar:
Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jedi
Mojca Primožič:
Sprejemljivost mesne emulzije z manj soli in natrija
Antonija Zajc:
Določanje živega srebra v različnih vrstah svežih in konzerviranih rib na slovenskem tržišču
Darja Janežič:
Vpliv naravnih začimb in začimbnih ekstraktov na parametre kakovosti pasteriziranih gotovih jedi
Lidija Lah:
Vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava mesa kuncev različnih pasemskih linij, spolov in starosti
Druga dela (8)
Lea Demšar, Tomaž Polak:
Tehnologije mesa in mesnin I
Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar:
Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
Špela Malovrh, Katarina Hriberšek, Dušan Terčič, Marko Volk, Božidar Žlender, Tomaž Polak, Antonija Holcman:
Sensory traits of capon meat in three chicken genotypes
Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar:
Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender:
Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender:
Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
Gregor Arh, Simona Fras, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Marjan Veber, Matevž Pompe:
Modification of method for the determination of organochlorine pesticides in meat samples
Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender:
Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin