Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (2)

  1. Romana Karas: Stabilnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova primernost za koagulate mesnih emulzij
  2. Mateja Lušnic Polak: Razgradnja polikloriranih bifenilov s starterskimi kulturami za izdelavo sušenih mesnin

Magistrska dela (2)

  1. Tatjana Berčič: Senzorični in prehranski parametri kakovosti sušene klobase z dodatkom probiotika in prebiotika
  2. Krista Miklavec: Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesa

Diplomska dela (35)

  1. Lidija Lah: Vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava mesa kuncev različnih pasemskih linij, spolov in starosti
  2. Darja Janežič: Vpliv naravnih začimb in začimbnih ekstraktov na parametre kakovosti pasteriziranih gotovih jedi
  3. Antonija Zajc: Določanje živega srebra v različnih vrstah svežih in konzerviranih rib na slovenskem tržišču
  4. Mojca Primožič: Sprejemljivost mesne emulzije z manj soli in natrija
  5. Tanja Žbogar: Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jedi
  6. Elizabeta Flere: Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjaka
  7. Jana Anzeljc: Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
  8. Amadeja Rožman: Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
  9. Mateja Torjan: Senzorična sprejemljivost kranjske klobase z manj nitritne in kuhinjske soli
  10. Mateja Vovk: Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
  11. Jerca Jerman: Odnos slovenskih potrošnikov do zaščitnega znaka zajamčena tradicionalna posebnost na primeru prekmurske gibanice in idrijskih žlikrofov
  12. Jure Renko: Primerjava senzoričnih in fizikalno-kemijskih lastnosti gojenih in prostoživečih brancinov (Dicentrarchus labrax)
  13. Monika Logar: Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane
  14. David Lesar: Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
  15. Petra Klinc: Sestava jedilnikov za nosečnice
  16. Jasmina Passero: Tradicija in razvoj vinogradništva in vinarstva v Prekmurju
  17. Marjetka Kreševec: Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesa
  18. Maja Koren: Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
  19. Suzana Keser: Vpliv informacije o blagovni znamki in sistemu reje kokoši na potrošnikovo senzorično vrednotenje jajc
  20. Marjeta Rogina: Prekmurska gibanica in vino
  21. Marjanca Vidmar: Določanje selena v mesu in mesnih izdelkih slovenskega porekla
  22. Ana Penko: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
  23. Tatjana Rojc: Vpliv pakiranja in skladiščenja na kakovost sendvičev
  24. Urška Kodelja: Značilnosti regije pri trženju živilskih proizvodov - primer Vipavske doline
  25. Polona Hribar: Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacij
  26. Tjaša Blaznik: Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh
  27. Ajda Šalej: Stabilnost jogurtovega solatnega preliva
  28. Suzana Uršič: Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestave
  29. Irena Bernat: Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jedi
  30. Gregor Tkalec: Koncepti ohranjanja konkurenčnosti za izdelke iz perutninskega mesa
  31. Jasmina Himelrajh: Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jedi
  32. Nataša Majcen: Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribah
  33. Saša Volk: Določanje selena v ribah in ribjih izdelkih na slovenskem tržišču
  34. Tanja Sraka: Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesa
  35. Viktor Kure: Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribah

Druga dela (8)

  1. Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender: Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
  2. Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar: Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
  3. Gregor Arh, Simona Fras, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Marjan Veber, Matevž Pompe: Modification of method for the determination of organochlorine pesticides in meat samples
  4. Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender: Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
  5. Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender: Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
  6. Lea Demšar, Tomaž Polak: Tehnologije mesa in mesnin I
  7. Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar: Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
  8. Špela Malovrh, Katarina Hriberšek, Dušan Terčič, Marko Volk, Božidar Žlender, Tomaž Polak, Antonija Holcman: Sensory traits of capon meat in three chicken genotypes