Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (5)
Mojca Korošec:
Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu
Erika Bešter:
Oksidacijska stabilnost ekstra deviških oljčnih olj Slovenske Istre
Vasilij Valenčič:
Vpliv tehnoloških postopkov na kakovost namiznih oljk Slovenske Istre
Urška Kropf:
Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij Slovenije
Jasna Bertoncelj:
Identifikacija in vsebnost nekaterih antioksidantov v slovenskem medu
MSc theses (4)
Barbara Herlah:
Uživanje sadja in zelenjave pri osnovnošolcih mariborske regije
Irena Kurent:
Vpliv tehnoloških postopkov na vsebnost fitinske kisline v različnih vrstah kruha
Gordana Vulić:
Vrednotenje gastronomske kakovosti slovenskih regionalnih jedi
Petra Kasenburger:
Prehranjevalne navade in ocena hranilnih vrednosti toplih malic v podjetjih z organizirano prehrano
BSc theses (82)
Viktor Kure:
Vsebnost maščobnih kislin v svežih in konzerviranih morskih ribah
Urška Golob:
Vsebnost prolina in beljakovin v različnih vrstah slovenskega medu
Saša Volk:
Določanje selena v ribah in ribjih izdelkih na slovenskem tržišču
Nataša Majcen:
Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribah
Jasmina Novak:
Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega medu
Irena Višnjevec:
Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinka
Darko Garjetović:
Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)
Petra Kasenburger:
Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega medu
Tomaž Poredoš:
Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinah
Jasmina Himelrajh:
Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jedi
Nataša Kušar:
Vpliv kislega testa na kakovost toasta
Lucija Kovačič:
Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti
Matija Rednak:
Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne arome
Gregor Cerar:
Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcih
Gaja Vlaj:
Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednost
Irena Bernat:
Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jedi
Simona Ovček:
Encimska aktivnost medu
Ksenija Podgrajšek:
Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina D
Petra Jakob:
Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
Mitja Jakončič:
Zorenje vina na drožeh
Martina Zapušek:
Neznačilen starikav ton belih vin
Suzana Uršič:
Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestave
Sandra Kozlar:
Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v medu
Anja Lepen:
Specifični kot zasuka medu
Anita Žnidar:
Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojske
Tjaša Blaznik:
Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedeh
Nataša Lilek:
Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega medu
Sašo Reberšek:
Ocena prehranskega statusa študentov
Neža Nježič:
Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovih
Tina Češnovar:
Prehranski vnos pri otrocih s celiakijo (glutensko enteropatijo)
Vesna Slemenšek:
Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhov
Karmen Bat:
Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodami
Tina Klepac:
Optimizacija luminiscenčne metode za določanje antioksidativne aktivnosti v rastlinskih ekstraktih
Maja Grešak:
Določanje vrstne značilnosti medu
Ivanka Vergan:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)
Lidija Vertnik:
Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil
Milan Farkaš:
Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)
Alen Horvat:
Vsebnost kroma v poljščinah in tleh onesnaženih z usnjarskimi odpadki
Janja Papež:
Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
Marjanca Vidmar:
Določanje selena v mesu in mesnih izdelkih slovenskega porekla
Mojca Jenko:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
Poldka Kodrič:
Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih različnih klonov drena (Cornus mas L.)
Lidija Potočnik:
Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametre
Darja Vrečar:
Prehranjevalne navade učencev osnovne šole Tolmin
Alenka Marčič:
Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
Špela Cerar:
Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0
Ana Veber:
Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dne
Nika Slokar:
Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
Petra Klinc:
Sestava jedilnikov za nosečnice
Robert Vnučec:
Vnos makrohranil in telesna sestava pri srednješolcih
Maša Tominec:
Kvantitativna določitev aminokislin v medu z metodo HPLC
Tina Jakop:
Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinike
David Lesar:
Tehnologija in kakovost suhih domačih klobas na Slovenskem
Monika Logar:
Prehranske navade starostnikov in kakovost jedi v domu za starejše občane
Katja Govekar:
Kakovost pecilnega praška
Špela Susman:
Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega medu
Katja Lovrenčič:
Vrednotenje hranilnih vrednosti toplih malic iz dveh obratov družbene prehrane
Katarina Mehle:
Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst medu
Irena Moravec:
Določanje vsebnosti skupne prehranske vlaknine z encimsko metodo
Branko Zorn:
Vrednotenje prehrane po smernicah ločevalne diete
Alja Knego:
Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
Polona Žagar:
Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljev
Sonja Tomazini:
Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvora
Antonija Zajc:
Določanje živega srebra v različnih vrstah svežih in konzerviranih rib na slovenskem tržišču
Nataša Šenk:
Vrednotenje medu
Barbara Orešnik:
Vsebnost selena in arzena v celodnevnih obrokih Slovenske vojske
Sandra Poje:
Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
Maja Gantar:
Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
Amadeja Rožman:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
Petra Rusjan:
Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkov
Aleš Glavič:
Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
Tinca Frumen:
Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
Petra Leskovec:
Hranilna vrednost različnih vrst kruha na slovenskem trgu
Primož Božnar:
Prehajanje elementov iz tal preko rastlin v med
Marko Boštjančič:
Hranilna vrednost surove in toplotno obdelane zelenjave
Tina Perko:
Hranilna vrednost nekaterih izdelkov hitre hrane
Irena Veselič:
Nekateri kriteriji za določanje vrste medu
Robert Stibilj:
Vpliv antioksidantov v ekstraktih rožmarina in zelenega čaja na senzorične lastnosti soka rdeče pomaranče
Judita Kovač:
Maščobnokislinska sestava grozdnih pečk različnih sort grozdja
Lina Burkan:
Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
Jure Sadar:
Spremljanje parametrov kakovosti v govejih mišicah longissimus lumborum in triceps brachii med zorenjem
Lidija Lah:
Vsebnost maščob in maščobnokislinska sestava mesa kuncev različnih pasemskih linij, spolov in starosti
Other documents (9)
Terezija Golob, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec:
Pomen prehranske vlaknine v prehrani človeka
Terezija Golob, Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf:
Senzorična analiza: metode in preskuševalci
Terezija Golob, Elizabeta Mičović, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec:
Sensory acceptability of chocolate with inulin
Anamarija Plestenjak, Terezija Golob, Jasna Bertoncelj:
Kakšen je slovenski med?
Milena Bučar-Miklavčič, Terezija Golob, Vasilij Valenčič, Erika Bešter, Bojan Butinar, Ana Miklavčič:
Variations of phenolic compounds and sensory properties of virgin olive oils from the variety 'Istrska belica'
Urška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob:
Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honey
Urška Kropf, Mojca Korošec, Terezija Golob:
Med kot vir biološko pomembnih elementov
Mojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob:
Oblikovanje baze podatkov o slovenskem medu
Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič, Nataša Poklar Ulrih:
Fizikalnokemijske metode v živilstvu