Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (5)
Lena Tajnšek:
Pojavljanje mikotoksinov zearalenon in deoksinivalenol na zrnju pšenice (Triticum aestivum L.) v odvisnosti od okoljskih dejavnikov
Anja Meszaroš:
Vrednotenje analitičnih metod za oceno ustreznosti celodnevne prehrane v vojašnicah
Matej Gregorič:
Ocena prehranskega vnosa pri mladostnikih z vidika varovanja zdravja
Tamara Puš:
Primerjava metod za določanje prehranskega statusa posameznika
Katarina Černelič:
Primerjava vsebnosti luteina in zeaksantina v rastlinskih vzorcih in prehranskih dopolnilih s kromatografskimi metodami
Magistrska dela (12)
Nina Jenko:
Prehransko znanje in mediji v povezavi z izbiro živil
Anja Gaber:
Oblikovanje in evalvacija prehranskega profila brezglutenskih živil
Tina Benigar:
Uporaba prehranskega profiliranja za omejitev oglaševanja nezdrave hrane otrokom
Blaž Ferjančič:
Vključevaje [!] promotorja zdravega prehranjevanja v izobraževalni sistem v Sloveniji
Vid Vičič:
Analiza dejanskega vnosa energije in makrohranil ter prehranskega statusa pacientov v bolnišnični oskrbi
Mjuša Krevs:
Odnos študentov do vnosa soli in primerjava z njenim dejanskim vnosom
Anija Orel:
Primerjava statusa prehranjenosti pri otrocih s cerebralno paralizo merjenega z bioimpedanco in antropometrijo
Tina Zidar:
Prehranska vlaknina v modelnih celodnevnih obrokih
Damijana Presečnik:
Maščobnokislinska sestava v modelnih celodnevnih obrokih
Ana Juvan:
Vrednotenje prehrane plavalcev mladostnikov z računalniškim programom
Irena Višček:
Vrednotenje prehrane osnovnošolcev na OŠ Trebnje
Irena Kastelec:
Vsebnost vitamina C in nitratov v zelenjavi
Diplomska dela (60)
Luka Wechtersbach:
Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksu
Špela Čerpič:
Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
Nina Urh:
Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. Marina
Tanja Tič:
Vpliv blagovne znamke na sprejemljivost kislih kumaric pri potrošniku
Miran Bužinel:
Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška Brda
Lucija Kovačič:
Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti
Andreja Erjavec:
Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja
Mirta Kadivec:
Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavo
Gaja Vlaj:
Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednost
Ksenija Podgrajšek:
Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina D
Anita Žnidar:
Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojske
Helena Hafner Urbančič:
Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
Samo Polanec:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Sašo Reberšek:
Ocena prehranskega statusa študentov
Tina Češnovar:
Prehranski vnos pri otrocih s celiakijo (glutensko enteropatijo)
Barbara Ručman:
Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zelju
Adelina Sarađen:
Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
Lidija Vertnik:
Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil
Mojca Gamse:
Ocenjevanje in izbira jedilnikov za starostnike s pomočjo matematičnega programiranja
Janja Papež:
Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
Ana Šerona:
Vrednotenje prehrane kardiovaskularnih bolnikov
Renata Selčan:
Vrednotenje prehrane v Domu za ostarele Polzela
Peter Horvat:
Antioksidativni potencial vojaških obrokov
Vid Borko:
Vpliv okoljskih dejavnikov na povrnitev primarnih lastnosti hrustančnih celic
Helena Kobe:
Prehranske navade slovenskih srednješolcev glede na indeks telesne mase
Darja Vrečar:
Prehranjevalne navade učencev osnovne šole Tolmin
Špela Cerar:
Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0
Petra Terpin:
Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Ana Veber:
Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dne
Veronika Zubin:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
Katja Vučko:
Vpliv vizualnih komunikacij pri izbiri živil
Robert Vnučec:
Vnos makrohranil in telesna sestava pri srednješolcih
Matic Ceglar:
Povezanost med zaužito količino vitaminov in makrohranil
Tina Jakop:
Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinike
Roman Štukelj:
Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krvi
Sara Vajdič:
Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcev
Katarina Okorn:
Primeri dietnih jedilnikov za jesen in zimo pri otrocih in mladostnikih
Petra Malavašič:
Prehranska obravnava bolnikov s končno ledvično odpovedjo
Judita Slavič:
Dietni jedilniki za otroke v bolnišnici
Karmen Tisaj:
Pomen jajc v prehrani študentov
Kim Jerman:
Vpliv prehrane posameznika na količino skupnih fenolnih spojin v urinu
Branko Zorn:
Vrednotenje prehrane po smernicah ločevalne diete
Mojca Murko:
Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Špela Pangerc:
Računalniški program Prodi 5.5 kot alternativna metoda spremljanja zaužite količine makrohranil pri sladkornem bolniku
Tjaša Štrukelj:
Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zelju
Meta Habjan Dovč:
Vsebnost vitamina C in nitrata v radiču
Sandra Poje:
Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Urban Majcen:
Prehranske navade zaposlenih in promocija zdravja v malem modelnem podjetju
Barbara Kramar:
Uporaba nutrigenomske analize pri načrtovanju prehrane v Termah Krka
Gregor Ocepek:
Vpliv prehrane na telesno sestavo posameznika v povezavi z genskim polimorfizmom
Teja Antunes:
Dieta pri alergiji na pšenično moko
Janja Šrimpf:
Ocenjevanje jedilnikov z metodami večkriterialnega odločanja
Nina Miklič:
Določanje antioksidativne aktivnosti urina z metodo ABTS
Mitja Močnik:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
Matej Žvokelj:
Obstojnost vitaminov in skupni antioksidativni potencial v sadno-žitni rezini
Špela Može Bornšek:
Polifenoloksidazna aktivnost v hmelju
Matejka Fajs:
Uporaba emulgatorjev na osnovi monogliceridov v pekarstvu
Etjen Bizaj:
Vpliv sestave grozdnega soka na potek alkoholne fermentacije
Maja Herbaj:
Ocena stanja prehranjenosti in način prehranjevanja vzorca študentov vegetarijancev
Druga dela (5)
Darja Kobal Grum, Manca Seničar:
Uvod v psihologijo prehrane
Lena Tajnšek, Marjan Simčič, Anton Tajnšek:
The impact of wheat production on the occurrence of mycotoxins DON (deoxynivalenol) and ZEA (zearalenone) on wheat grains (Triticum aestivum L.)
Ksenija Podgrajšek, Tamara Puš, Marjan Simčič:
Devetdeset dnevna ločevalna dieta je zaradi deficitov v vnosu hranil nevarna za zdravje
Tomaž Požrl, Dragan Žnidarčič, Mirela Kopjar, Janez Hribar, Marjan Simčič:
Change of textural properties of tomatoes due to storage and storage temperatures
Tamara Puš, Ksenija Podgrajšek, Marjan Simčič:
Nutrient intake variability induced by processing of food diary data