Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (4)

  1. Zala Kolenc: Fiziološke in proteomske analize sušnega stresa pri hmelju (Humulus lupulus L.)
  2. Katarina Karničar: Proteomski pristop za študij biosinteze eritromicina pri aktinobakteriji Saccharopolyspora erythraea
  3. Tanja Petelinc: Bioaktivne spojine propolisa in njihov vpliv na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični in proteomski ravni
  4. Teja Zakrajšek: Vpliv eksogenih antioksidantov na endogeni antioksidativni obrambni sistem pri kvasovki Saccharomyces cerevisiae

Magistrska dela (23)

  1. Jasna Lužar: Antioksidativni potencial droži
  2. Tamara Srdarev: Protimikrobna aktivnost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti povzročiteljem mastitisa
  3. Lidija Strojnik: Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
  4. Krista Miklavec: Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesa
  5. Nika Horvat: Biološki učinki preparata gobe Cordyceps militaris
  6. Sara Ladinek: Uporaba tehnologije fenotipskih mikromrež za izboljšanje rasti in produktivnosti industrijskih sesalskih celičnih linih CHO
  7. Natalija Pustišek: Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
  8. Anita Damchevska: Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  9. Ana Klančar: Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekom
  10. Marjetka Kršlin: Proteinski profili različnih vrst mleka
  11. Helena Volk: Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
  12. Nataša Ciber: Analiza proteoma pivskih kvasovk Saccharomyces pastorianus zaporednih šarž fermentacij
  13. Alenka Šifrar: Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
  14. Larisa Nicoletti: Konstrukcija plazmidov za ugotavljanje aktivnosti promotorjev operona emc bakterij Streptomyces rimosus in Streptomyces tsukubaensis
  15. Ines Kmet: Molekularna opredelitev izolatov človeškega papilomavirusa HPV-16 iz predela glave in vratu ter anogenitalnega predela
  16. Manca Medved: Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
  17. Petra Sušjan-Leite: Spremljanje vpliva načrtovanih peptidov na aktivacijo inflamasoma NLRP3
  18. Romana Glavan: Vloga citosolne in mitohondrijske superoksid dismutaze v celicah kvasovke s spremenjenim oksidacijskim stanjem
  19. Peter Vidic: Proteomska analiza eritromicinske rezistence pri bakteriji Saccharopolyspora erythraea
  20. Domen Pogorevc: Zunajcelične proteinaze bakterije Streptomyces rimosus
  21. Marko Verce: Izolacija in karakterizacija bakterijske lakaze
  22. Sabina Ott: Proteinske tarče ekstrakta morske alge Fucus vesiculosus
  23. Miha Tome: Čezmerno izražanje homologa regulatornega gena ImbU pri aktinomiceti Saccharopolyspora erythraea

Diplomska dela (43)

  1. Maja Franko: Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteoma
  2. Petra Zadravec: Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactis
  3. Tea Morčič: Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialom
  4. Borut Pohar: Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase
  5. Maja Meglen: Vpliv pH rastnega medija na vsebnost zunajceličnih proteinov termofilne arheje Aeropyrum pernix
  6. Tomaž Redek: Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testih
  7. Mila Krstić: Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
  8. Vesna Kuhar: Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih miši
  9. Anja Gotar: Vpliv suše na fenilalanin-aminopeptidazno aktivnost v ekstraktih fižolovih listov
  10. Anita Kuraja: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
  11. Maruša Lamut: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
  12. Matija Štrlekar: Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu Alicyclobacillus
  13. Evgen Benedik: Vpliv katehinov na delovanje enterotoksinov
  14. Sašo Plevčak: Postavitev metode za detekcijo fosforiliranih proteinov
  15. Matej Skoliber: Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
  16. Kaja Trlep: Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih fižola, leče in lucerne
  17. Jernej Smolnikar: Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
  18. Ana Teskera: Vpliv različnih sevov kvasovk in encimskega preparata na kakovost vina maraština
  19. Vida Kocbek: Vpliv Cr(VI) ionov na oksidativne poškodbe lipidov in proteionov
  20. Katja Istenič: Spremembe proteoma listov krompirja (Solanum tuberosum L.) po okužbi s krompirjevim virusom Y [zgoraj] NTN
  21. Tina Jurič: Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za proučevanje vpliva rastlinskih ekstraktov
  22. Božo Čeh: Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
  23. Ana Velikonja: Proteinski in fenolni profil izvlečkov listov sveže in izsušene rastline Ramonda nathaliae in njihovo antioksidativno delovanje
  24. Tatjana Koštomaj: Vpliv proteinskih hidrolizatov polenovke in piščanca na oksidacijski status in mitohondrijski proteom kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae
  25. Martina Zirdum: Vpliv natrijevega klorida na termično stabilnost velikih enoslojnih liposomov sestavljenih iz različnih lipidov
  26. Mirjan Švagelj: Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coli
  27. Davor Kristančič: Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
  28. Barbara Vovk: Protimikrobno delovanje izvlečka rožmarina na kvasovke kvarljivke
  29. Gašper Vozel: Stabilnost populacije laktobacilov in kvasovk v kefirnem zrnu in kefirju
  30. Janja Sluga: Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
  31. Barbara Kramar: Uporaba nutrigenomske analize pri načrtovanju prehrane v Termah Krka
  32. Goran Pandol: Priprava rastlinske tkivne kulture Mandragora officinarum v celični suspenziji za produkcijo sekundarnih metabolitov
  33. Živa Rupnik: Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Escherichia coli na tvorbo biofilma
  34. Romana Habot: Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
  35. Tadeja Ambrožič: Rekombinantna cepiva za zdravljenje raka
  36. Diana Grublješič: Izražanje genov za sintezo mikobaktina v odvisnosti od železa pri bakterijah Mycobacterium avium podvrste paratuberculosis
  37. Živa Lavriša: Vpliv okoljskih dejavnikov na bakterije Campylobacter jejuni NCTC 11168 in izbrane mutante
  38. Katja Križman: Vpliv kvasovk na sestavo sekundarnih metabolitov v rženih kisanih testih
  39. Tilen Travnik: Enostavna preparativna izolacija intaktnih mitohondrijev kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  40. Kristina Šavli: Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
  41. Tanja Petelinc: In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
  42. Mojca Njegač: Biotransformacija v mikrokanalu s kvasovkami, imobiliziranimi na podlagi magnetizma
  43. Kaja Tudja: Toleranca in privzem Cd, Pb in Zn pri dveh temnih septiranih endofitih iz korenin ive (Salix caprea L.) v akseničnih kulturah

Druga dela (14)

  1. Tomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić: Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
  2. Vera Zgonik, Janez Mulec, Tina Eleršek, Nives Ogrinc, Polona Jamnik, Nataša Poklar Ulrih: Extremophilic microorganisms in Central Europe
  3. Tina Ivančič, Polona Jamnik, David Stopar: Cold shock CspA and CspB protein production during periodic temperature cycling in Escherichia coli
  4. Vito Kovač, Matic Bergant, Janez Ščančar, Jasmina Primožič, Polona Jamnik, Borut Poljšak: Causation of oxidative stress and defense response of a yeast cell model after treatment with orthodontic alloys consisting of metal ions
  5. Dina Ramić, Blaž Jug, Katarina Šimunović, Magda Tušek-Žnidarič, Urban Kunej, Nataša Toplak, Minka Kovač, Marjorie Fournier, Polona Jamnik, Sonja Smole Možina, Anja Klančnik: The role of luxS in Campylobacter jejuni beyond intercellular signaling
  6. Polona Jamnik, Peter Raspor: Induction of Hsp104 by Cr(VI) in yeast Candida intermedia
  7. Vito Kovač, Borut Poljšak, Jasmina Primožič, Polona Jamnik: Are metal ions that make up orthodontic alloys cytotoxic, and do they induce oxidative stress in a yeast cell model?
  8. Polona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih: Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredient
  9. Stanislav Mandelc, Sebastjan Radišek, Polona Jamnik, Branka Javornik: Comparison of mycelial proteomes of two Verticillium albo-atrum pathotypes from hop
  10. Ana Slatnar, Jerneja Jakopič, Franci Štampar, Robert Veberič, Polona Jamnik: The effect of bioactive compounds on in vitro and in vivo antioxidant activity of different berry juices
  11. Jasmina Primožič, Borut Poljšak, Polona Jamnik, Vito Kovač, Gordana Čanadi-Jurešić, Stjepan Špalj: Risk assessment of oxidative stress induced by metal ions released from fixed orthodontic appliances during treatment and indications for supportive antioxidant therapy
  12. Jasmina Masten Rutar, Berta Cillero-Pastor, Ronny Mohren, Nataša Poklar Ulrih, Nives Ogrinc, Polona Jamnik: Insight into the antioxidant effect of fermented and non-fermented Spirulina water and ethanol extracts at the proteome level using a yeast cell model
  13. Marko Blažič, Neža Čadež, Polona Jamnik, Maja Paš, Hrvoje Petković: Biotehnologija mikroorganizmov
  14. Marjeta Mencin, Polona Jamnik, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc: Enzymatic treatments of raw, germinated and fermented spelt (Triticum spelta L.) seeds improve the accessibility and antioxidant activity of their phenolics