Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (4)
Zala Kolenc:
Fiziološke in proteomske analize sušnega stresa pri hmelju (Humulus lupulus L.)
Katarina Karničar:
Proteomski pristop za študij biosinteze eritromicina pri aktinobakteriji Saccharopolyspora erythraea
Tanja Petelinc:
Bioaktivne spojine propolisa in njihov vpliv na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični in proteomski ravni
Teja Zakrajšek:
Vpliv eksogenih antioksidantov na endogeni antioksidativni obrambni sistem pri kvasovki Saccharomyces cerevisiae
MSc theses (23)
Jasna Lužar:
Antioksidativni potencial droži
Tamara Srdarev:
Protimikrobna aktivnost mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij iz humanega kolostruma in mleka proti povzročiteljem mastitisa
Lidija Strojnik:
Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
Krista Miklavec:
Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesa
Nika Horvat:
Biološki učinki preparata gobe Cordyceps militaris
Sara Ladinek:
Uporaba tehnologije fenotipskih mikromrež za izboljšanje rasti in produktivnosti industrijskih sesalskih celičnih linih CHO
Natalija Pustišek:
Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
Anita Damchevska:
Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
Ana Klančar:
Ugotavljanje potvorb kozjih in ovčjih sirov s kravjim mlekom
Marjetka Kršlin:
Proteinski profili različnih vrst mleka
Helena Volk:
Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
Nataša Ciber:
Analiza proteoma pivskih kvasovk Saccharomyces pastorianus zaporednih šarž fermentacij
Alenka Šifrar:
Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
Larisa Nicoletti:
Konstrukcija plazmidov za ugotavljanje aktivnosti promotorjev operona emc bakterij Streptomyces rimosus in Streptomyces tsukubaensis
Ines Kmet:
Molekularna opredelitev izolatov človeškega papilomavirusa HPV-16 iz predela glave in vratu ter anogenitalnega predela
Manca Medved:
Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
Petra Sušjan-Leite:
Spremljanje vpliva načrtovanih peptidov na aktivacijo inflamasoma NLRP3
Romana Glavan:
Vloga citosolne in mitohondrijske superoksid dismutaze v celicah kvasovke s spremenjenim oksidacijskim stanjem
Peter Vidic:
Proteomska analiza eritromicinske rezistence pri bakteriji Saccharopolyspora erythraea
Domen Pogorevc:
Zunajcelične proteinaze bakterije Streptomyces rimosus
Marko Verce:
Izolacija in karakterizacija bakterijske lakaze
Sabina Ott:
Proteinske tarče ekstrakta morske alge Fucus vesiculosus
Miha Tome:
Čezmerno izražanje homologa regulatornega gena ImbU pri aktinomiceti Saccharopolyspora erythraea
BSc theses (43)
Maja Franko:
Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteoma
Petra Zadravec:
Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactis
Tea Morčič:
Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialom
Borut Pohar:
Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase
Maja Meglen:
Vpliv pH rastnega medija na vsebnost zunajceličnih proteinov termofilne arheje Aeropyrum pernix
Tomaž Redek:
Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testih
Mila Krstić:
Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
Vesna Kuhar:
Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih miši
Anja Gotar:
Vpliv suše na fenilalanin-aminopeptidazno aktivnost v ekstraktih fižolovih listov
Anita Kuraja:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Maruša Lamut:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
Matija Štrlekar:
Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu Alicyclobacillus
Evgen Benedik:
Vpliv katehinov na delovanje enterotoksinov
Sašo Plevčak:
Postavitev metode za detekcijo fosforiliranih proteinov
Matej Skoliber:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
Kaja Trlep:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih fižola, leče in lucerne
Jernej Smolnikar:
Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
Ana Teskera:
Vpliv različnih sevov kvasovk in encimskega preparata na kakovost vina maraština
Vida Kocbek:
Vpliv Cr(VI) ionov na oksidativne poškodbe lipidov in proteionov
Katja Istenič:
Spremembe proteoma listov krompirja (Solanum tuberosum L.) po okužbi s krompirjevim virusom Y [zgoraj] NTN
Tina Jurič:
Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za proučevanje vpliva rastlinskih ekstraktov
Božo Čeh:
Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
Ana Velikonja:
Proteinski in fenolni profil izvlečkov listov sveže in izsušene rastline Ramonda nathaliae in njihovo antioksidativno delovanje
Tatjana Koštomaj:
Vpliv proteinskih hidrolizatov polenovke in piščanca na oksidacijski status in mitohondrijski proteom kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae
Martina Zirdum:
Vpliv natrijevega klorida na termično stabilnost velikih enoslojnih liposomov sestavljenih iz različnih lipidov
Mirjan Švagelj:
Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coli
Davor Kristančič:
Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
Barbara Vovk:
Protimikrobno delovanje izvlečka rožmarina na kvasovke kvarljivke
Gašper Vozel:
Stabilnost populacije laktobacilov in kvasovk v kefirnem zrnu in kefirju
Janja Sluga:
Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
Barbara Kramar:
Uporaba nutrigenomske analize pri načrtovanju prehrane v Termah Krka
Goran Pandol:
Priprava rastlinske tkivne kulture Mandragora officinarum v celični suspenziji za produkcijo sekundarnih metabolitov
Živa Rupnik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Escherichia coli na tvorbo biofilma
Romana Habot:
Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
Tadeja Ambrožič:
Rekombinantna cepiva za zdravljenje raka
Diana Grublješič:
Izražanje genov za sintezo mikobaktina v odvisnosti od železa pri bakterijah Mycobacterium avium podvrste paratuberculosis
Živa Lavriša:
Vpliv okoljskih dejavnikov na bakterije Campylobacter jejuni NCTC 11168 in izbrane mutante
Katja Križman:
Vpliv kvasovk na sestavo sekundarnih metabolitov v rženih kisanih testih
Tilen Travnik:
Enostavna preparativna izolacija intaktnih mitohondrijev kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Kristina Šavli:
Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
Tanja Petelinc:
In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Mojca Njegač:
Biotransformacija v mikrokanalu s kvasovkami, imobiliziranimi na podlagi magnetizma
Kaja Tudja:
Toleranca in privzem Cd, Pb in Zn pri dveh temnih septiranih endofitih iz korenin ive (Salix caprea L.) v akseničnih kulturah
Other documents (14)
Tomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
Vera Zgonik, Janez Mulec, Tina Eleršek, Nives Ogrinc, Polona Jamnik, Nataša Poklar Ulrih:
Extremophilic microorganisms in Central Europe
Tina Ivančič, Polona Jamnik, David Stopar:
Cold shock CspA and CspB protein production during periodic temperature cycling in Escherichia coli
Vito Kovač, Matic Bergant, Janez Ščančar, Jasmina Primožič, Polona Jamnik, Borut Poljšak:
Causation of oxidative stress and defense response of a yeast cell model after treatment with orthodontic alloys consisting of metal ions
Dina Ramić, Blaž Jug, Katarina Šimunović, Magda Tušek-Žnidarič, Urban Kunej, Nataša Toplak, Minka Kovač, Marjorie Fournier, Polona Jamnik, Sonja Smole Možina, Anja Klančnik:
The role of luxS in Campylobacter jejuni beyond intercellular signaling
Polona Jamnik, Peter Raspor:
Induction of Hsp104 by Cr(VI) in yeast Candida intermedia
Vito Kovač, Borut Poljšak, Jasmina Primožič, Polona Jamnik:
Are metal ions that make up orthodontic alloys cytotoxic, and do they induce oxidative stress in a yeast cell model?
Polona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih:
Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredient
Stanislav Mandelc, Sebastjan Radišek, Polona Jamnik, Branka Javornik:
Comparison of mycelial proteomes of two Verticillium albo-atrum pathotypes from hop
Ana Slatnar, Jerneja Jakopič, Franci Štampar, Robert Veberič, Polona Jamnik:
The effect of bioactive compounds on in vitro and in vivo antioxidant activity of different berry juices
Jasmina Primožič, Borut Poljšak, Polona Jamnik, Vito Kovač, Gordana Čanadi-Jurešić, Stjepan Špalj:
Risk assessment of oxidative stress induced by metal ions released from fixed orthodontic appliances during treatment and indications for supportive antioxidant therapy
Jasmina Masten Rutar, Berta Cillero-Pastor, Ronny Mohren, Nataša Poklar Ulrih, Nives Ogrinc, Polona Jamnik:
Insight into the antioxidant effect of fermented and non-fermented Spirulina water and ethanol extracts at the proteome level using a yeast cell model
Marko Blažič, Neža Čadež, Polona Jamnik, Maja Paš, Hrvoje Petković:
Biotehnologija mikroorganizmov
Marjeta Mencin, Polona Jamnik, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, Petra Terpinc:
Enzymatic treatments of raw, germinated and fermented spelt (Triticum spelta L.) seeds improve the accessibility and antioxidant activity of their phenolics