Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (2)

  1. Anja Meszaroš: Vrednotenje analitičnih metod za oceno ustreznosti celodnevne prehrane v vojašnicah
  2. Tanja Petelinc: Bioaktivne spojine propolisa in njihov vpliv na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični in proteomski ravni

MSc theses (15)

  1. Tomaž Cimerman: Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  2. Špela Bužinel: Uživanje dokozaheksaenojske kisline pred in med nosečnostjo ter v obdobju dojenja
  3. Jurij Bizjak: Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
  4. Tjaša Štaudohar: Karakterizacija slovenskega matičnega mlečka
  5. Petra Stopar: Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
  6. Andreja Knez Knafelj: Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  7. Bora Mankoč: Uporaba hidrokoloidov za izboljšanje lastnosti stepene smetane
  8. Petra Gabrijelčič: Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturah
  9. Anita Damchevska: Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  10. Jana Drnovšček: Vpliv sorte oljke (Olea europaea) na kemijske in dielektrične lastnosti plodov in olja
  11. Nina Janžekovič: Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
  12. Jasmina Ahčin: Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
  13. Nadja Čretnik: Fizikalno-kemijska in senzorična karakterizacija kranjskih klobas
  14. Urška Pavčnik: Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
  15. Manca Medved: Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni

BSc theses (30)

  1. Jasmina Halilović: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
  2. Mateja Lušnic Polak: Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
  3. Polona Hribar: Razvoj analitske metode za določanje vsebnosti polikloriranih bifenilov v divjačinskem mesu različnih lokacij
  4. Ana Penko: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
  5. Maja Koren: Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
  6. Anže Brejc: Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
  7. Špela Susman: Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega medu
  8. Anja Perović: Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
  9. Tea Gajšek Kodrič: Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesa
  10. Andrej Živković: Vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v suhem sadju in začimbah
  11. Jernej Mohar: Uporaba različnih barvil v modelnih mesnih emulzijah
  12. Iztok Štrucelj: Maščobnokislinska sestava lipidov Vipavskega pršuta
  13. Uroš Mervič: Prehranska vrednost konjskega mesa in izdelkov
  14. Igor Lojevec: Vpliv različnih hidrokoloidov na teksturne lastnosti mesne emulzije
  15. Mateja Vovk: Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
  16. Maja Gantar: Profil senzoričnih lastnosti krvavic na Slovenskem
  17. Amadeja Rožman: Vpliv zmanjšanja vsebnosti in zamenjave nitritne soli na kakovost prekajenih šunk
  18. Jana Anzeljc: Sprejemljivost čuftov v paradižnikovi omaki z manj soli
  19. Rok Kuzman: Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
  20. Elizabeta Flere: Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjaka
  21. Aleš Glavič: Kemijska sestava in kulinarična uporabnost sardonov (Engraulis encrasicolus)
  22. Miha Crnčić: Ugotavljanje potvorb svežega mesa z dodajanjem vode in aditivov za vezavo vode
  23. Tinca Frumen: Gastronomska in prehranska analiza hotelskih postrežnih večerij
  24. Tanja Fingušt: Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
  25. Blažka Primožič: Sprejemljivost jetrne paštete z manj soli in natrija
  26. Mojca Primožič: Sprejemljivost mesne emulzije z manj soli in natrija
  27. Urša Petelin: Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
  28. Mitja Močnik: Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
  29. Tina Gerbec: Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
  30. Tanja Petelinc: In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa

Other documents (18)

  1. Milko Lebarič, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Lea Demšar: Dinamika procesov zorenja v različnih mišicah goved
  2. Tomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić: Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
  3. Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak, Lea Demšar, Anton Absec, Stanislava Kirinčič, Brigita Kozolc, Božidar Žlender: Degradation of PCBs in a frankfurter-type meat emulsion
  4. Andrej Živković, Tomaž Polak, Blaž Cigić, Tomaž Požrl: Germinated buckwheat
  5. Monika Marin, Tomaž Polak, Lea Demšar, Božidar Žlender: Variations in the fatty acid composition and nutritional value of Adriatic sardine (Sardina pilchardus Walb.) through the fishing season
  6. Gregor Arh, Simona Fras, Tomaž Polak, Božidar Žlender, Marjan Veber, Matevž Pompe: Modification of method for the determination of organochlorine pesticides in meat samples
  7. Božidar Žlender, Tomaž Polak, Dajana Špacapan, Darko Andronikov, Lea Demšar: Influence of raw matter origin and production period on fatty acid composition of dry-cured hams
  8. Marjeta Žemva, Tomaž Polak, Lea Demšar, Sergeja Vidakovič, Božidar Žlender: Vpliv sestave krme in spola prašičev na kakovost sušenih vratin
  9. BFestival 2023
  10. Neda Martinović, Tomaž Polak, Damjan Makuc, Nataša Poklar Ulrih, Helena Abramovič: A kinetic approach in the evaluation of radical-scavenging efficiency of sinapic acid and its derivatives
  11. Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić: Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
  12. Špela Malovrh, Katarina Hriberšek, Dušan Terčič, Marko Volk, Božidar Žlender, Tomaž Polak, Antonija Holcman: Sensory traits of capon meat in three chicken genotypes
  13. Lea Demšar, Tomaž Polak: Tehnologije mesa in mesnin I
  14. Jernej Javornik, John III Hopkins, Saša Zavadlav, Tom Levanič, Sonja Lojen, Tomaž Polak, Klemen Jerina: Effects of ethanol storage and lipids on stable isotope values in a large mammalian omnivore
  15. Andrej Živković, Dejan Gođevac, Blaž Cigić, Tomaž Polak, Tomaž Požrl: Identification and quantification of selected benzoxazinoids and phenolics in germinated spelt (Triticum spelta)
  16. Iva Zahija Jazbec, Barbara Jeršek, Lea Demšar, Mateja Lušnic Polak, Tomaž Polak: Production of aflatoxin B1 by Aspergillus parasiticus grown on a novel meat-based media
  17. Ilja Gasan Osojnik Črnivec, Mihaela Skrt, Tomaž Polak, Danijela Šeremet, Polona Mrak, Draženka Komes, Urška Vrhovšek, Nataša Poklar Ulrih: Aspects of quercetin stability and its liposomal enhancement in yellow onion skin extracts
  18. Iva Zahija Jazbec, Lea Demšar, Barbara Jeršek, Tomaž Polak: Meat starter culture reduces Aspergillus parasiticus production of aflatoxins on meat-based and salami model media