Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Urška Tomažin: Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancih

Magistrska dela (7)

  1. Jernej Poteko: Optimierte Entmistung von planbefestigten Laufflächen in der Milchviehhaltung
  2. Tea Lišnić: Vpliv vitamina E, ostankov predelave oljk in njihovih ekstraktov na oksidativno stabilnost in prehransko vrednost z n-3 maščobnimi kislinami obogatenih jajc
  3. Irena Kokalj: Ugotavljanje antioksidativne kapacitete storžkov hmelja pri pitovnih piščancih
  4. Daša Korže: Ovrednotenje in izboljšanje prehranske vrednosti doma pripravljenih diet za pse z alergijo na krmo in odpovedjo ledvic
  5. Jakob Leskovec: Vpliv ekstraktov oljčnih listov in ognjiča na izkoristljivost hranil in energije pri piščancih
  6. Karmen Lupšina: Vpliv oljčnih listov in pulpe na antioksidativni status kokoši in oksidativno stabilnost jajc
  7. Sašo Sever: Vpliv lanenega olja ter pšeničnih in ovsenih otrobov na prebavljivost in hitrost pasaže krme pri odstavljenih pujskih

Diplomska dela (54)

  1. Peter Horvat: Antioksidativni potencial vojaških obrokov
  2. Tea Gajšek Kodrič: Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesa
  3. Klavdija Špelič: Vpliv pH, temperature in svetlobe na stabilnost folne kisline
  4. Romana Černe: Vitamin B12 – viri in vpliv na zdravje
  5. Aleš Korošec: Prilagoditev kometnega testa za preverjanje genotoksičnosti vodnih izlužkov blata
  6. Irena Župec: In vitro fermentacija škroba v inokulumu, pripravljenem iz vsebine slepega črevesa kuncev
  7. Stojan Žulič: Klavna kakovost kozličev
  8. Rosana Žilavec: Vpliv človekovega ravnanja na obnašanje konjev
  9. Špela Žerovnik: Vsebnost elementov v dolgi hrbtni mišici pri bikih cikaste pasme
  10. Sara Zaninović: Pomen dietne prehrane pri zdravljenju najpogostejšihj pasjih obolenj
  11. Nataša Vogrič: In vitro biohidrogenacija maščobnih kislin voluminozne krme s travinja
  12. Urška Vehovec: Vpliv kostanjevega tanina na prebavljivost hranil pri rastočih prašičih
  13. Bernard Vehovec: Antioksidativna kapaciteta nekaterih krmil
  14. Tina Trebušak: Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevja
  15. Tanja Travnikar: Vpliv naravnega in sintetičnega vitamina E na oksidacijsko stabilnost piščančjega mesa
  16. Tina Tavčar: Vsebnost holesterola v jajcih slovenskih lokalnih pasem kokoši
  17. Alenka Šubic: Vpliv pasme in starosti kokoši na razmerje med količino rumenjaka in beljaka v jajcu
  18. Janja Štiftar: Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncev
  19. Anja Špari Leben: Vpliv s tanini obogatenih ekstraktov lesa pravega kostanja in kebrača na izkoriščanje nekaterih hranil pri pitovnih piščancih
  20. Jernej Bergant: Pridelek in možnosti uporabe pri nas pridelane soje v prehrani domačih živali
  21. Alenka Bolta: Dejavniki za odločitev pri izbiri psa
  22. Gregor Čebulj: Preureditev starih objektov za živalim prilagojeno rejo prašičev
  23. Tamara Erbus: Vpliv probiotika Protecure v krmnih mešanicah na proizvodne rezultate pitovnih piščancev
  24. Robert Flere: Vpliv dodatka kratkoverižnih maščobnih kislin na kakovost jajc
  25. Aleksandra Golob Artiček: Primerjava in vitro fermentacije voluminozne krme in močnih krmil v vsebnosti slepega črevesa kuncev in vampa ovc
  26. Julijana Golubović: Vpliv karnitina in aspirina pri različni stopnji oskrbe z energijo na bilanco dušika in sestavo telesa pri rastočih piščancih
  27. Andrej Grašič: Vpliv energijske vrednosti krme in dodanega koruznega drobljenca v zadnjem mesecu pitanja na kemijsko in maščobnokislinsko sestavo kopunjega mesa
  28. Vesna Habazin: Tavrin in druge hranljive snovi v prehrani mačk
  29. Andreja Intihar: Vsebnosti holesterola v jajcih treh linij kokoši
  30. Sara Jagrič: Maščobnokislinska sestava nekaterih vrst rib v Sloveniji
  31. Nina Kenda: Vpliv dodatkov oljčnih listov, pulpe in njunih ekstraktov na oksidativno stabilnost krme za kokoši nesnice
  32. Rok Klopčič: Vpliv dodatka rožičeve moke na klavno kakovost kuncev
  33. Renata Kocbek: Vpliv ionofornega antibiotika monenzina na nekatere fenotipske značilnosti izbranih bakterijskih sevov iz vampa
  34. Špela Kolar: Pregled in analiza rezultatov proučevanj nekaterih lastnosti kakovosti jajc v Sloveniji
  35. Tina Kos: Vpliv taninov na tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in metana pri in vitro fermentaciji v vampnem soku
  36. Vanja Kranjc: Vzreja mladih toplokrvnih konj
  37. Mateja Lepko: Primerjava sestave krmnih mešanic za odrasle pse
  38. Mara Montemurro: Prehrana prašičev pitancev na manjših kmetijah
  39. Blaž Nemanič: Zaščita pred oksidativnim stresom športnih konj
  40. Primož Ogorevc: Vpliv dodatka selena, vitaminov E in C ter rastlinskih polifenolov na oksidativni status pitovnih piščancev
  41. Darja Pajk: Vpliv obogatitve okolja z lesom različnih vrst na komfortno obnašanje pri kuncih v individualnih žičnih kletkah
  42. Monika Pance: Prehrana psov obolelih za rakom
  43. Barbara Pangerc: Prehrana psov z občutljivo prebavo
  44. Robert Pikl: Uporaba tanina za preprečevanje razvoja plesni na ikrah šarenke (Onchorhynchus mykiss)
  45. Martina Planinc: Ocena parametrov disperzije za lastnosti zunanjosti pri konjih haflinške pasme
  46. Andrej Polanec: Poznanost blagovnih znamk in dejavniki odločitev pri nakupu začimbne paprike
  47. Valentina Prevodnik: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo kokoši na oplojenost jajc in valilnost
  48. Živa Prunk: Problemi oskrbe z ogljikovimi hidrati pri galoperjih
  49. Simon Ražman: Vpliv sevov Lactobacillus gasseri LF221 in K7 na morfometrične parametre resic in sestavo mikrobne združbe tankega črevesja pri odstavljenih pujskih
  50. Branko Sitar: Analiza nesreč s traktorji
  51. Urška Sivka: Vpliv vrste in koncentracije taninov na obseg in hitrost in vitro fermentacije škroba in celuloze v inokulumu pripravljenem iz vampnega soka
  52. Marica Skube: Uporaba presne krme v prehrani psov
  53. Mateja Sovič: Vpliv dodanega koencima Q10[spodaj] in lipojske kisline v krmo kokoši na fizikalne lastnosti jajc
  54. Janez Suhoveršnik: Vpliv hidrolizirajočih taninov kostanja (Castanes sativa Mill.) na mlečnost in sestavo kravjega mleka

Druga dela (21)

  1. Tanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar: Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigs
  2. Janez Salobir, Tamara Korošec, Vida Rezar: Animal nutrition for the health of animals, human and environment
  3. Jakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar: Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilers
  4. Jakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart: Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFA
  5. Tina Trebušak, Milka Vrecl, Janez Salobir, Tatjana Pirman: The effect of substitution of palm fat with linseed oil on the lipid peroxidation, antioxidative capacity and intestinal morphology in rabbits (Oryctolagus cuniculus)
  6. Janez Salobir, Alenka Levart, Vida Rezar: The effect of olive by products and their extracts on antioxidative status of laying hens and oxidative stability of eggs enriched with N-3 fatty acids
  7. Janez Salobir, Alenka Levart, Tina Trebušak, Tatjana Pirman: A higher proportion of PUFA in diet increases the PUFA contetnt in rabbit meat, but reduces the oxidative stability of meat
  8. Tjaša Prevc, Alenka Levart, Irena Kralj Cigić, Janez Salobir, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić: Rapid estimation of tocopherol content in linseed and sunflower oils-reactivity and assay
  9. Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč: How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
  10. Lidija Perić, Dragan Žikić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Zdenko Kanački, Vida Rezar: Effect of chestnut tannins and vitamin E supplementation to linseed oil-enriched diets on growth performance, meat quality, and intestinal morphology of broiler chickens
  11. Alenka Nemec Svete, Barbara Verk, Nina Čebulj-Kadunc, Janez Salobir, Vida Rezar, Aleksandra Domanjko-Petrič: Inflammation and its association with oxidative stress in dogs with heart failure
  12. Tamara Korošec, Mojca Voljč, Janez Salobir, Vida Rezar: Use of herbs and spices and their extracts in animal nutrition
  13. Tatjana Pirman, Philippe Patureau Mirand, Andrej Orešnik, Janez Salobir: Effects of dietary pectin on protein digestion and metabolism in growing rats
  14. Tamara Korošec, Alenka Levart, Janez Salobir: The effect of vitamin E and plant extract mixture composed of carvacrol, cinnamaldehyde and capsaicin on oxidative stress induced by high PUFA load in young pigs
  15. Vida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir: Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancih
  16. Heinz Jeroch, Janez Salobir: Nova spoznanja o krmni vrednosti krmil iz ogrščice in njihova uporaba pri krmljenju domačih živali
  17. Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar: Effects of dietary vitamin E, vitamin C, selenium and their combination on carcass characteristics, oxidative stability and breast meat quality of broiler chickens exposed to cyclic heat stress
  18. Maja Podgornik, Milena Bučar-Miklavčič, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar, Bojan Butinar: Chemical characteristics of two-phase olive-mill waste and evaluation of their direct soil application in humid Mediterranean regions
  19. Blaž Cigić, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Šegatin: Kemija z biokemijo
  20. Sedemdesetletnica Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani
  21. Seventieth anniversary of the Biotechnical Faculty, University of Ljubljana