Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Urška Tomažin:
Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancih
Magistrska dela (7)
Jernej Poteko:
Optimierte Entmistung von planbefestigten Laufflächen in der Milchviehhaltung
Tea Lišnić:
Vpliv vitamina E, ostankov predelave oljk in njihovih ekstraktov na oksidativno stabilnost in prehransko vrednost z n-3 maščobnimi kislinami obogatenih jajc
Irena Kokalj:
Ugotavljanje antioksidativne kapacitete storžkov hmelja pri pitovnih piščancih
Daša Korže:
Ovrednotenje in izboljšanje prehranske vrednosti doma pripravljenih diet za pse z alergijo na krmo in odpovedjo ledvic
Jakob Leskovec:
Vpliv ekstraktov oljčnih listov in ognjiča na izkoristljivost hranil in energije pri piščancih
Karmen Lupšina:
Vpliv oljčnih listov in pulpe na antioksidativni status kokoši in oksidativno stabilnost jajc
Sašo Sever:
Vpliv lanenega olja ter pšeničnih in ovsenih otrobov na prebavljivost in hitrost pasaže krme pri odstavljenih pujskih
Diplomska dela (54)
Peter Horvat:
Antioksidativni potencial vojaških obrokov
Tea Gajšek Kodrič:
Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesa
Klavdija Špelič:
Vpliv pH, temperature in svetlobe na stabilnost folne kisline
Romana Černe:
Vitamin B12 – viri in vpliv na zdravje
Aleš Korošec:
Prilagoditev kometnega testa za preverjanje genotoksičnosti vodnih izlužkov blata
Irena Župec:
In vitro fermentacija škroba v inokulumu, pripravljenem iz vsebine slepega črevesa kuncev
Stojan Žulič:
Klavna kakovost kozličev
Rosana Žilavec:
Vpliv človekovega ravnanja na obnašanje konjev
Špela Žerovnik:
Vsebnost elementov v dolgi hrbtni mišici pri bikih cikaste pasme
Sara Zaninović:
Pomen dietne prehrane pri zdravljenju najpogostejšihj pasjih obolenj
Nataša Vogrič:
In vitro biohidrogenacija maščobnih kislin voluminozne krme s travinja
Urška Vehovec:
Vpliv kostanjevega tanina na prebavljivost hranil pri rastočih prašičih
Bernard Vehovec:
Antioksidativna kapaciteta nekaterih krmil
Tina Trebušak:
Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevja
Tanja Travnikar:
Vpliv naravnega in sintetičnega vitamina E na oksidacijsko stabilnost piščančjega mesa
Tina Tavčar:
Vsebnost holesterola v jajcih slovenskih lokalnih pasem kokoši
Alenka Šubic:
Vpliv pasme in starosti kokoši na razmerje med količino rumenjaka in beljaka v jajcu
Janja Štiftar:
Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncev
Anja Špari Leben:
Vpliv s tanini obogatenih ekstraktov lesa pravega kostanja in kebrača na izkoriščanje nekaterih hranil pri pitovnih piščancih
Jernej Bergant:
Pridelek in možnosti uporabe pri nas pridelane soje v prehrani domačih živali
Alenka Bolta:
Dejavniki za odločitev pri izbiri psa
Gregor Čebulj:
Preureditev starih objektov za živalim prilagojeno rejo prašičev
Tamara Erbus:
Vpliv probiotika Protecure v krmnih mešanicah na proizvodne rezultate pitovnih piščancev
Robert Flere:
Vpliv dodatka kratkoverižnih maščobnih kislin na kakovost jajc
Aleksandra Golob Artiček:
Primerjava in vitro fermentacije voluminozne krme in močnih krmil v vsebnosti slepega črevesa kuncev in vampa ovc
Julijana Golubović:
Vpliv karnitina in aspirina pri različni stopnji oskrbe z energijo na bilanco dušika in sestavo telesa pri rastočih piščancih
Andrej Grašič:
Vpliv energijske vrednosti krme in dodanega koruznega drobljenca v zadnjem mesecu pitanja na kemijsko in maščobnokislinsko sestavo kopunjega mesa
Vesna Habazin:
Tavrin in druge hranljive snovi v prehrani mačk
Andreja Intihar:
Vsebnosti holesterola v jajcih treh linij kokoši
Sara Jagrič:
Maščobnokislinska sestava nekaterih vrst rib v Sloveniji
Nina Kenda:
Vpliv dodatkov oljčnih listov, pulpe in njunih ekstraktov na oksidativno stabilnost krme za kokoši nesnice
Rok Klopčič:
Vpliv dodatka rožičeve moke na klavno kakovost kuncev
Renata Kocbek:
Vpliv ionofornega antibiotika monenzina na nekatere fenotipske značilnosti izbranih bakterijskih sevov iz vampa
Špela Kolar:
Pregled in analiza rezultatov proučevanj nekaterih lastnosti kakovosti jajc v Sloveniji
Tina Kos:
Vpliv taninov na tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in metana pri in vitro fermentaciji v vampnem soku
Vanja Kranjc:
Vzreja mladih toplokrvnih konj
Mateja Lepko:
Primerjava sestave krmnih mešanic za odrasle pse
Mara Montemurro:
Prehrana prašičev pitancev na manjših kmetijah
Blaž Nemanič:
Zaščita pred oksidativnim stresom športnih konj
Primož Ogorevc:
Vpliv dodatka selena, vitaminov E in C ter rastlinskih polifenolov na oksidativni status pitovnih piščancev
Darja Pajk:
Vpliv obogatitve okolja z lesom različnih vrst na komfortno obnašanje pri kuncih v individualnih žičnih kletkah
Monika Pance:
Prehrana psov obolelih za rakom
Barbara Pangerc:
Prehrana psov z občutljivo prebavo
Robert Pikl:
Uporaba tanina za preprečevanje razvoja plesni na ikrah šarenke (Onchorhynchus mykiss)
Martina Planinc:
Ocena parametrov disperzije za lastnosti zunanjosti pri konjih haflinške pasme
Andrej Polanec:
Poznanost blagovnih znamk in dejavniki odločitev pri nakupu začimbne paprike
Valentina Prevodnik:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo kokoši na oplojenost jajc in valilnost
Živa Prunk:
Problemi oskrbe z ogljikovimi hidrati pri galoperjih
Simon Ražman:
Vpliv sevov Lactobacillus gasseri LF221 in K7 na morfometrične parametre resic in sestavo mikrobne združbe tankega črevesja pri odstavljenih pujskih
Branko Sitar:
Analiza nesreč s traktorji
Urška Sivka:
Vpliv vrste in koncentracije taninov na obseg in hitrost in vitro fermentacije škroba in celuloze v inokulumu pripravljenem iz vampnega soka
Marica Skube:
Uporaba presne krme v prehrani psov
Mateja Sovič:
Vpliv dodanega koencima Q10[spodaj] in lipojske kisline v krmo kokoši na fizikalne lastnosti jajc
Janez Suhoveršnik:
Vpliv hidrolizirajočih taninov kostanja (Castanes sativa Mill.) na mlečnost in sestavo kravjega mleka
Druga dela (22)
Tanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar:
Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigs
Janez Salobir, Tamara Korošec, Vida Rezar:
Animal nutrition for the health of animals, human and environment
Jakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar:
Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilers
Jakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart:
Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFA
Tina Trebušak, Milka Vrecl, Janez Salobir, Tatjana Pirman:
The effect of substitution of palm fat with linseed oil on the lipid peroxidation, antioxidative capacity and intestinal morphology in rabbits (Oryctolagus cuniculus)
Janez Salobir, Alenka Levart, Vida Rezar:
The effect of olive by products and their extracts on antioxidative status of laying hens and oxidative stability of eggs enriched with N-3 fatty acids
Janez Salobir, Alenka Levart, Tina Trebušak, Tatjana Pirman:
A higher proportion of PUFA in diet increases the PUFA contetnt in rabbit meat, but reduces the oxidative stability of meat
Tjaša Prevc, Alenka Levart, Irena Kralj Cigić, Janez Salobir, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Rapid estimation of tocopherol content in linseed and sunflower oils-reactivity and assay
Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč:
How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
Lidija Perić, Dragan Žikić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Zdenko Kanački, Vida Rezar:
Effect of chestnut tannins and vitamin E supplementation to linseed oil-enriched diets on growth performance, meat quality, and intestinal morphology of broiler chickens
Alenka Nemec Svete, Barbara Verk, Nina Čebulj-Kadunc, Janez Salobir, Vida Rezar, Aleksandra Domanjko-Petrič:
Inflammation and its association with oxidative stress in dogs with heart failure
Tamara Korošec, Mojca Voljč, Janez Salobir, Vida Rezar:
Use of herbs and spices and their extracts in animal nutrition
Tatjana Pirman, Philippe Patureau Mirand, Andrej Orešnik, Janez Salobir:
Effects of dietary pectin on protein digestion and metabolism in growing rats
Tamara Korošec, Alenka Levart, Janez Salobir:
The effect of vitamin E and plant extract mixture composed of carvacrol, cinnamaldehyde and capsaicin on oxidative stress induced by high PUFA load in young pigs
Vida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir:
Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancih
Heinz Jeroch, Janez Salobir:
Nova spoznanja o krmni vrednosti krmil iz ogrščice in njihova uporaba pri krmljenju domačih živali
Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar:
Effects of dietary vitamin E, vitamin C, selenium and their combination on carcass characteristics, oxidative stability and breast meat quality of broiler chickens exposed to cyclic heat stress
Maja Podgornik, Milena Bučar-Miklavčič, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar, Bojan Butinar:
Chemical characteristics of two-phase olive-mill waste and evaluation of their direct soil application in humid Mediterranean regions
Blaž Cigić, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Šegatin:
Kemija z biokemijo
Sedemdesetletnica Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani
Seventieth anniversary of the Biotechnical Faculty, University of Ljubljana
Vida Rezar, Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Andrej Lavrenčič, Milka Vrecl, Tatjana Pirman:
Combined effects of cyclic heat stress, dietary induced oxidative stress and different levels of antioxidant on gut fermentation activity and mucosal morphology in broiler chickens