Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Mojca Jevšnik Podlesnik:
Integralno vrednotenje vključitve sistema HACCP pri zagotavljanju varnih živil
MSc theses (46)
Mateja Srnjak:
Metoda obvladovanja tveganja uporabe tiskarskih barv za tiskanje površine živil
Ines Perčič:
Načrtovanje prehranskega objekta z vidika varnosti živil in gradbeno-tehničnega vidika
Leja Markelc:
Znanje in vedenje osnovnošolskih otrok v povezavi z varno hrano
Lea Kikec:
Higiensko-tehnična ustreznost delovnega procesa v vzgojno varstveni ustanovi Lendava, s poudarkom na higienski ustreznosti oblačil vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic
Anja Mikuž:
Temperaturna in časovna analiza priprave gotovih jedi v splošni bolnišnici
Teja Pirnat:
Hrana hišnih živali kot dejavnik tveganja za zdravje njihovih lastnikov
Urška Šoba:
Analiza učinkovitosti postopkov čiščenja - procesni in higienski vidik
Lidija Baša:
Dejavniki, ki vplivajo na vključevanje lokalno pridelane hrane v vrtce v Sloveniji
Rok Jovišić:
Uporaba prehranskih dopolnil med študenti različnih fakultet Univerze v Ljubljani
Brigita Kalčič:
Ocena stanja vodooskrbe v občini Mirna
Tina Strnad:
Nadzor in analiza kršitev sistema HACCP
Andreja Prosenjak:
Primerjalna analiza standardov SIST EN ISO 22000:2005 in IFS na področju varnosti živil
Martin Slanc:
Validacija roka uporabe pečenih pekovskih artiklov
Nika Lovrač:
Protimikrobno delovanje kisov in ocetne kisline
Tanja Vidic:
Pilotna raziskava o nastajanju odpadne hrane in ravnanju z njo v slovenskih gospodinjstvih z uporabo metode vodenja kuhinjskega dnevnika
Irena Sušelj Šajn:
Znanje in odnos predšolskih in osnovnošolskih otrok do upravljanja z viri pitne vode
Preverjanje učinkovitosti izbranega načina usposabljanja o higieni živil za zaposlene pri delu z živili, ki so namenjena takojšnjemu zaužitju
Andrej Povše:
Analiza higienskega stanja in znanja zaposlenih v kuhinjah osnovnih šol v jugovzhodni Sloveniji med 2006 in 2016
Barbara Kastelic:
Aerosolno razkuževanje kot nadgradnja končnega čiščenja bolniških sob po odpustu pacienta, nosilca večkratno odpornih mikroorganizmov
Ana Primožič:
Mikrobiološka onesnaženost sadja in zelenjave v trgovskih verigah
Nina Poprask:
Učinkovitost postopkov čiščenja in razkuževanja v izbranih vrtcih
Tea Lužar:
Analiza ovir pri zagotavljanju varnosti živil med zaposlenimi pri delu z živili
Nataša Stojnić:
Higiensko-tehnična ocena delovnega procesa v gostinskih objektih
Lucija Pirc:
Ugotavljanje varne priprave živil v domači kuhinji
Natalija Rozman:
Spodbujanje higienskega vedenja pri strokovnih delavkah v oddelkih in otrocih v izbranih vrtcih
Blaž Confidenti:
Viški in zavržki hrane pri prehranski oskrbi bolnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana
Vanja Prevolšek:
Izpolnjevanje higiensko-tehničnih zahtev ponudnikov hrane v premičnih in/ali začasnih obratih
Valentina Štefančič:
Spodbujevalci higienskega vedenja med zaposlenimi v prehranskem objektu
Maša Štrakl:
Učinkovitost higienskih programov v izbranih enotah vrtcev
Sara Bobnar:
Kultura zagotavljanja varnosti živil v gostinskih obratih v Sloveniji
Tina Škufca:
Temperatura in higiensko-tehnično stanje potrošnikovega hladilnika
Neža Podvratnik:
Učinkovitost orodij za spodbujanje razkuževanja rok zdravstvenih delavcev, sodelavcev in obiskovalcev zdravstvene ustanove
Nastja Žižek:
Zagotavljanje varnosti živil v slovenskih televizijskih kuharskih oddajah
Janez Brajer:
Analiza uvedbe blažilnih ukrepov za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih v slovenskih vrtcih
Špela Kisilak:
Potrošnikovo znanje in ravnanje v domači kuhinji ter higiensko stanje kuhinjskih površin in opreme
Bernardka Pulko:
Pregled metod merjenja kulture varnosti hrane in ocena kulture varnosti hrane med zaposlenimi v srednje velikem živilskem podjetju v Sloveniji
Mojca Šetina:
Vedenje, znanje in odnos do zagotavljanja varnosti živil v gostinski dejavnosti
Tina Grča:
Spodbujanje želenega higienskega vedenja v kuhinjah vzgojno-izobraževalnega zavoda
Anja Kolbl:
Obvladovanje postopkov zaščite živil v izbranem živilskem podjetju
Tjaša Kamnik:
Zagotavljanje varnosti živil med starostniki
Andreja Zabukovec:
Analiza izvajanja higiene živil na področju degustacij
Nina Filipič:
Zagotavljanje varnosti živil v kuhinjah študentskih domov
Špela Strnad:
Zagotavljanje kratkih prehranskih verig
Demir Koštić:
Osveščenost in odnos slovenskega potrošnika do užitnih žuželk in prehranskih izdelkov iz njih
Pia Vozelj:
Vpliv pandemije COVID-19 na higienske navade ljudi
Blažka Smolič:
Vpliv kvartarnega hitozana na rast in razvoj plesni Penicillium expansum na različnih sortah hrušk po obiranju
BSc theses (8)
Marija Možina:
Uporaba mleka v prvi pomoči
Ana Štrus:
Higiena rok - vpliv načina vzorčenja na mikrobiološki rezultat
Anja Česen:
Zagotavljanje varnosti živil v času nosečnosti in po porodu
Sonja Levstek:
Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
Tjaša Mlakar:
Pomen zagotavljanja kakovosti v zdravstveni negi in orodja spodbujanja želene higiene rok v domu starejših občanov
Viktorija Pockova Postolova:
Primerjava standardov za higieno rok v izbranih slovenskih bolnišnicah
Klara Vrtačnik:
Pogled študentov na študentsko prehrano z vidika zdravstvene ustreznosti živil
Sara Čamernik:
Spodbujanje higiene pri predšolskem otroku
Other documents (27)
Peter Raspor, Mojca Jevšnik Podlesnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses:
Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živila
Mojca Jevšnik Podlesnik:
Nudge tools
Vanja Prevolšek, Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Fulfilment of technical and hygienic requirements among street food vendors in Slovenia
Mojca Jevšnik Podlesnik, Anja Česen, Marina Šantić, Andrej Ovca:
Food safety knowledge and practices of pregnant women and postpartum mothers in Slovenia
Tjaša Mlakar, Andreja Mihelič Zajec, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Use of a nudge tool for improving hand hygiene in a nursing team in home for elderly people - case study
Martina Zabukošek, Mojca Jevšnik Podlesnik, Matjaž Maletič:
Analysis of dimensionality of food safety culture
Mateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik Podlesnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor:
Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne viruses
An Galičič, Natalija Kranjec, Andrej Kirbiš, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Consumer's attitude and manipulation of raw milk from milk vending machines
Alenka Petrovec-Koščak, Mojca Novak, Rok Fink, Natalija Čulk, Vera Ovsenek, Jelena Ficzko, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Sanitarni inženir v vlogi preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb
Andrej Ovca, Telma Novo, Silvia Sêco, Mojca Jevšnik Podlesnik:
The efficiency of thermal insulating bags during domestic transport of chilled food items
Andrej Ovca, Barbara Rednak, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik Podlesnik, Martin Bauer:
Students' mobile phones - how clean are they?
Sebastjan Filip, Rok Fink, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Influence of food composition on freezing time
Rok Fink, Sebastjan Filip, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Comparison of wooden (Abies spp.) and plastic trays for pasta drying
Lidija Baša, Mojca Jevšnik Podlesnik, Barbara Domajnko:
Higiena živil v primarni proizvodnji
Mojca Jevšnik Podlesnik, Andrej Ovca, Renata Sabo:
Orodje za zagotavljanje varnosti živil - sistem RASFF
Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Temperature and time impact on food safety in domestic refrigerator
Andreja Zabukovec, Mojca Jevšnik Podlesnik, Kristina Likar:
Food safety assurance on tasting field
Špela Hajdinjak, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Personal hygiene awareness among food handlers
Mojca Jevšnik Podlesnik, Mojca Repič, Darinka Z. Doganoc:
Obsevanje živil - doprinos k večji varnosti živil ali razlog za preplah?
Mojca Jevšnik Podlesnik, Nevenka Ferfila:
Zahteve pri obvladovanju organskih kuhinjskih odpadkov in odpadnih jedilnih olj
Damjan Slabe, Eva Dolenc, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Hygiene and food safety habits among Slovenian mountaineers
Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar:
A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
Filip Bregar, Julija Brudar, Tjaša Erjavec, Anita Kermavner, Manca Kukovičič, Erika Mohorčič, Špela Muha, Nika Nardin, Eva Šefic, Ana Vlahovič, Zlata Grofelnik, Tanja Jereb, Katja Polajnar, Ines Sabol, Petra Černe Oven, Gregor Jereb, Stojan Kostanjevec, Andreja Kukec:
Čist (hud) komplet za čisto čiste roke
Mojca Jevšnik Podlesnik, Andrej Kirbiš, Stanka Grebenc, Urška Jamnikar Ciglenečki, Andrej Ovca, Matic Kavčič:
Food safety knowledge among professional food handlers in Slovenia
Elizabeta Mičović, Alberto Mantovani, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Risk management and risk communication of an illegal use of sulphites in meat preparations
Andrej Ovca, Nastja Žižek, Mojca Jevšnik Podlesnik:
TV cooking shows—consumer entertainment or education?
Neža Podvratnik, Andrej Ovca, Mojca Jevšnik Podlesnik:
Effectiveness of nudge tools to promote hand disinfection among healthcare professionals and visitors in health institution