Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (10)
Špelca Nagode:
Vpliv zaslajevanja ajde na vsebnost fitinske kisline
Mitja Krevs:
Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
Jerca Marinč:
Hranilna vrednost žit, kaš in mok slovenskega izvora
Nastja Bašelj:
Raziskave migracije vode med strukturnimi polisaharidi in ostalimi komponentami trdnih farmacevtskih oblik
Saša Jeršin:
Izolacija in karakterizacija beta-glukanov iz ječmenove moke
Jerneja Mrak:
Priprava ajdovega slada
Damir Kakovič:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Irena Kurent:
Vpliv tehnoloških postopkov na vsebnost fitinske kisline v različnih vrstah kruha
Mirta Kadivec:
Spremembe barve, vsebnosti antocianinov in skupnih fenolnih spojin med skladiščenjem jagodnega namaza
Alenka Šifrar:
Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
Diplomska dela (12)
Vesna Oprešnik:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih redkve, brokolija in belega zelja
Anja Perović:
Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevali
Tjaša Štrukelj:
Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zelju
Andrej Živković:
Vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov v suhem sadju in začimbah
Nataša Baloh:
Hranilna in energijska vrednost nekaterih slovenskih žitnih izdelkov
Janja Fingušt:
Vpliv v embalažno enoto dodanih lovilcev kisika na senzorično kakovost nekaterih mesnih izdelkov
Gregor Fric:
Vpliv antocianov in skupnih fenolnih spojin na barvo jagodnega džema
Nika Renko:
Vpliv brezglutenske diete na ljudi brez diagnosticirane celiakije
Elizabeta Flere:
Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjaka
Teja Antunes:
Dieta pri alergiji na pšenično moko
Petra Leskovec:
Hranilna vrednost različnih vrst kruha na slovenskem trgu
Urša Petelin:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitov
Druga dela (8)
Tomaž Požrl, Dragan Žnidarčič, Mirela Kopjar, Janez Hribar, Marjan Simčič:
Change of textural properties of tomatoes due to storage and storage temperatures
Tomaž Požrl:
Podaljševanje trajnosti kruha z mikrovalovi
Tomaž Požrl, Franček Janžekovič, Jožica Janžekovič:
O kislem zelju
Andrej Živković, Tomaž Polak, Blaž Cigić, Tomaž Požrl:
Germinated buckwheat
Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Dragan Žnidarčič, Nina Kacjan-Maršić, Jože Osvald, Tomaž Požrl, Stanislav Trdan:
Yield and quality of early cabbage (Brassica oleracea L. var. capitata) in response to within-row plant spacing
Dragan Žnidarčič, Dean Ban, Milan Oplanić, Lutvija Karić, Tomaž Požrl:
Influence of postharvest temperatures on physicochemical quality of tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill.)
Andrej Živković, Dejan Gođevac, Blaž Cigić, Tomaž Polak, Tomaž Požrl:
Identification and quantification of selected benzoxazinoids and phenolics in germinated spelt (Triticum spelta)