Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (12)
Aleksandra Švigelj:
Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čaja
Jurij Bizjak:
Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
Tea Lišnić:
Vpliv vitamina E, ostankov predelave oljk in njihovih ekstraktov na oksidativno stabilnost in prehransko vrednost z n-3 maščobnimi kislinami obogatenih jajc
Damijana Presečnik:
Maščobnokislinska sestava v modelnih celodnevnih obrokih
Blaž Grobin:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Patricija Zazijal:
Vpliv izvlečka in posameznih učinkovin iz plodov rastline Evodia rutaecarpa na tvorbo biofilma bakterij vrste Campylobacter jejuni
Helena Drolc:
Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
Jerneja Mrak:
Priprava ajdovega slada
Zala Kolenc:
Določanje sterolne sestave olja navadnega rička (Camelina sativa (L.) Crantz)
Gaja Pretnar:
Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
Manca Medved:
Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
Tina Novak:
Protibakterijska in antioksidativna učinkovitost izvlečkov rastlin iz družine ustnatic (Lamiaceae)
Diplomska dela (30)
Barbara Maček:
Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
Tina Novak:
Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)
Ana Penko:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
Marko Gorgiev:
Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanu
Anita Kuraja:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Maruša Lamut:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
Nika Slokar:
Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
Anja Kinčič:
Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
Vedran Manzin:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)
Matej Gerbič:
Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev sliv
Roman Štukelj:
Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krvi
Sara Vajdič:
Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcev
Nina Čeperlin:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarina
Nika Vračar:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
Laura Bertalanič:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Marina Jeremić:
Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)
Jernej Kaiser:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
Lina Burkan:
Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
Simona Alič Kavčič:
Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
Barbara Vovk:
Protimikrobno delovanje izvlečka rožmarina na kvasovke kvarljivke
Simon Hari:
Vpliv roka spravila in dodatnega gnojenja lanu (Linum usitatissimum L.) na vsebnost višjih maščobnih kislin in skupnih maščob
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Anja Čuk:
Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)
Gregor Fric:
Vpliv antocianov in skupnih fenolnih spojin na barvo jagodnega džema
Ivana Polak:
Antioksidativni potencial kaljene rži
Lara Kastelec:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v dolenjskih rdečih vinih
Ana Glibota:
Vsebnost skupnih fenolnih spojin v rženem sladu
Kristina Jakopič:
Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolk
Klavdija Zalokar:
Povezava med klasičnimi metodami določitve stopnje oksidacije rastlinskih olj in njihovimi dielektričnimi lastnostmi
Vojko Nikolič:
Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)
Druga dela (9)
Helena Abramovič:
Voda v živilih
Helena Abramovič, Cveto Klofutar:
Water adsorption isotherms of some maltodextrin samples
Helena Abramovič, Cveto Klofutar:
The temperature dependence of dynamic viscosity for some vegetable oils
Neda Martinović, Tomaž Polak, Damjan Makuc, Nataša Poklar Ulrih, Helena Abramovič:
A kinetic approach in the evaluation of radical-scavenging efficiency of sinapic acid and its derivatives
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin:
Vaje iz splošne kemije
Helena Abramovič, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Nataša Šegatin:
Vaje iz organske kemije
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Aditivi v živilih - prednosti in tveganja