Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (12)

  1. Aleksandra Švigelj: Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čaja
  2. Jurij Bizjak: Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
  3. Tea Lišnić: Vpliv vitamina E, ostankov predelave oljk in njihovih ekstraktov na oksidativno stabilnost in prehransko vrednost z n-3 maščobnimi kislinami obogatenih jajc
  4. Damijana Presečnik: Maščobnokislinska sestava v modelnih celodnevnih obrokih
  5. Blaž Grobin: Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
  6. Patricija Zazijal: Vpliv izvlečka in posameznih učinkovin iz plodov rastline Evodia rutaecarpa na tvorbo biofilma bakterij vrste Campylobacter jejuni
  7. Helena Drolc: Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
  8. Jerneja Mrak: Priprava ajdovega slada
  9. Zala Kolenc: Določanje sterolne sestave olja navadnega rička (Camelina sativa (L.) Crantz)
  10. Gaja Pretnar: Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
  11. Manca Medved: Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
  12. Tina Novak: Protibakterijska in antioksidativna učinkovitost izvlečkov rastlin iz družine ustnatic (Lamiaceae)

Diplomska dela (30)

  1. Barbara Maček: Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
  2. Tina Novak: Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)
  3. Ana Penko: Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
  4. Marko Gorgiev: Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanu
  5. Anita Kuraja: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
  6. Maruša Lamut: In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
  7. Nika Slokar: Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
  8. Anja Kinčič: Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
  9. Vedran Manzin: Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)
  10. Matej Gerbič: Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev sliv
  11. Roman Štukelj: Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krvi
  12. Sara Vajdič: Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcev
  13. Nina Čeperlin: Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarina
  14. Nika Vračar: Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
  15. Laura Bertalanič: Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
  16. Marina Jeremić: Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)
  17. Jernej Kaiser: Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
  18. Lina Burkan: Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
  19. Simona Alič Kavčič: Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
  20. Barbara Vovk: Protimikrobno delovanje izvlečka rožmarina na kvasovke kvarljivke
  21. Simon Hari: Vpliv roka spravila in dodatnega gnojenja lanu (Linum usitatissimum L.) na vsebnost višjih maščobnih kislin in skupnih maščob
  22. Iris Skubin: Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
  23. Anja Čuk: Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)
  24. Gregor Fric: Vpliv antocianov in skupnih fenolnih spojin na barvo jagodnega džema
  25. Ivana Polak: Antioksidativni potencial kaljene rži
  26. Lara Kastelec: Fenolne spojine in antioksidativni potencial v dolenjskih rdečih vinih
  27. Ana Glibota: Vsebnost skupnih fenolnih spojin v rženem sladu
  28. Kristina Jakopič: Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolk
  29. Klavdija Zalokar: Povezava med klasičnimi metodami določitve stopnje oksidacije rastlinskih olj in njihovimi dielektričnimi lastnostmi
  30. Vojko Nikolič: Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)

Druga dela (9)

  1. Helena Abramovič: Voda v živilih
  2. Helena Abramovič, Cveto Klofutar: Water adsorption isotherms of some maltodextrin samples
  3. Helena Abramovič, Cveto Klofutar: The temperature dependence of dynamic viscosity for some vegetable oils
  4. Neda Martinović, Tomaž Polak, Damjan Makuc, Nataša Poklar Ulrih, Helena Abramovič: A kinetic approach in the evaluation of radical-scavenging efficiency of sinapic acid and its derivatives
  5. Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin: Vaje iz splošne kemije
  6. Helena Abramovič, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Nataša Šegatin: Vaje iz organske kemije
  7. Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič: Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
  8. Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič: Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
  9. Aditivi v živilih - prednosti in tveganja