Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Iva Boltar: Oblikovanje in vrednotenje arome Nanoškega sira - od krme do sira

Magistrska dela (7)

  1. Maša Hribar: Primerjava mikrobne populacije mlečnokislinskih bakterij v materinem mleku in blatu dojenčka
  2. Polona Zabukovec: Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
  3. Suzana Grešak: Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizo
  4. Helena Volk: Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
  5. Jana Ivana Kepic: Vpliv dodatka hmelja na maščobnokislinsko sestavo mleka
  6. Barbara Luštrek: Količina in sestava kobiljega mleka pri slovenski hladnokrvni pasmi konj
  7. Špela Rudolf: Tehnološki postopek izdelave pregrete smetane

Diplomska dela (31)

  1. Vesna Kuhar: Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih miši
  2. Igor Hladnik: Vpliv podaljšanega skladiščenja na mikrobiološko kakovost surovega mleka
  3. Nataša Vehar: Fermentacija koncentrirane sirotke z izbranimi laktobacili, osamljenimi iz črevesne sluznice prašičev
  4. Saša Rot: Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih
  5. Monika Banovšek: Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega sira
  6. Špela Kotar: Tehnološki postopek izdelave kajmaka
  7. Maja Markič: Uporaba avtohtone starterske kulture v izdelavi tradicionalnega sira
  8. Katarina Hlebanja: Vpeljava sistema HACCP v sirarski obrat dnevne predelave 600 litrov mleka
  9. Janja Sluga: Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
  10. Polona Zanoškar: Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386
  11. Rok Mejaš: Metabolizem triptofana
  12. Petra Rusjan: Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkov
  13. Diana Grublješič: Izražanje genov za sintezo mikobaktina v odvisnosti od železa pri bakterijah Mycobacterium avium podvrste paratuberculosis
  14. Jana Križanec: Ocenjevanje čistosti delovnih površin v šolski kuhinji z merjenjem ATP-bioluminiscence in mikrobiološkimi preiskavami
  15. Ana Kralj: Protimikrobne lastnosti in ß-galaktozidazna aktivnost streptokokov in laktobacilov, osamljenih iz tradicionalnih jogurtov
  16. Tina Žitnik: Opis in razvrstitev laktobacilov, osamljenih iz kraškega ovčjega sira
  17. Uroš Žgur: Preskus učinkovitosti nove starterske kulture za tradicionalni sir tolminc
  18. Polona Žerak: Vpliv uvedbe molže z robotom na količino in kakovost mleka
  19. Karmen Zaletelj: Kakovost sirov gavda na slovenskem trgu
  20. Šarlota Vukovac: Vpliv količine soli v poltrdih sirih na razvoj starterske kulture
  21. Barbara Špalir: Kakovost mleka iz mlekomatov
  22. Marina Furlič: Sestava in posebnosti kobiljega mleka
  23. Urška Hodnik: Planšarstvo v Zgornjih bohinjskih planinah
  24. Mark Jaklič: Tehnične in tehnološke rešitve ureditve obrata za predelavo 300 litrov mleka na kmetiji
  25. Miroslav Kević: Primerjava vsebnosti maščobnih kislin v mleku in sirih
  26. Alenka Komat: Ugotavljanje prisotnosti listerij v surovem mleku in sirih izdelanih iz surovega mleka
  27. Blažka Muha: Uporaba imunokromatografskega testa za hitro odkrivanje prisotnosti kravjega mleka v ovčjem in kozjem mleku ter sirih
  28. Nina Novak: Mikrobiološka kakovost mleka iz mlekomatov
  29. Teja Podoreh: Izvajanje tehnološkega postopka izdelave Tolminca, sira z geografskim poreklom
  30. Urška Preša: Tehnologija izdelave kuhanega sira
  31. Urša Runtič: Obstojnost vakuumsko pakirnega kuhanega sira

Druga dela (7)

  1. Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Irena Rogelj: Evaluation of different primers for PCR-DGGE analysis of cheese-associated enterococci
  2. Metoda Zorič Peternel, Andreja Čanžek Majhenič, Helge Holo, Ingolf Nes, Zhian Salehian, Aleš Berlec, Irena Rogelj: Wide-inhibitory spectra bacteriocins produced by Lactobacillus gasseri K7
  3. Borut Kolenc, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Angela Cividini, Mojca Simčič, Primož Treven: Influence of two feed supplements on technological properties of goatʼs milk
  4. Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč: How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
  5. Tomislav Pogačić, Dubravka Samaržija, Viviana Corich, Maura D'Andrea, Dafni-Maria Kagkli, Alessio Giacomini, Andreja Čanžek Majhenič, Irena Rogelj: Microbiota of Karakačanski skakutanac, an artisanal fresh sheep cheese studied by culture-independent PCR-ARDRA and PCR-DGGE
  6. Iva Boltar, Andreja Čanžek Majhenič, Kristjan Jarni, Tjaša Jug, Mojca Bavcon Kralj: Research of volatile compounds in cheese affected by different technological parameters
  7. Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Majda Golob, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić, Snežana Bulajić: Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheeses made in Slovenia and Serbia