Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Iva Boltar:
Oblikovanje in vrednotenje arome Nanoškega sira - od krme do sira
MSc theses (7)
Maša Hribar:
Primerjava mikrobne populacije mlečnokislinskih bakterij v materinem mleku in blatu dojenčka
Polona Zabukovec:
Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
Suzana Grešak:
Optimizacija priprave vzorcev probiotičnih izdelkov za mikrobiološko analizo
Helena Volk:
Določanje potvorb kozjega in ovčjega mleka s kravjim mlekom na ravni DNA in proteinov
Jana Ivana Kepic:
Vpliv dodatka hmelja na maščobnokislinsko sestavo mleka
Barbara Luštrek:
Količina in sestava kobiljega mleka pri slovenski hladnokrvni pasmi konj
Špela Rudolf:
Tehnološki postopek izdelave pregrete smetane
BSc theses (31)
Vesna Kuhar:
Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih miši
Igor Hladnik:
Vpliv podaljšanega skladiščenja na mikrobiološko kakovost surovega mleka
Nataša Vehar:
Fermentacija koncentrirane sirotke z izbranimi laktobacili, osamljenimi iz črevesne sluznice prašičev
Saša Rot:
Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslih
Monika Banovšek:
Vpliv dodatka sirišča na teksturo svežega sira
Špela Kotar:
Tehnološki postopek izdelave kajmaka
Maja Markič:
Uporaba avtohtone starterske kulture v izdelavi tradicionalnega sira
Katarina Hlebanja:
Vpeljava sistema HACCP v sirarski obrat dnevne predelave 600 litrov mleka
Janja Sluga:
Selektivnost gojišč za ugotavljanje števila laktobacilov v probiotičnih izdelkih
Polona Zanoškar:
Opis fizioloških lastnosti seva Bifidobacterium breve IM 386
Rok Mejaš:
Metabolizem triptofana
Petra Rusjan:
Primernost sistema FOODLAB za analize mleka in mlečnih izdelkov
Diana Grublješič:
Izražanje genov za sintezo mikobaktina v odvisnosti od železa pri bakterijah Mycobacterium avium podvrste paratuberculosis
Jana Križanec:
Ocenjevanje čistosti delovnih površin v šolski kuhinji z merjenjem ATP-bioluminiscence in mikrobiološkimi preiskavami
Ana Kralj:
Protimikrobne lastnosti in ß-galaktozidazna aktivnost streptokokov in laktobacilov, osamljenih iz tradicionalnih jogurtov
Tina Žitnik:
Opis in razvrstitev laktobacilov, osamljenih iz kraškega ovčjega sira
Uroš Žgur:
Preskus učinkovitosti nove starterske kulture za tradicionalni sir tolminc
Polona Žerak:
Vpliv uvedbe molže z robotom na količino in kakovost mleka
Karmen Zaletelj:
Kakovost sirov gavda na slovenskem trgu
Šarlota Vukovac:
Vpliv količine soli v poltrdih sirih na razvoj starterske kulture
Barbara Špalir:
Kakovost mleka iz mlekomatov
Marina Furlič:
Sestava in posebnosti kobiljega mleka
Urška Hodnik:
Planšarstvo v Zgornjih bohinjskih planinah
Mark Jaklič:
Tehnične in tehnološke rešitve ureditve obrata za predelavo 300 litrov mleka na kmetiji
Miroslav Kević:
Primerjava vsebnosti maščobnih kislin v mleku in sirih
Alenka Komat:
Ugotavljanje prisotnosti listerij v surovem mleku in sirih izdelanih iz surovega mleka
Blažka Muha:
Uporaba imunokromatografskega testa za hitro odkrivanje prisotnosti kravjega mleka v ovčjem in kozjem mleku ter sirih
Nina Novak:
Mikrobiološka kakovost mleka iz mlekomatov
Teja Podoreh:
Izvajanje tehnološkega postopka izdelave Tolminca, sira z geografskim poreklom
Urška Preša:
Tehnologija izdelave kuhanega sira
Urša Runtič:
Obstojnost vakuumsko pakirnega kuhanega sira
Other documents (7)
Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Irena Rogelj:
Evaluation of different primers for PCR-DGGE analysis of cheese-associated enterococci
Metoda Zorič Peternel, Andreja Čanžek Majhenič, Helge Holo, Ingolf Nes, Zhian Salehian, Aleš Berlec, Irena Rogelj:
Wide-inhibitory spectra bacteriocins produced by Lactobacillus gasseri K7
Borut Kolenc, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Angela Cividini, Mojca Simčič, Primož Treven:
Influence of two feed supplements on technological properties of goatʼs milk
Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč:
How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
Tomislav Pogačić, Dubravka Samaržija, Viviana Corich, Maura D'Andrea, Dafni-Maria Kagkli, Alessio Giacomini, Andreja Čanžek Majhenič, Irena Rogelj:
Microbiota of Karakačanski skakutanac, an artisanal fresh sheep cheese studied by culture-independent PCR-ARDRA and PCR-DGGE
Iva Boltar, Andreja Čanžek Majhenič, Kristjan Jarni, Tjaša Jug, Mojca Bavcon Kralj:
Research of volatile compounds in cheese affected by different technological parameters
Jasna Đorđević, Tijana Ledina, Majda Golob, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić, Snežana Bulajić:
Safety evaluation of enterococci isolated from raw milk and artisanal cheeses made in Slovenia and Serbia