Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Jan Reščič:
Vpliv sortne ampelotehnike na vsebnost metabolitov grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.)
Katja Šuklje:
Influence of viticultural practice on dynamic of some secondary metabolites in grape of grapevine variety 'Sauvignon blanc' (Vitis vinifera L.)
Magistrska dela (3)
Toni Babić:
Vpliv razlistanja in namenskega dvojnega zorenja (DMR) na kakovost grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte Istrska malvazija
Gregor Simonič:
Namensko dvojno zorenje grozdja (DMR), ukrep za izboljšavo kakovosti grozdja in vina pri pridelavi penečega vina
Branko Kordič:
Vpliv redčenja na količino in kakovost grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Portugalka'
Diplomska dela (53)
Martina Kodrič:
Spremljanje dozorevanja in kakovosti grozdja namiznih sort vinske trte (V. vinifera L.)
Ksenija Kavčič:
Pregled pridelave sorte 'Rebula' (Vitis vinifera L.) v vinorodnem okolišu Goriška brda
Erna Podgornik:
Vpliv giberelinov na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (V. vinifera L.) namizne sorte 'Cardinal'
Kristina Grmek:
Proučevanje tipov sorte 'Vitovska grganja' (Vitis vinifera L.) v vinorodni deželi Primorska
Peter Gorjan:
Sorta vinske trte 'Cabernet sauvignon' gojena na različnih podlagah v Vipavski dolini
Valentina Kolić:
Struktura vinogradniških kmetij vključenih v integrirano pridelavo grozdja
Katarina Čoklc:
Vpliv zimske rezi na količino in kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Laški rizling'
Valentina Rustja:
Revizija pridelave žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Zelen' v Vipavski dolini
Magda Leskovar Steyer:
Razlike v kakovosti grozdja klonov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Dišeči traminec' iz podokoliša Radgona-Kapela
Janez Ribič:
Varstvo vinske trte v integrirani pridelavi grozdja v Sloveniji
Branko Kordič:
Vpliv redčenja na količino in kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Portugalka'
Judita Klopčič:
Vpliv redčenja grozdja in defoliacije na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Laški rizling'
Maja Mihelčič:
Tipizacija žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Kraljevina'
Danijela Savanović:
Okarakterizacija vina pridelanega iz žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cipro' v Slovenski Istri
Maja Cigoj:
Potencial žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Klarnica' v Vipavski dolini
Tomaž Domenis:
Vpliv lastnosti tal na rast in rodnost žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Zeleni sauvignon'
Kristijan Radikon:
Optimizacija sortno-klonske ampelotehnike pri žlahtni vinski trti (Vitis vinifera L.) sorte 'Rebula'
Barbara Hajnšek:
Poznavanje in odnos mladih do vina pridelanega iz bio grozdja
Matjaž Lah:
Možnosti gojenja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Refošk' v Vipavski dolini
Katja Koncilja:
Analiza znotrajvrstne variabilnosti žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Merlot' z mikrosatelitskimi markerji
Luka Novak:
Spremljanje biološkega razkisa pri sorti vina modra frankinja
Tomaž Zavaloka:
Primerjava različnih tipov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Istrska malvazija' iz vinorodnega okoliša Slovenska Istra
Marko Sirk:
Okarakterizacija pridelave grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Zeleni sauvignon' v vinorodnem okolišu Goriška brda
Pavel Vidmar:
Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlot
Goran Markučič:
Primerjava različnih tipov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cipro' v Slovenski Istri
Rok Jamnik:
Kakovostni parametri grozdja različnih klonov Kraljevine
Martina Hribar:
Kakovost grozdja namiznih sort žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) v kolekciji ampelografski vrt Kromberk
Domen Kjuder:
Kakovost namiznega grozdja izbranih sort žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.)
Manuela Štrakl:
Ampelografska okarakterizacija žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sort 'Refošk' in 'Teran'
Tilen Petrič:
Ampelotehnični ukrepi za izboljšavo kakovosti grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Barbera' v Zgornji Vipavski dolini
Martin Reya:
Namensko dvojno zorenje (DMR), ukrep za izboljšavo kakovosti grozdja in vina sorte 'Rebula' v Goriških Brdih
Matjaž Prus:
Vpliv avtomatske polnilne linije v vinski kleti Prus na učinkovitost polnjenja in kakovost vina
Andrej Vodopivec:
Namensko dvojno zorenje (DRM), ukrep za izboljšavo kakovosti grozdja in vinske sorte 'Rebula' v Vipavski dolini
Maja Peterc:
Razširjenost vinske trte (Vitis sp.) v občini Moravče
Vesna Šek:
Značilnosti pridelave žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Šipon' v vinorodnem podokolišu Ljutomer-Ormož
Matic Gruden:
Vpliv redčenja grozdja na lipofilne pigmente v grozdni jagodi žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.)
Martin Kaplar:
Vrednotenje klonskih kandidatov žlahtne vinske trte sorte 'Kraljevina' (Vitis vinifera L. cv. 'Kraljevina')
Maja Vidmar:
Pridelava grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Chardonnay' v Goriških brdih
Ingrid Martinčič:
Kakovost grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Rebula' v vinorodnem okolišu Goriška Brda
Luka Pangos:
Revizija pridelave vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Refošk' v vinorodnih okoliših Kras in Slovenska Istra
Tina Kresevič:
Značilnosti pridelave grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Istrska malvazija' v vinorodnem okolišu Slovenska Istra
Katja Šuklje:
Vpliv sortne ampelotehnike na količino in kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Modra frankinja'
Flora Pečar:
Gojenje žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) 'Vitovska grganja' na Krasu
Mojca Zlodej:
Revizija pridelave žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) 'Pinela' v Vipavski dolini
Anton Gleščič:
Revizija pridelave grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) 'Rebula' v Vipavski dolini
Jerneja Ucman:
Revizija pridelave žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) 'Modra frankinja' v Beli krajini
Matej Žvanut:
Vpliv redčenja na količino in kakovost grozdja treh klonov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Zelen'
Ivan Gorjan:
Vpliv giberelinov na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Modri pinot'
Tereza Kristančič:
Vpliv škropljenja z giberelini na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Rebula'
Rok Furlan:
Pridelek klonskih kandidatov sorte 'Rebula' (Vitis vinifera L.) na dveh gojitvenih oblikah
Matej Fabjan:
Vpliv spremembe gojitvene oblike na rastni in kakovostni potencial sorte 'Refošk' (Vitis vinifera L.)
Matjaž Pušnar:
Vpliv bakrovih spojin na kakovost grozdja vinske trte (Vitis vinifera L.)
Irena Benedetič:
Vpliv podlage na rast enoletnih trt sorte 'Sivi pinot' (Vitis vinifera L.)
Druga dela (23)
Denis Rusjan, Zora Korošec-Koruza:
Morphometrical and biochemical characteristics of red grape varieties (Vitis vinifera L.) from collection vineyard Ampelografski vrt
Denis Rusjan:
Impacts of gibberellin (GA3) on sensorial quality and storability of table grape (Vitis vinifera L.)
Zbornik referatov
Vanja Miljanić, Denis Rusjan, Andreja Škvarč, Philippe Chatelet, Nataša Štajner:
Elimination of eight viruses and two viroids from preclonal candidates of six grapevine varieties (Vitis vinifera L.) through in vivo thermotherapy and in vitro meristem tip micrografting
Vanja Miljanić, Jernej Jakše, Denis Rusjan, Andreja Škvarč, Nataša Štajner:
Small RNA sequencing and multiplex RT-PCR for diagnostics of grapevine viruses and virus-like organisms
Denis Rusjan, Robert Veberič, Maja Mikulič Petkovšek:
The response of phenolic compounds in grapes of the variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to the infection by phytoplasma Bois noir
Denis Rusjan, Heidi Halbwirth, Karl Stich, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič:
Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)
Denis Rusjan:
Argentina - dežela Andov, dežela vina
Denis Rusjan:
Copper in horticulture
Gabriella De Lorenzis, Serena Imazio, Denis Rusjan, José F. Vouillamoz, Nikolaos Nikolaou, Osvaldo Failla, Attilio Scienza:
Genetic investigation of grapevine varieties 'Ribolla Gialla' (Italy), 'Rebula' (Slovenia) and 'Robola' (Ionian Islands)
Denis Rusjan:
Genetic and phenotypic diversity and relations between grapevine varieties: Slovenian germplasm
Denis Rusjan, Robert Veberič, Zora Korošec-Koruza:
Vpliv bakrovih spojin na količino ogljikovih hidratov v različnih rastlinskih delih trte (Vitis vinifera L.)
Denis Rusjan, Robert Veberič, Zora Korošec-Koruza:
Vpliv bakrovih spojin na aktivnost polifenol oksidaz v listih, vršičkih in grozdju vinske trte sorte 'Merlot' (Vitis vinifera L.)
Vanja Miljanić, Jernej Jakše, Urban Kunej, Denis Rusjan, Andreja Škvarč, Nataša Štajner:
Virome status of preclonal candidates of grapevine varieties (Vitis vinifera L.) from the Slovenian wine-growing region Primorska as determined by high-throughput sequencing
Denis Rusjan, Zora Korošec-Koruza:
A comparison of extraction methods for selected phenolic compounds from grape berry skins using liquid chromatography and spectrophotometry
Denis Rusjan, Maja Mikulič Petkovšek:
Phenolic responses in 1-year-old canes of Vitis vinifera cv. Chardonnay induced by grapevine yellows (Bois noir)
Radojko Pelengić, Barbara Pipan, Vladimir Meglič, Denis Rusjan:
Ovrednotenje genskih virov belih sort žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.)
Alícia Pou, Jaurne Flexas, Maria Mar Alsina del, Josefina Bota, Denis Rusjan:
Adjustments of water use efficiency by stomatal regulation during drought and recovery in the drought-adapted Vitis hybrid Richter-110 (V. berlandieri x V. rupestris)
Zsófi Zsolt, Erika Tóth, Denis Rusjan, Borbála Bálo:
Terroir aspects of grape quality in a cool climate wineregion: Relationship between water deficit, vegetative growth and berry sugar concentration
Tjaša Jug, Denis Rusjan:
Advantages and disadvantages of UV-B radiations on Grapevine (Vitis sp.)
Alema Puzović, Massimiliano Pelacci, Kristyna Šimkova, Metka Hudina, Denis Rusjan, Robert Veberič, Maja Mikulič Petkovšek:
Effect of heat pasteurization and enzymatic maceration on yield, color, sugars, organic acids, and phenolic content in the ‘Merlot Kanthus’ grape juice
Maja Mikulič Petkovšek, Katja Jakljevič, Robert Veberič, Metka Hudina, Denis Rusjan:
Changes in the fruit quality parameters of medlar fruit (Mespilus germanica L.) after heat treatment, storage, freezing or hoarfrost
Saša Gačnik, Denis Rusjan, Maja Mikulič Petkovšek:
Metabolic response of peach fruit to invasive brown marmorated stink bug (Halyomorpha halys Stål.)’s infestation