Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (5)
Lena Tajnšek:
Pojavljanje mikotoksinov zearalenon in deoksinivalenol na zrnju pšenice (Triticum aestivum L.) v odvisnosti od okoljskih dejavnikov
Anja Meszaroš:
Vrednotenje analitičnih metod za oceno ustreznosti celodnevne prehrane v vojašnicah
Matej Gregorič:
Ocena prehranskega vnosa pri mladostnikih z vidika varovanja zdravja
Tamara Puš:
Primerjava metod za določanje prehranskega statusa posameznika
Katarina Černelič:
Primerjava vsebnosti luteina in zeaksantina v rastlinskih vzorcih in prehranskih dopolnilih s kromatografskimi metodami
MSc theses (12)
Nina Jenko:
Prehransko znanje in mediji v povezavi z izbiro živil
Anja Gaber:
Oblikovanje in evalvacija prehranskega profila brezglutenskih živil
Tina Benigar:
Uporaba prehranskega profiliranja za omejitev oglaševanja nezdrave hrane otrokom
Blaž Ferjančič:
Vključevaje [!] promotorja zdravega prehranjevanja v izobraževalni sistem v Sloveniji
Vid Vičič:
Analiza dejanskega vnosa energije in makrohranil ter prehranskega statusa pacientov v bolnišnični oskrbi
Mjuša Krevs:
Odnos študentov do vnosa soli in primerjava z njenim dejanskim vnosom
Anija Orel:
Primerjava statusa prehranjenosti pri otrocih s cerebralno paralizo merjenega z bioimpedanco in antropometrijo
Tina Zidar:
Prehranska vlaknina v modelnih celodnevnih obrokih
Damijana Presečnik:
Maščobnokislinska sestava v modelnih celodnevnih obrokih
Ana Juvan:
Vrednotenje prehrane plavalcev mladostnikov z računalniškim programom
Irena Višček:
Vrednotenje prehrane osnovnošolcev na OŠ Trebnje
Irena Kastelec:
Vsebnost vitamina C in nitratov v zelenjavi
BSc theses (60)
Luka Wechtersbach:
Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksu
Špela Čerpič:
Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
Nina Urh:
Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. Marina
Tanja Tič:
Vpliv blagovne znamke na sprejemljivost kislih kumaric pri potrošniku
Miran Bužinel:
Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška Brda
Lucija Kovačič:
Hranilna in energijska vrednost celodnevnih obrokov v domovih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti
Andreja Erjavec:
Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja
Mirta Kadivec:
Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavo
Gaja Vlaj:
Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednost
Ksenija Podgrajšek:
Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina D
Anita Žnidar:
Vsebnost beljakovin in prehranske vlaknine v celodnevnih obrokih slovenske vojske
Helena Hafner Urbančič:
Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
Samo Polanec:
Dinamika razvoja barve jabolk glede na položaj plodov v krošnji in klimatske razmere
Sašo Reberšek:
Ocena prehranskega statusa študentov
Tina Češnovar:
Prehranski vnos pri otrocih s celiakijo (glutensko enteropatijo)
Barbara Ručman:
Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zelju
Adelina Sarađen:
Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
Lidija Vertnik:
Ocena zaužite količine kuhinjske soli iz kupljenih živil
Mojca Gamse:
Ocenjevanje in izbira jedilnikov za starostnike s pomočjo matematičnega programiranja
Janja Papež:
Vpliv načina pridelave na prehransko kakovost paradižnika in zelene solate
Ana Šerona:
Vrednotenje prehrane kardiovaskularnih bolnikov
Renata Selčan:
Vrednotenje prehrane v Domu za ostarele Polzela
Peter Horvat:
Antioksidativni potencial vojaških obrokov
Vid Borko:
Vpliv okoljskih dejavnikov na povrnitev primarnih lastnosti hrustančnih celic
Helena Kobe:
Prehranske navade slovenskih srednješolcev glede na indeks telesne mase
Darja Vrečar:
Prehranjevalne navade učencev osnovne šole Tolmin
Špela Cerar:
Analiza vnosa makro in mikro hranil pri profesionalnih igralkah rokometa z računalniškim programom Prodi 5.0
Petra Terpin:
Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Ana Veber:
Vrednotenje prehranskega statusa odraslih z metodo jedilnika prejšnjega dne
Veronika Zubin:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
Katja Vučko:
Vpliv vizualnih komunikacij pri izbiri živil
Robert Vnučec:
Vnos makrohranil in telesna sestava pri srednješolcih
Matic Ceglar:
Povezanost med zaužito količino vitaminov in makrohranil
Tina Jakop:
Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinike
Roman Štukelj:
Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krvi
Sara Vajdič:
Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcev
Katarina Okorn:
Primeri dietnih jedilnikov za jesen in zimo pri otrocih in mladostnikih
Petra Malavašič:
Prehranska obravnava bolnikov s končno ledvično odpovedjo
Judita Slavič:
Dietni jedilniki za otroke v bolnišnici
Karmen Tisaj:
Pomen jajc v prehrani študentov
Kim Jerman:
Vpliv prehrane posameznika na količino skupnih fenolnih spojin v urinu
Branko Zorn:
Vrednotenje prehrane po smernicah ločevalne diete
Mojca Murko:
Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem času
Špela Pangerc:
Računalniški program Prodi 5.5 kot alternativna metoda spremljanja zaužite količine makrohranil pri sladkornem bolniku
Tjaša Štrukelj:
Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zelju
Meta Habjan Dovč:
Vsebnost vitamina C in nitrata v radiču
Sandra Poje:
Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Urban Majcen:
Prehranske navade zaposlenih in promocija zdravja v malem modelnem podjetju
Barbara Kramar:
Uporaba nutrigenomske analize pri načrtovanju prehrane v Termah Krka
Gregor Ocepek:
Vpliv prehrane na telesno sestavo posameznika v povezavi z genskim polimorfizmom
Teja Antunes:
Dieta pri alergiji na pšenično moko
Janja Šrimpf:
Ocenjevanje jedilnikov z metodami večkriterialnega odločanja
Nina Miklič:
Določanje antioksidativne aktivnosti urina z metodo ABTS
Mitja Močnik:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Delphi in cv. Hinova
Matej Žvokelj:
Obstojnost vitaminov in skupni antioksidativni potencial v sadno-žitni rezini
Špela Može Bornšek:
Polifenoloksidazna aktivnost v hmelju
Matejka Fajs:
Uporaba emulgatorjev na osnovi monogliceridov v pekarstvu
Etjen Bizaj:
Vpliv sestave grozdnega soka na potek alkoholne fermentacije
Maja Herbaj:
Ocena stanja prehranjenosti in način prehranjevanja vzorca študentov vegetarijancev
Other documents (5)
Darja Kobal Grum, Manca Seničar:
Uvod v psihologijo prehrane
Lena Tajnšek, Marjan Simčič, Anton Tajnšek:
The impact of wheat production on the occurrence of mycotoxins DON (deoxynivalenol) and ZEA (zearalenone) on wheat grains (Triticum aestivum L.)
Ksenija Podgrajšek, Tamara Puš, Marjan Simčič:
Devetdeset dnevna ločevalna dieta je zaradi deficitov v vnosu hranil nevarna za zdravje
Tomaž Požrl, Dragan Žnidarčič, Mirela Kopjar, Janez Hribar, Marjan Simčič:
Change of textural properties of tomatoes due to storage and storage temperatures
Tamara Puš, Ksenija Podgrajšek, Marjan Simčič:
Nutrient intake variability induced by processing of food diary data