Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Katja Pirc:
Molekulski mehanizem vezave [alfa]-sinukleina na lipidne membrane
Magistrska dela (4)
Sendi Lešnjak:
Vrednotenje prehrane v vrtcu s kemijsko analizo in spletnim orodjem
Tomaž Cimerman:
Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Tina Klepac:
Ugotavljanje stabilnosti antocianov med simulacijo prebave soka granatnega jabolka (Punica granatum L.) in vitro
Anže Rogelj:
Antioksidanti in njihova učinkovitost v različnih tkivih invazivnih tujerodnih dresnikov
Diplomska dela (16)
Žiga Klemenc:
Vpliv okoljskih dejavnikov na vsebnost polifenolnih spojin in vitamina C ter na antioksidativno aktivnost plodov šipka
Špela Zorman:
Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pH
Jasmina Halilović:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v drobovini
Adriana Ban:
Priprava in karakterizacija ionskih izmenjevalcev iz odpadnih rastlinskih materialov za vezavo Cu[2+] iz vodnih raztopin
Tina Klepac:
Optimizacija luminiscenčne metode za določanje antioksidativne aktivnosti v rastlinskih ekstraktih
Tadeja Jakus:
Določanje antioksidantov v zdravilnih zeliščih
Sandra Potočnik:
Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka
Uroš Zalar:
Vsebnost fenolnih spojin v granatnem jabolku (Punica granatum)
Mojca Primožič:
Sprejemljivost mesne emulzije z manj soli in natrija
Maruša Kersnik:
Fermentacijske lastnosti izolata avtohtonih kvasovk pri alkoholni fermentaciji sorte Renski rizling
Jure Grubar:
Vpliv časa maceracije grozdja sorte Modra frankinja na ekstrakcijo polifenolov
Sandra Poje:
Določanje prehranske vrednosti obrokov z računalniškim programom in s kemijsko analizo
Blaž Košak:
Vpliv različnih temperatur in načinov fermentacije na kakovost vina sorte laški rizling
Bojana Klemenčič:
Antioksidativna učinkovitost rženega slada
Tina Terbuc:
Vpliv zamenjave nitrita na kakovost poltrajnih klobas
Nina Korenčan:
Sestava pečenega piščančjega mesa različnih rej
Druga dela (17)
Ilja Gasan Osojnik Črnivec, Mihaela Skrt, Danijela Šeremet, Meta Sterniša, David Farčnik, Erna Štrumbelj, Aleš Poljanšek, Nika Cebin, Lea Pogačnik da Silva, Sonja Smole Možina, Miha Humar, Draženka Komes, Nataša Poklar Ulrih:
Waste streams in onion production
Rui F. M. Silva, Lea Pogačnik da Silva:
Polyphenols from food and natural products
Polona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih:
Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredient
Katja Pirc, Eva Žerovnik, Miha Škarabot, Nataša Poklar Ulrih, Lea Pogačnik da Silva:
The effect of tyrosine residues on [alpha]-synuclein fibrillation
Rui F. M. Silva, Lea Pogačnik da Silva:
Neuroprotective properties of food-borne polyphenols in neurodegenerative diseases
Klavdija Mežnar, Boris Pihlar, Lea Pogačnik da Silva, Mladen Franko:
Optimised calibration procedure for bioanalytical determination of organophosphate pesticides in apple juices by immobilised AChE
Lea Pogačnik da Silva, Ajda Ota, Nataša Poklar Ulrih:
An overview of crucial dietary substances and their modes of action for prevention of neurodegenerative diseases
Mariana Gois Ruivo da Silva, Mihaela Skrt, Draženka Komes, Nataša Poklar Ulrih, Lea Pogačnik da Silva:
Enhanced yield of bioactivities from onion (Allium cepa L.) skin and their antioxidant and anti-α-amylase activities
Lea Pogačnik da Silva, Tina Bergant, Mihaela Skrt, Nataša Poklar Ulrih, Jitka Viktorová, Tomáš Ruml:
In vitro comparison of the bioactivities of Japanese and Bohemian knotweed ethanol extracts
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin:
Vaje iz splošne kemije
Helena Abramovič, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Nataša Šegatin:
Vaje iz organske kemije
Blaž Cigić, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Šegatin:
Kemija z biokemijo
Lea Pogačnik da Silva:
Laboratorijske vaje pri predmetu kemija
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Aditivi v živilih - prednosti in tveganja
International Summer School Food Safety and Healthy Living