Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Doris Kokalj:
Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem
Magistrska dela (20)
Varineja Drašler:
Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
Maruša Klančar:
Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
Tadeja Ferlan:
Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
Ana Marija Gerbič:
Pretvorbe biogenih aminov in antioksidantov v Mohantu
Saša Goričar:
Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih olj
Špela Gubenšek:
Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidov
Anja Pristavec:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v zelenjavi in sadju z upoštevanjem maloprodajnih cen
Denis Gutirea:
Vpliv sintetičnih in biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj
Ana Cimperman:
Vpliv solnega stresa na pretvorbe poliaminov v mikrozelenjavi
Sendy Zupanc:
Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom CyreneTM
Ines Berdnik:
Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinah
Urša Mršnik:
Vpliv resveratrola na obstojnost olj
Kaja Jensterle:
Antioksidativna aktivnost kaljene pire
Florijan Cajzek:
Priprava mlevskih frakcij ječmena in ovsa s povečanim deležem beta-glukanov
Tinka Rešek:
Vsebnost in pretvorbe biogenih aminov v izbranih živilih
Rok Mejaš:
Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
Manca Ozvatič:
Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojo
Petra Lokar:
Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
Tina Šaula:
Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
Andrijana Kjiroska:
Tomato pomace as a source of hydrocolloids for preparation of emulsions
Diplomska dela (19)
Rok Kuzman:
Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
Tina Thaler:
Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom
Rok Mejaš:
Metabolizem triptofana
Ana Cimperman:
Analiza prehranske vrednosti sadja, zelenjave in stročnic
Monika Lah:
Neencimsko porjavenje pomarančnega soka
Ana Šipoš:
Uporaba izbranih stročnic za pripravo rastlinskih namazov
Tina Pekolj:
Uporaba stročnic v ekstrudiranih izdelkih
Lucija Omladič:
Rastlinski napitki kot nadomestki mleka
Nika Tašler:
Vpliv uživanja stročnic na metabolizem in zdravje
Kristina Muhič:
Glutamat, ojačevalec okusa in nevrotransmitor
Nina Šarič:
Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatom
Varineja Drašler:
Tehnološke in prehranske lastnosti volčjega boba
Mark Kozamernik:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v frakcijah plevnatega in golega ječmena
Manca Ozvatič:
Primerjava vsebnosti beta-glukanov v mlevskih frakcijah plevnatega in golega ječmena
Ana Marija Gerbič:
Metabolizem tirozina
Neja Frkal:
Prehranski vnos in metabolizem poliaminov
Maruša Štangar:
Prehranski in tekmovalni profil vrhunskih judoistov
Nina Pintarič:
Uporaba transglutaminaz v živilstvu
Lana Oluić:
Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruha