Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Doris Kokalj:
Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjem
MSc theses (20)
Varineja Drašler:
Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
Maruša Klančar:
Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
Tadeja Ferlan:
Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
Ana Marija Gerbič:
Pretvorbe biogenih aminov in antioksidantov v Mohantu
Saša Goričar:
Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih olj
Špela Gubenšek:
Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidov
Anja Pristavec:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v zelenjavi in sadju z upoštevanjem maloprodajnih cen
Denis Gutirea:
Vpliv sintetičnih in biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj
Ana Cimperman:
Vpliv solnega stresa na pretvorbe poliaminov v mikrozelenjavi
Sendy Zupanc:
Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom CyreneTM
Ines Berdnik:
Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinah
Urša Mršnik:
Vpliv resveratrola na obstojnost olj
Kaja Jensterle:
Antioksidativna aktivnost kaljene pire
Florijan Cajzek:
Priprava mlevskih frakcij ječmena in ovsa s povečanim deležem beta-glukanov
Tinka Rešek:
Vsebnost in pretvorbe biogenih aminov v izbranih živilih
Rok Mejaš:
Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
Manca Ozvatič:
Strukturne lastnosti, kemijska sestava in prebavljivost kruha z dodano sojo
Petra Lokar:
Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
Tina Šaula:
Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
Andrijana Kjiroska:
Tomato pomace as a source of hydrocolloids for preparation of emulsions
BSc theses (19)
Rok Kuzman:
Določevanje beta-glukanov v vzorcih ječmena in pšenice
Tina Thaler:
Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom
Rok Mejaš:
Metabolizem triptofana
Ana Cimperman:
Analiza prehranske vrednosti sadja, zelenjave in stročnic
Monika Lah:
Neencimsko porjavenje pomarančnega soka
Ana Šipoš:
Uporaba izbranih stročnic za pripravo rastlinskih namazov
Tina Pekolj:
Uporaba stročnic v ekstrudiranih izdelkih
Lucija Omladič:
Rastlinski napitki kot nadomestki mleka
Nika Tašler:
Vpliv uživanja stročnic na metabolizem in zdravje
Kristina Muhič:
Glutamat, ojačevalec okusa in nevrotransmitor
Nina Šarič:
Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatom
Varineja Drašler:
Tehnološke in prehranske lastnosti volčjega boba
Mark Kozamernik:
Primerjava vsebnosti antioksidantov v frakcijah plevnatega in golega ječmena
Manca Ozvatič:
Primerjava vsebnosti beta-glukanov v mlevskih frakcijah plevnatega in golega ječmena
Ana Marija Gerbič:
Metabolizem tirozina
Neja Frkal:
Prehranski vnos in metabolizem poliaminov
Maruša Štangar:
Prehranski in tekmovalni profil vrhunskih judoistov
Nina Pintarič:
Uporaba transglutaminaz v živilstvu
Lana Oluić:
Vpliv dodanih beljakovin, lipidov in prehranskih vlaknin na lastnosti kruha