Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Mojca Jevšnik: Integralno vrednotenje vključitve sistema HACCP pri zagotavljanju varnih živil

Magistrska dela (44)

  1. Mateja Srnjak: Metoda obvladovanja tveganja uporabe tiskarskih barv za tiskanje površine živil
  2. Ines Perčič: Načrtovanje prehranskega objekta z vidika varnosti živil in gradbeno-tehničnega vidika
  3. Leja Markelc: Znanje in vedenje osnovnošolskih otrok v povezavi z varno hrano
  4. Lea Kikec: Higiensko-tehnična ustreznost delovnega procesa v vzgojno varstveni ustanovi Lendava, s poudarkom na higienski ustreznosti oblačil vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic
  5. Anja Mikuž: Temperaturna in časovna analiza priprave gotovih jedi v splošni bolnišnici
  6. Teja Pirnat: Hrana hišnih živali kot dejavnik tveganja za zdravje njihovih lastnikov
  7. Urška Šoba: Analiza učinkovitosti postopkov čiščenja - procesni in higienski vidik
  8. Lidija Baša: Dejavniki, ki vplivajo na vključevanje lokalno pridelane hrane v vrtce v Sloveniji
  9. Rok Jovišić: Uporaba prehranskih dopolnil med študenti različnih fakultet Univerze v Ljubljani
  10. Brigita Kalčič: Ocena stanja vodooskrbe v občini Mirna
  11. Tina Strnad: Nadzor in analiza kršitev sistema HACCP
  12. Andreja Prosenjak: Primerjalna analiza standardov SIST EN ISO 22000:2005 in IFS na področju varnosti živil
  13. Martin Slanc: Validacija roka uporabe pečenih pekovskih artiklov
  14. Nika Lovrač: Protimikrobno delovanje kisov in ocetne kisline
  15. Tanja Vidic: Pilotna raziskava o nastajanju odpadne hrane in ravnanju z njo v slovenskih gospodinjstvih z uporabo metode vodenja kuhinjskega dnevnika
  16. Irena Sušelj Šajn: Znanje in odnos predšolskih in osnovnošolskih otrok do upravljanja z viri pitne vode
  17. Preverjanje učinkovitosti izbranega načina usposabljanja o higieni živil za zaposlene pri delu z živili, ki so namenjena takojšnjemu zaužitju
  18. Andrej Povše: Analiza higienskega stanja in znanja zaposlenih v kuhinjah osnovnih šol v jugovzhodni Sloveniji med 2006 in 2016
  19. Barbara Kastelic: Aerosolno razkuževanje kot nadgradnja končnega čiščenja bolniških sob po odpustu pacienta, nosilca večkratno odpornih mikroorganizmov
  20. Ana Primožič: Mikrobiološka onesnaženost sadja in zelenjave v trgovskih verigah
  21. Nina Poprask: Učinkovitost postopkov čiščenja in razkuževanja v izbranih vrtcih
  22. Tea Lužar: Analiza ovir pri zagotavljanju varnosti živil med zaposlenimi pri delu z živili
  23. Nataša Stojnić: Higiensko-tehnična ocena delovnega procesa v gostinskih objektih
  24. Lucija Pirc: Ugotavljanje varne priprave živil v domači kuhinji
  25. Natalija Rozman: Spodbujanje higienskega vedenja pri strokovnih delavkah v oddelkih in otrocih v izbranih vrtcih
  26. Blaž Confidenti: Viški in zavržki hrane pri prehranski oskrbi bolnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana
  27. Vanja Prevolšek: Izpolnjevanje higiensko-tehničnih zahtev ponudnikov hrane v premičnih in/ali začasnih obratih
  28. Valentina Štefančič: Spodbujevalci higienskega vedenja med zaposlenimi v prehranskem objektu
  29. Maša Štrakl: Učinkovitost higienskih programov v izbranih enotah vrtcev
  30. Sara Bobnar: Kultura zagotavljanja varnosti živil v gostinskih obratih v Sloveniji
  31. Tina Škufca: Temperatura in higiensko-tehnično stanje potrošnikovega hladilnika
  32. Neža Podvratnik: Učinkovitost orodij za spodbujanje razkuževanja rok zdravstvenih delavcev, sodelavcev in obiskovalcev zdravstvene ustanove
  33. Nastja Žižek: Zagotavljanje varnosti živil v slovenskih televizijskih kuharskih oddajah
  34. Janez Brajer: Analiza uvedbe blažilnih ukrepov za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih v slovenskih vrtcih
  35. Špela Kisilak: Potrošnikovo znanje in ravnanje v domači kuhinji ter higiensko stanje kuhinjskih površin in opreme
  36. Bernardka Pulko: Pregled metod merjenja kulture varnosti hrane in ocena kulture varnosti hrane med zaposlenimi v srednje velikem živilskem podjetju v Sloveniji
  37. Mojca Šetina: Vedenje, znanje in odnos do zagotavljanja varnosti živil v gostinski dejavnosti
  38. Tina Grča: Spodbujanje želenega higienskega vedenja v kuhinjah vzgojno-izobraževalnega zavoda
  39. Anja Kolbl: Obvladovanje postopkov zaščite živil v izbranem živilskem podjetju
  40. Tjaša Kamnik: Zagotavljanje varnosti živil med starostniki
  41. Andreja Zabukovec: Analiza izvajanja higiene živil na področju degustacij
  42. Nina Filipič: Zagotavljanje varnosti živil v kuhinjah študentskih domov
  43. Špela Strnad: Zagotavljanje kratkih prehranskih verig
  44. Demir Koštić: Osveščenost in odnos slovenskega potrošnika do užitnih žuželk in prehranskih izdelkov iz njih

Diplomska dela (8)

  1. Marija Možina: Uporaba mleka v prvi pomoči
  2. Ana Štrus: Higiena rok - vpliv načina vzorčenja na mikrobiološki rezultat
  3. Anja Česen: Zagotavljanje varnosti živil v času nosečnosti in po porodu
  4. Sonja Levstek: Zavedanje in znanje slovenskih potrošnikov in delavcev v perutninski industriji o mikrobiološkem tveganju pri pripravi piščančjega mesa
  5. Tjaša Mlakar: Pomen zagotavljanja kakovosti v zdravstveni negi in orodja spodbujanja želene higiene rok v domu starejših občanov
  6. Viktorija Pockova Postolova: Primerjava standardov za higieno rok v izbranih slovenskih bolnišnicah
  7. Klara Vrtačnik: Pogled študentov na študentsko prehrano z vidika zdravstvene ustreznosti živil
  8. Sara Čamernik: Spodbujanje higiene pri predšolskem otroku

Druga dela (27)

  1. Mojca Jevšnik, Valentina Hlebec, Peter Raspor: Consumers' awareness of food safety from shopping to eating
  2. Peter Raspor, Mojca Jevšnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses: Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živila
  3. Mojca Jevšnik: Nudge tools
  4. Vanja Prevolšek, Andrej Ovca, Mojca Jevšnik: Fulfilment of technical and hygienic requirements among street food vendors in Slovenia
  5. Mojca Jevšnik, Anja Česen, Marina Šantić, Andrej Ovca: Food safety knowledge and practices of pregnant women and postpartum mothers in Slovenia
  6. Tjaša Mlakar, Andreja Mihelič Zajec, Mojca Jevšnik: Use of a nudge tool for improving hand hygiene in a nursing team in home for elderly people - case study
  7. Martina Zabukošek, Mojca Jevšnik, Matjaž Maletič: Analysis of dimensionality of food safety culture
  8. Mateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor: Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne viruses
  9. An Galičič, Natalija Kranjec, Andrej Kirbiš, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik: Consumer's attitude and manipulation of raw milk from milk vending machines
  10. Alenka Petrovec-Koščak, Mojca Novak, Rok Fink, Natalija Čulk, Vera Ovsenek, Jelena Ficzko, Mojca Jevšnik: Sanitarni inženir v vlogi preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb
  11. Andrej Ovca, Telma Novo, Silvia Sêco, Mojca Jevšnik: The efficiency of thermal insulating bags during domestic transport of chilled food items
  12. Andrej Ovca, Barbara Rednak, Karmen Godič Torkar, Mojca Jevšnik, Martin Bauer: Students' mobile phones - how clean are they?
  13. Sebastjan Filip, Rok Fink, Mojca Jevšnik: Influence of food composition on freezing time
  14. Rok Fink, Sebastjan Filip, Mojca Jevšnik: Comparison of wooden (Abies spp.) and plastic trays for pasta drying
  15. Lidija Baša, Mojca Jevšnik, Barbara Domajnko: Higiena živil v primarni proizvodnji
  16. Mojca Jevšnik, Andrej Ovca, Renata Sabo: Orodje za zagotavljanje varnosti živil - sistem RASFF
  17. Andrej Ovca, Mojca Jevšnik: Temperature and time impact on food safety in domestic refrigerator
  18. Andreja Zabukovec, Mojca Jevšnik, Kristina Likar: Food safety assurance on tasting field
  19. Špela Hajdinjak, Mojca Jevšnik: Personal hygiene awareness among food handlers
  20. Mojca Jevšnik, Mojca Repič, Darinka Z. Doganoc: Obsevanje živil - doprinos k večji varnosti živil ali razlog za preplah?
  21. Mojca Jevšnik, Nevenka Ferfila: Zahteve pri obvladovanju organskih kuhinjskih odpadkov in odpadnih jedilnih olj
  22. Damjan Slabe, Eva Dolenc, Mojca Jevšnik: Hygiene and food safety habits among Slovenian mountaineers
  23. Mojca Jevšnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar: A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
  24. Filip Bregar, Julija Brudar, Tjaša Erjavec, Anita Kermavner, Manca Kukovičič, Erika Mohorčič, Špela Muha, Nika Nardin, Eva Šefic, Ana Vlahovič, Zlata Grofelnik, Tanja Jereb, Katja Polajnar, Ines Sabol, Petra Černe Oven, Gregor Jereb, Stojan Kostanjevec, Andreja Kukec: Čist (hud) komplet za čisto čiste roke
  25. Mojca Jevšnik, Andrej Kirbiš, Stanka Grebenc, Urška Jamnikar Ciglenečki, Andrej Ovca, Matic Kavčič: Food safety knowledge among professional food handlers in Slovenia
  26. Elizabeta Mičović, Alberto Mantovani, Mojca Jevšnik: Risk management and risk communication of an illegal use of sulphites in meat preparations
  27. Andrej Ovca, Nastja Žižek, Mojca Jevšnik: TV cooking show - consumer entertainment or education?