Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (12)
Dušan Goranovič:
Regulacija biosinteze FK506 (tacrolimus) pri Streptomyces sp.
Bojan Butinar:
Zasnova analitičnega postopka ugotavljanja pristnosti in stopnje predelave bučnega olja
Mateja Ambrožič:
Sistemsko vrednotenje in preprečevanje virusne okužbe s hrano v živilsko predelovalni oskrbovalno prehranski verigi
Mojca Jevšnik Podlesnik:
Integralno vrednotenje vključitve sistema HACCP pri zagotavljanju varnih živil
Petra Medved Djurašinović:
Razvoj novih živilskih proizvodov in tradicionalna živila
Etjen Bizaj:
Interactions between contaminants and starter cultures during alcoholic fermentation
Matjaž Deželak:
Beer-like gluten-free beverages fermented from buckwheat and quinoa
Janez Kosel:
Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snovi
Katja Bezek:
Preprečevanje filmotvornosti bakterij Campylobacter jejuni na abiotskih površinah ter adhezivnosti in invazivnosti na modelu celičnih linij
Luka Kranjc:
Heterologous expression of vinylphenol reductase of yeast Brettanomyces bruxellensis in yeast Saccharomyces cerevisiae
Andrej Osterc:
Porazdelitev [zgoraj] 129 I v okolju
Damjana Miklič Milek:
Vpliv biokontrolne aktivnosti kvasovk na rast nitaste glive Botrytis cinerea Pers.
MSc theses (11)
Sabina Gajšek:
Analiza baze podatkov Veterinarske fakultete o varnosti živil živalskega izvora v obdobju od 2004 do 2009
Matjaž Boštar:
Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganah
Romana Tomše:
The presence of contaminants in food in Slovenia before and after joining the European Union
Gregor Golob:
Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živil
Matic Konjar:
Odpornost na protiglivične učinkovine in invazivnost probiotičnih kvasovk Saccharomyces boulardii (nom. nud.)
Jana Ramuš:
Učinkovitost delovanja sistema HACCP v proizvodnji in distribuciji jajc
Katja Bezek:
Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturo
Sara Bobnar:
Kultura zagotavljanja varnosti živil v gostinskih obratih v Sloveniji
Metka Stantič:
Optimizacija pridobivanja različno velikih plazmidov v bioreaktorju
Anamarija Alegro:
Kontinuirno gojenje bakteriofagov v bioreaktorju
Eva Zaletel:
Optimizacija pridobivanja bakteriofagov v bioreaktorju
BSc theses (42)
Stanislava Hude:
Spremljanje biosintezne stabilnosti plesni Mucor miehei pri proizvodnji ekstracelularnih proteaz
Tea Morčič:
Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialom
Sonja Prpar Mihevc:
Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiae
Borut Pohar:
Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase
Maja Šikić Pogačar:
Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2
Simon Jesih:
Vpliv izbranih vrst kvasovk na rast nitaste glive Botryotinia fuckeliana (de Bary) Whetzel
Mila Krstić:
Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
Klemen Oketič:
Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Vid Borko:
Vpliv okoljskih dejavnikov na povrnitev primarnih lastnosti hrustančnih celic
Bojana Keser:
Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živil
Luka Kranjc:
Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
Andreja Petan:
Protimikrobno delovanje rastlinskih fenolnih izvlečkov na antibiotsko odporne in občutljive seve bakterij rodov Campylobacter in Staphylococcus
Vida Kocbek:
Vpliv Cr(VI) ionov na oksidativne poškodbe lipidov in proteionov
Mojca Vek:
Optimizacija metod odkrivanja in shranjevanja termotolerantnih bakterij rodu Campylobacter v rutinskem laboratoriju
Tina Jurič:
Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za proučevanje vpliva rastlinskih ekstraktov
Alen Prole:
Združba gliv v zdravilnem blatu sečoveljskih solin
Mia Ličen:
Taksonomska identifikacija in karakterizacija gliv, ki okužujejo sušene mesnine
Nina Hostnik:
Protimikrobno delovanje izbranih eteričnih olj in njihovih sestavin na mikotoksigene plesni
Tina Lukan Jezerčić:
Klasične in sodobne metode določanja števila kvasovk vrst Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis v realnih vzorcih
Nina Česen:
Analiza sprejemljivosti koncepta pijače smoothie s funkcionalnimi lastnostmi pri slovenskih potrošnikih
Kristina Damjanovič:
Genetska raznolikost in občutljivost za antimikotike kliničnih izolatov Candida parapsilosis
Rok Gaber:
Razvoj aktinomicetnega reporterskega sistema na osnovi kalkon sintaze
Rok Količ:
Vpliv rastlinskih izvlečkov na oksidativni metabolizem kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Marko Blažič:
Vpliv rastlinskih ekstraktov na produkcijo mikotoksinov pri nitastih glivah
Luka Križman:
Vpliv dodatka rožičeve moke na mikrobiološke, kemijske in senzorične lastnosti brezglutenskega ajdovega kruha
Urška Tomc:
Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
Barbara Kurež:
Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na alkoholno fermentacijo pri kvasovki Candida stellata
Romana Habot:
Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
Rok Tkavc:
Identifikacija in genotipizacija entomopatogenih gliv izoliranih iz troglofilnih metuljev Scolipteryx libatrix L. in Triphosa dubitata L.
Mateja Ciringer:
Ugotavljanje koncentracije in velikosti virusnih delcev z metodo sledenja nanodelcem (NTA)
Lučka Brulc:
Vpliv rastlinskih olj na debelino maščobnega sloja na ustnih površinah
Denis Martinšek:
Vpliv zaščitnih snovi na preživetje seva Lactobacillus gasseri K7 med liofilizacijo in skladiščenjem
Mirjan Švagelj:
Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coli
Tilen Travnik:
Enostavna preparativna izolacija intaktnih mitohondrijev kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Aleš Špes:
Vpliv maščobnih kislin na biosintezo inhibitorja esteraze SBR0501 pri sevu Streptomyces sp. K343-1
Alenka Sedlar:
Primerjava dveh brezceličnih sistemov za izražanje proteinov
Katarina Pegan:
Študij celične smrti pri kvasovki Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi kadmijevim in kromovim ionom
Kristina Šavli:
Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
Špela Levičnik-Höfferle:
Osamitev DNA iz sojinega lecitina
Mitja Rot:
Občutljivost izolatov gliv kvasovk za antimikotike osamljenih iz nadzornih kužnin v obdobju 1992-2005
Tomaž Rakuša:
Določitev odprtih okvirjev genske skupine pri bakteriji Amycolatopsis sp. za biosintezo tetraciklinskega antibiotika
Tina Ivančič:
Vpliv antioksidativnih obrambnih sistemov kvasovk pri odpornosti na selen(VI)
Other documents (27)
Maja Paš, Peter Raspor:
Praktikum iz osnov biotehnologij
Peter Raspor:
Total food chain safety
Mihael Jožef Toman, Stane Pejovnik, Irena Rotar, Sanja Lončar, Dejan Židan, Peter Raspor, Martina Bavec, Dejan Rengeo, Lučka Kajfež-Bogataj, Katarina Hölzl, Tadej Slapnik, Tomo Križnar, Žiga Vavpotič, Jernejka Drolec:
Samooskrba Slovenije
Peter Raspor, Edvard Kobal, Dušan Plut, Jernejka Drolec:
Voda
Edvard Kobal, Peter Raspor, Dunja Mladenić, Neža Finžgar, Mitja Hafner-Fink, Nevenka Černigoj-Sadar:
Program "Za ženske v znanosti" za družini prijazno znanost
Tatjana Pihlar, Franci Štampar, Peter Raspor, Dejan Židan, Franc Lobnik:
Slovenski česen ima pravi okus po česnu
Peter Raspor, Jernejka Drolec, Feri Kučan, Jože Žura:
Peter Raspor - Jesenkov nagrajenec
Eva Prelovšek, Marko Uršič, Peter Raspor, Andrej Brglez, Nina Zofič, Ivan Merljak:
Futurologija med preteklostjo in sedanjostjo
Prof. dr. Peter Raspor - mikrobiologija
Dr. Peter Raspor
Kaj jemo v času, ko je treba varčevati?
Zdravje Slovencev
Sandra Brankovič Brecl:
Eppur si muove - In vendar se vrti
Peter Raspor, Mojca Jevšnik Podlesnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses:
Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živila
Aleš Podgornik, Maja Paš, Peter Raspor:
Biotehnološki tehnikum
Etjen Bizaj, Franc Čuš, Peter Raspor:
Removal of pyrimethanil and fenhexamid in Saccharomyces cerevisiae liquid cultures
Katarina Kovač, Ion Gutiérrez-Aguirre, Marko Banjac, Matjaž Peterka, Mateja Poljšak-Prijatelj, Maja Ravnikar, Janet Zimšek Mijovski, Anna Charlotte Schultz, Peter Raspor:
A novel method for concentrating hepatitis A virus and caliciviruses from bottled water
Maja Paš, Barbara Piškur, Matevž Šuštarič, Peter Raspor:
Iron enriched yeast biomass - a promising mineral feed supplement
Gašper Završnik, Peter Raspor:
Strah pred nanohrano odveč
Tatjana Pihlar, Anamarija Slabe, Miran Klinc, Dejan Židan, Peter Raspor:
Hrana za avtomobile jemlje hrano ljudem
Maja Paš, Radmila Milačič, Peter Raspor:
Ekstrakcija kroma iz kvasne biomase
Polona Jamnik, Peter Raspor:
Induction of Hsp104 by Cr(VI) in yeast Candida intermedia
Saša Bavec, Peter Raspor:
Protection of biotechnological inventions in Slovenia
Mateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik Podlesnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor:
Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne viruses
Mirjam Kozmos, Petra Virant, Franc Rojko, Anže Abram, Rebeka Rudolf, Peter Raspor, Anamarija Zore, Klemen Bohinc:
Bacterial adhesion of Streptococcus mutans to dental material surfaces
Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar:
A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
Ružica Tomičić, Zorica Tomičić, Milica Nićetin, Violeta Knežević, Sunčica Kocić-Tanackov, Peter Raspor:
Food grade disinfectants based on hydrogen peroxide/peracetic acid and sodium hypochlorite interfere with the adhesion of Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes to stainless steel of differing surface roughness