Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (12)

  1. Dušan Goranovič: Regulacija biosinteze FK506 (tacrolimus) pri Streptomyces sp.
  2. Bojan Butinar: Zasnova analitičnega postopka ugotavljanja pristnosti in stopnje predelave bučnega olja
  3. Mateja Ambrožič: Sistemsko vrednotenje in preprečevanje virusne okužbe s hrano v živilsko predelovalni oskrbovalno prehranski verigi
  4. Mojca Jevšnik: Integralno vrednotenje vključitve sistema HACCP pri zagotavljanju varnih živil
  5. Petra Medved Djurašinović: Razvoj novih živilskih proizvodov in tradicionalna živila
  6. Etjen Bizaj: Interactions between contaminants and starter cultures during alcoholic fermentation
  7. Matjaž Deželak: Beer-like gluten-free beverages fermented from buckwheat and quinoa
  8. Janez Kosel: Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snovi
  9. Katja Bezek: Preprečevanje filmotvornosti bakterij Campylobacter jejuni na abiotskih površinah ter adhezivnosti in invazivnosti na modelu celičnih linij
  10. Luka Kranjc: Heterologous expression of vinylphenol reductase of yeast Brettanomyces bruxellensis in yeast Saccharomyces cerevisiae
  11. Andrej Osterc: Porazdelitev [zgoraj] 129 I v okolju
  12. Damjana Miklič Milek: Vpliv biokontrolne aktivnosti kvasovk na rast nitaste glive Botrytis cinerea Pers.

MSc theses (11)

  1. Sabina Gajšek: Analiza baze podatkov Veterinarske fakultete o varnosti živil živalskega izvora v obdobju od 2004 do 2009
  2. Matjaž Boštar: Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganah
  3. Romana Tomše: The presence of contaminants in food in Slovenia before and after joining the European Union
  4. Gregor Golob: Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živil
  5. Matic Konjar: Odpornost na protiglivične učinkovine in invazivnost probiotičnih kvasovk Saccharomyces boulardii (nom. nud.)
  6. Jana Ramuš: Učinkovitost delovanja sistema HACCP v proizvodnji in distribuciji jajc
  7. Katja Bezek: Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturo
  8. Sara Bobnar: Kultura zagotavljanja varnosti živil v gostinskih obratih v Sloveniji
  9. Metka Stantič: Optimizacija pridobivanja različno velikih plazmidov v bioreaktorju
  10. Anamarija Alegro: Kontinuirno gojenje bakteriofagov v bioreaktorju
  11. Eva Zaletel: Optimizacija pridobivanja bakteriofagov v bioreaktorju

BSc theses (42)

  1. Stanislava Hude: Spremljanje biosintezne stabilnosti plesni Mucor miehei pri proizvodnji ekstracelularnih proteaz
  2. Tea Morčič: Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialom
  3. Sonja Prpar Mihevc: Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiae
  4. Borut Pohar: Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase
  5. Maja Šikić Pogačar: Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2
  6. Simon Jesih: Vpliv izbranih vrst kvasovk na rast nitaste glive Botryotinia fuckeliana (de Bary) Whetzel
  7. Mila Krstić: Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
  8. Klemen Oketič: Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  9. Vid Borko: Vpliv okoljskih dejavnikov na povrnitev primarnih lastnosti hrustančnih celic
  10. Bojana Keser: Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živil
  11. Luka Kranjc: Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
  12. Andreja Petan: Protimikrobno delovanje rastlinskih fenolnih izvlečkov na antibiotsko odporne in občutljive seve bakterij rodov Campylobacter in Staphylococcus
  13. Vida Kocbek: Vpliv Cr(VI) ionov na oksidativne poškodbe lipidov in proteionov
  14. Mojca Vek: Optimizacija metod odkrivanja in shranjevanja termotolerantnih bakterij rodu Campylobacter v rutinskem laboratoriju
  15. Tina Jurič: Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za proučevanje vpliva rastlinskih ekstraktov
  16. Alen Prole: Združba gliv v zdravilnem blatu sečoveljskih solin
  17. Mia Ličen: Taksonomska identifikacija in karakterizacija gliv, ki okužujejo sušene mesnine
  18. Nina Hostnik: Protimikrobno delovanje izbranih eteričnih olj in njihovih sestavin na mikotoksigene plesni
  19. Tina Lukan Jezerčić: Klasične in sodobne metode določanja števila kvasovk vrst Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis v realnih vzorcih
  20. Nina Česen: Analiza sprejemljivosti koncepta pijače smoothie s funkcionalnimi lastnostmi pri slovenskih potrošnikih
  21. Kristina Damjanovič: Genetska raznolikost in občutljivost za antimikotike kliničnih izolatov Candida parapsilosis
  22. Rok Gaber: Razvoj aktinomicetnega reporterskega sistema na osnovi kalkon sintaze
  23. Rok Količ: Vpliv rastlinskih izvlečkov na oksidativni metabolizem kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  24. Marko Blažič: Vpliv rastlinskih ekstraktov na produkcijo mikotoksinov pri nitastih glivah
  25. Luka Križman: Vpliv dodatka rožičeve moke na mikrobiološke, kemijske in senzorične lastnosti brezglutenskega ajdovega kruha
  26. Urška Tomc: Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
  27. Barbara Kurež: Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na alkoholno fermentacijo pri kvasovki Candida stellata
  28. Romana Habot: Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
  29. Rok Tkavc: Identifikacija in genotipizacija entomopatogenih gliv izoliranih iz troglofilnih metuljev Scolipteryx libatrix L. in Triphosa dubitata L.
  30. Mateja Ciringer: Ugotavljanje koncentracije in velikosti virusnih delcev z metodo sledenja nanodelcem (NTA)
  31. Lučka Brulc: Vpliv rastlinskih olj na debelino maščobnega sloja na ustnih površinah
  32. Denis Martinšek: Vpliv zaščitnih snovi na preživetje seva Lactobacillus gasseri K7 med liofilizacijo in skladiščenjem
  33. Mirjan Švagelj: Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coli
  34. Tilen Travnik: Enostavna preparativna izolacija intaktnih mitohondrijev kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  35. Aleš Špes: Vpliv maščobnih kislin na biosintezo inhibitorja esteraze SBR0501 pri sevu Streptomyces sp. K343-1
  36. Alenka Sedlar: Primerjava dveh brezceličnih sistemov za izražanje proteinov
  37. Katarina Pegan: Študij celične smrti pri kvasovki Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi kadmijevim in kromovim ionom
  38. Kristina Šavli: Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
  39. Špela Levičnik-Höfferle: Osamitev DNA iz sojinega lecitina
  40. Mitja Rot: Občutljivost izolatov gliv kvasovk za antimikotike osamljenih iz nadzornih kužnin v obdobju 1992-2005
  41. Tomaž Rakuša: Določitev odprtih okvirjev genske skupine pri bakteriji Amycolatopsis sp. za biosintezo tetraciklinskega antibiotika
  42. Tina Ivančič: Vpliv antioksidativnih obrambnih sistemov kvasovk pri odpornosti na selen(VI)

Other documents (29)

  1. Maja Paš, Peter Raspor: Praktikum iz osnov biotehnologij
  2. Peter Raspor: Total food chain safety
  3. Peter Raspor, Sonja Smole Možina: New technologies raise new microbiology problems and the search for new food safety solutions
  4. Mihael Jožef Toman, Stane Pejovnik, Irena Rotar, Sanja Lončar, Dejan Židan, Peter Raspor, Martina Bavec, Dejan Rengeo, Lučka Kajfež-Bogataj, Katarina Hölzl, Tadej Slapnik, Tomo Križnar, Žiga Vavpotič, Jernejka Drolec: Samooskrba Slovenije
  5. Peter Raspor, Edvard Kobal, Dušan Plut, Jernejka Drolec: Voda
  6. Edvard Kobal, Peter Raspor, Dunja Mladenić, Neža Finžgar, Mitja Hafner-Fink, Nevenka Černigoj-Sadar: Program "Za ženske v znanosti" za družini prijazno znanost
  7. Tatjana Pihlar, Franci Štampar, Peter Raspor, Dejan Židan, Franc Lobnik: Slovenski česen ima pravi okus po česnu
  8. Peter Raspor, Jernejka Drolec, Feri Kučan, Jože Žura: Peter Raspor - Jesenkov nagrajenec
  9. Eva Prelovšek, Marko Uršič, Peter Raspor, Andrej Brglez, Nina Zofič, Ivan Merljak: Futurologija med preteklostjo in sedanjostjo
  10. Prof. dr. Peter Raspor - mikrobiologija
  11. Dr. Peter Raspor
  12. Kaj jemo v času, ko je treba varčevati?
  13. Zdravje Slovencev
  14. Sandra Brankovič Brecl: Eppur si muove - In vendar se vrti
  15. Peter Raspor, Mojca Jevšnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses: Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živila
  16. Aleš Podgornik, Maja Paš, Peter Raspor: Biotehnološki tehnikum
  17. Etjen Bizaj, Franc Čuš, Peter Raspor: Removal of pyrimethanil and fenhexamid in Saccharomyces cerevisiae liquid cultures
  18. Katarina Kovač, Ion Gutiérrez-Aguirre, Marko Banjac, Matjaž Peterka, Mateja Poljšak-Prijatelj, Maja Ravnikar, Janet Zimšek Mijovski, Anna Charlotte Schultz, Peter Raspor: A novel method for concentrating hepatitis A virus and caliciviruses from bottled water
  19. Maja Paš, Barbara Piškur, Matevž Šuštarič, Peter Raspor: Iron enriched yeast biomass - a promising mineral feed supplement
  20. Gašper Završnik, Peter Raspor: Strah pred nanohrano odveč
  21. Tatjana Pihlar, Anamarija Slabe, Miran Klinc, Dejan Židan, Peter Raspor: Hrana za avtomobile jemlje hrano ljudem
  22. Mojca Jevšnik, Valentina Hlebec, Peter Raspor: Consumers' awareness of food safety from shopping to eating
  23. Maja Paš, Radmila Milačič, Peter Raspor: Ekstrakcija kroma iz kvasne biomase
  24. Polona Jamnik, Peter Raspor: Induction of Hsp104 by Cr(VI) in yeast Candida intermedia
  25. Saša Bavec, Peter Raspor: Protection of biotechnological inventions in Slovenia
  26. Mateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor: Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne viruses
  27. Mirjam Kozmos, Petra Virant, Franc Rojko, Anže Abram, Rebeka Rudolf, Peter Raspor, Anamarija Zore, Klemen Bohinc: Bacterial adhesion of Streptococcus mutans to dental material surfaces
  28. Mojca Jevšnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar: A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
  29. Ružica Tomičić, Zorica Tomičić, Milica Nićetin, Violeta Knežević, Sunčica Kocić-Tanackov, Peter Raspor: Food grade disinfectants based on hydrogen peroxide/peracetic acid and sodium hypochlorite interfere with the adhesion of Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes to stainless steel of differing surface roughness