Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (12)
Dušan Goranovič:
Regulacija biosinteze FK506 (tacrolimus) pri Streptomyces sp.
Bojan Butinar:
Zasnova analitičnega postopka ugotavljanja pristnosti in stopnje predelave bučnega olja
Mateja Ambrožič:
Sistemsko vrednotenje in preprečevanje virusne okužbe s hrano v živilsko predelovalni oskrbovalno prehranski verigi
Mojca Jevšnik Podlesnik:
Integralno vrednotenje vključitve sistema HACCP pri zagotavljanju varnih živil
Petra Medved Djurašinović:
Razvoj novih živilskih proizvodov in tradicionalna živila
Etjen Bizaj:
Interactions between contaminants and starter cultures during alcoholic fermentation
Matjaž Deželak:
Beer-like gluten-free beverages fermented from buckwheat and quinoa
Janez Kosel:
Vpliv mešane fermentacije kvasovk Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis na biosintezo aromatskih snovi
Katja Bezek:
Preprečevanje filmotvornosti bakterij Campylobacter jejuni na abiotskih površinah ter adhezivnosti in invazivnosti na modelu celičnih linij
Luka Kranjc:
Heterologous expression of vinylphenol reductase of yeast Brettanomyces bruxellensis in yeast Saccharomyces cerevisiae
Andrej Osterc:
Porazdelitev [zgoraj] 129 I v okolju
Damjana Miklič Milek:
Vpliv biokontrolne aktivnosti kvasovk na rast nitaste glive Botrytis cinerea Pers.
Magistrska dela (11)
Sabina Gajšek:
Analiza baze podatkov Veterinarske fakultete o varnosti živil živalskega izvora v obdobju od 2004 do 2009
Matjaž Boštar:
Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganah
Romana Tomše:
The presence of contaminants in food in Slovenia before and after joining the European Union
Gregor Golob:
Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živil
Matic Konjar:
Odpornost na protiglivične učinkovine in invazivnost probiotičnih kvasovk Saccharomyces boulardii (nom. nud.)
Jana Ramuš:
Učinkovitost delovanja sistema HACCP v proizvodnji in distribuciji jajc
Katja Bezek:
Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturo
Sara Bobnar:
Kultura zagotavljanja varnosti živil v gostinskih obratih v Sloveniji
Metka Stantič:
Optimizacija pridobivanja različno velikih plazmidov v bioreaktorju
Anamarija Alegro:
Kontinuirno gojenje bakteriofagov v bioreaktorju
Eva Zaletel:
Optimizacija pridobivanja bakteriofagov v bioreaktorju
Diplomska dela (42)
Stanislava Hude:
Spremljanje biosintezne stabilnosti plesni Mucor miehei pri proizvodnji ekstracelularnih proteaz
Tea Morčič:
Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialom
Sonja Prpar Mihevc:
Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiae
Borut Pohar:
Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomase
Maja Šikić Pogačar:
Vpliv bakterijskega stresa na adhezivnost, invazivnost ter znotrajcelično preživelost in rast bakterij Campylobacter v celičnem modelu makrofagov J774 in celic Caco-2
Simon Jesih:
Vpliv izbranih vrst kvasovk na rast nitaste glive Botryotinia fuckeliana (de Bary) Whetzel
Mila Krstić:
Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
Klemen Oketič:
Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Vid Borko:
Vpliv okoljskih dejavnikov na povrnitev primarnih lastnosti hrustančnih celic
Bojana Keser:
Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živil
Luka Kranjc:
Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca
Andreja Petan:
Protimikrobno delovanje rastlinskih fenolnih izvlečkov na antibiotsko odporne in občutljive seve bakterij rodov Campylobacter in Staphylococcus
Vida Kocbek:
Vpliv Cr(VI) ionov na oksidativne poškodbe lipidov in proteionov
Mojca Vek:
Optimizacija metod odkrivanja in shranjevanja termotolerantnih bakterij rodu Campylobacter v rutinskem laboratoriju
Tina Jurič:
Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za proučevanje vpliva rastlinskih ekstraktov
Alen Prole:
Združba gliv v zdravilnem blatu sečoveljskih solin
Mia Ličen:
Taksonomska identifikacija in karakterizacija gliv, ki okužujejo sušene mesnine
Nina Hostnik:
Protimikrobno delovanje izbranih eteričnih olj in njihovih sestavin na mikotoksigene plesni
Tina Lukan Jezerčić:
Klasične in sodobne metode določanja števila kvasovk vrst Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis v realnih vzorcih
Nina Česen:
Analiza sprejemljivosti koncepta pijače smoothie s funkcionalnimi lastnostmi pri slovenskih potrošnikih
Kristina Damjanovič:
Genetska raznolikost in občutljivost za antimikotike kliničnih izolatov Candida parapsilosis
Rok Gaber:
Razvoj aktinomicetnega reporterskega sistema na osnovi kalkon sintaze
Rok Količ:
Vpliv rastlinskih izvlečkov na oksidativni metabolizem kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Marko Blažič:
Vpliv rastlinskih ekstraktov na produkcijo mikotoksinov pri nitastih glivah
Luka Križman:
Vpliv dodatka rožičeve moke na mikrobiološke, kemijske in senzorične lastnosti brezglutenskega ajdovega kruha
Urška Tomc:
Izolacija mikroorganizmov iz obrata proizvodnje vodnih barv in analiza učinkovitosti biocidov
Barbara Kurež:
Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na alkoholno fermentacijo pri kvasovki Candida stellata
Romana Habot:
Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
Rok Tkavc:
Identifikacija in genotipizacija entomopatogenih gliv izoliranih iz troglofilnih metuljev Scolipteryx libatrix L. in Triphosa dubitata L.
Mateja Ciringer:
Ugotavljanje koncentracije in velikosti virusnih delcev z metodo sledenja nanodelcem (NTA)
Lučka Brulc:
Vpliv rastlinskih olj na debelino maščobnega sloja na ustnih površinah
Denis Martinšek:
Vpliv zaščitnih snovi na preživetje seva Lactobacillus gasseri K7 med liofilizacijo in skladiščenjem
Mirjan Švagelj:
Ugotavljanje protimikrobne aktivnosti ekstrakta rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) na bakterijah Escherichia coli
Tilen Travnik:
Enostavna preparativna izolacija intaktnih mitohondrijev kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Aleš Špes:
Vpliv maščobnih kislin na biosintezo inhibitorja esteraze SBR0501 pri sevu Streptomyces sp. K343-1
Alenka Sedlar:
Primerjava dveh brezceličnih sistemov za izražanje proteinov
Katarina Pegan:
Študij celične smrti pri kvasovki Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi kadmijevim in kromovim ionom
Kristina Šavli:
Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
Špela Levičnik-Höfferle:
Osamitev DNA iz sojinega lecitina
Mitja Rot:
Občutljivost izolatov gliv kvasovk za antimikotike osamljenih iz nadzornih kužnin v obdobju 1992-2005
Tomaž Rakuša:
Določitev odprtih okvirjev genske skupine pri bakteriji Amycolatopsis sp. za biosintezo tetraciklinskega antibiotika
Tina Ivančič:
Vpliv antioksidativnih obrambnih sistemov kvasovk pri odpornosti na selen(VI)
Druga dela (27)
Maja Paš, Peter Raspor:
Praktikum iz osnov biotehnologij
Peter Raspor:
Total food chain safety
Mihael Jožef Toman, Stane Pejovnik, Irena Rotar, Sanja Lončar, Dejan Židan, Peter Raspor, Martina Bavec, Dejan Rengeo, Lučka Kajfež-Bogataj, Katarina Hölzl, Tadej Slapnik, Tomo Križnar, Žiga Vavpotič, Jernejka Drolec:
Samooskrba Slovenije
Peter Raspor, Edvard Kobal, Dušan Plut, Jernejka Drolec:
Voda
Edvard Kobal, Peter Raspor, Dunja Mladenić, Neža Finžgar, Mitja Hafner-Fink, Nevenka Černigoj-Sadar:
Program "Za ženske v znanosti" za družini prijazno znanost
Tatjana Pihlar, Franci Štampar, Peter Raspor, Dejan Židan, Franc Lobnik:
Slovenski česen ima pravi okus po česnu
Peter Raspor, Jernejka Drolec, Feri Kučan, Jože Žura:
Peter Raspor - Jesenkov nagrajenec
Eva Prelovšek, Marko Uršič, Peter Raspor, Andrej Brglez, Nina Zofič, Ivan Merljak:
Futurologija med preteklostjo in sedanjostjo
Prof. dr. Peter Raspor - mikrobiologija
Dr. Peter Raspor
Kaj jemo v času, ko je treba varčevati?
Zdravje Slovencev
Sandra Brankovič Brecl:
Eppur si muove - In vendar se vrti
Peter Raspor, Mojca Jevšnik Podlesnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses:
Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živila
Aleš Podgornik, Maja Paš, Peter Raspor:
Biotehnološki tehnikum
Etjen Bizaj, Franc Čuš, Peter Raspor:
Removal of pyrimethanil and fenhexamid in Saccharomyces cerevisiae liquid cultures
Katarina Kovač, Ion Gutiérrez-Aguirre, Marko Banjac, Matjaž Peterka, Mateja Poljšak-Prijatelj, Maja Ravnikar, Janet Zimšek Mijovski, Anna Charlotte Schultz, Peter Raspor:
A novel method for concentrating hepatitis A virus and caliciviruses from bottled water
Maja Paš, Barbara Piškur, Matevž Šuštarič, Peter Raspor:
Iron enriched yeast biomass - a promising mineral feed supplement
Gašper Završnik, Peter Raspor:
Strah pred nanohrano odveč
Tatjana Pihlar, Anamarija Slabe, Miran Klinc, Dejan Židan, Peter Raspor:
Hrana za avtomobile jemlje hrano ljudem
Maja Paš, Radmila Milačič, Peter Raspor:
Ekstrakcija kroma iz kvasne biomase
Polona Jamnik, Peter Raspor:
Induction of Hsp104 by Cr(VI) in yeast Candida intermedia
Saša Bavec, Peter Raspor:
Protection of biotechnological inventions in Slovenia
Mateja Ambrožič, Andreja Kukec, Mojca Jevšnik Podlesnik, Sonja Smole Možina, Peter Raspor:
Food safety expertise among professional food handlers and consumers related to foodborne viruses
Mirjam Kozmos, Petra Virant, Franc Rojko, Anže Abram, Rebeka Rudolf, Peter Raspor, Anamarija Zore, Klemen Bohinc:
Bacterial adhesion of Streptococcus mutans to dental material surfaces
Mojca Jevšnik Podlesnik, Lucija Pirc, Andrej Ovca, Marina Šantić, Peter Raspor, Karmen Godič Torkar:
A multimethod study on kitchen hygiene, consumer knowledge and food handling practices at home
Ružica Tomičić, Zorica Tomičić, Milica Nićetin, Violeta Knežević, Sunčica Kocić-Tanackov, Peter Raspor:
Food grade disinfectants based on hydrogen peroxide/peracetic acid and sodium hypochlorite interfere with the adhesion of Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes to stainless steel of differing surface roughness