izpis_h1_title_alt

Spremljanje biosintezne stabilnosti plesni Mucor miehei pri proizvodnji ekstracelularnih proteaz : diplomska naloga
Hude, Stanislava (Author), Raspor, Peter (Mentor) More about this mentor... This link opens in a new window, Zelenik-Blatnik, Marija (Co-mentor)

URLURL - Presentation file, Visit http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_zvokelj_matej.pdf New window

Abstract
Namen naloge je spremljati biosintezno stabilnost plesni ▫{sl M. miehei}▫ pri proizvodnji ekstracelularnih proteaz in ugotoviti vpliv Uv sevanja na sposobnost biosinteze koagulativnega encima. Stabilnost biosinteze smo testirali pri polisporni kulturi, monokulturah A, B, C in D, ki smo jih vzgojili iz polisporne kulture, in pri petih mutantih ▫{sl M. miehei}▫ MB v različnihčasovnih intervalih. Ugotovili smo, da so delovne kulture stabilne pri biosintezi koagulativnega encima. Polisporna kultura dosega encimsko aktivnost 2265,9 E/ml do 2561,1 E/ml. Monokulture B, C in D so si po encimski aktivnosti zelo podobne. Vrednosti encimske aktivnosti se gibljejo od 2136,3 E/ml do 2270,1 E/ml. Odstopa monokultura A, ki ima zelo nizko encimsko aktivnost 100,1 E/ml. Po izvedbi mutacije dobimo mutante plesni ▫{sl M. miehei}▫ MB, ki imajo izraženo biosintezno sposobnost produkcije koagulativnega encima.

Language:Slovenian
Keywords:plesni, Mucor miehei, encimi, biosinteza proteaz, encimska aktivnost, UV sevanje
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Tipology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:BF - Biotechnical Faculty
Year:1996
Publisher:[S. Hude]
Number of pages:X, 51 str.
Place:Ljubljana
UDC:579.66:577.15:582.281
COBISS.SI-ID:237944 Link is opened in a new window
Views:786
Downloads:160
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only to logged in users.
:
Share: Bookmark and Share

Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back