Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Vito Kovač:
Occurrence and effects of oxidative stress induced by metal materials from fixed orthodontic appliances
MSc theses (35)
Jakob Plahutnik:
Izboljševanje ločljivosti pri analizi Fc-fuzijskega proteina z metodo kapilarnega izoelektričnega fokusiranja
Andrej Ribar:
Vpliv mikroplastike na proteom praživali Tetrahymena thermophila
Natalija Tominšek:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na vsebnost bioaktivnih snovi in zmanjšanje pekočine plodov čilijev
Dimitrij Vörös:
Proteinski profil bakterije vrste Listeria monocytogenes v biofilmu
Ana Štravs:
Antioksidativno delovanje in inhibicija alfa-amilaze z ekstrakti bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
Dejan Gavrić:
Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)
Maruša Klančar:
Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
Tadeja Ferlan:
Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
Maja Urh:
Kvantitativno določanje vsebnosti prostih aminokislin v bioprocesni brozgi z avtomatsko derivatizacijo na visokotlačnem tekočinskem kromatografu
Domen Škrab:
Uporaba UV-mutageneze pri vinskih kvasovkah za izboljšanje kakovosti vina
Petra Horvat:
Primerjava oksidacijskega stanja v celicah naravnega in visokodonosnega seva bakterije Saccharopolyspora erythrea med produkcijo eritromicina.
Rok Poglajen:
Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Luka Svet:
Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopije
Špela Zobec:
Antioksidativno delovanje pripravkov na osnovi ekstrakta lesa bele jelke (Abies alba) v celični kulturi.
Ana Pagon:
Ekstrakcija in karakterizacija fikobiliproteinov iz mikroalg vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentaciji
Dejan Skodič:
Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
Anja Černoša:
Fiziološki odziv na medvrstne interakcije in vzrok za proizvodnjo rožnate učinkovine pri bakteriji Streptomyces rimosus
Primož Turnšek:
Vpliv gojišča na rast glive Cordyceps militaris in njeni biološki učinki na kvasovko Saccharomyces cerevisiae
Eva Vovk:
Študija prisilne razgradnje terapevtskega monoklonskega protitelesa
Arnela Delić:
Vpliv ekstraktov pečenega govejega mesa na znotrajcelično oksidacijo v kvasovkah vrste Saccharomyces cerevisiae
Nik Mahnič:
Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensis
Blaž Jug:
Odziv kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na tvorbo agregatov proteina TDP-43.
Larisa Dušak:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
Rok Mejaš:
Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
Petra Lokar:
Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
Živa Kukman:
Vpliv bosvelične kisline na vnetni odziv celic Caco2, stimuliran z lipopolisaharidom
Anja Rutar:
Vpliv modre svetlobe na interakcijo plesni vrste Penicillum expansum z jabolkom na ravni proteoma
Miha Bajc:
Proučevanje povezave med kronološkim staranjem in avtofagijo pred in po izpostavitvi kvasovk Saccharomyces cerevisiae naravnim spojinam
Tina Šaula:
Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
Maša Jovanovski:
Preizkus molekularnih lepil za nadzorovano agregacijo celic kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Simon Ekselenski:
Mlečnokislinska fermentacija žuželk kot alternativni vir proteinov
Ema Molan:
Primerjalna analiza proteoma prostih in kapsuliranih kvasovk Saccharomyces cerevisiae med alkoholno fermentacijo
Polona Jamnik:
Določevanje raznolikosti rodu Viola z analizo ribosomalne DNA in merjenjem velikosti genoma
Zala Plateis:
Mlečnokislinska fermentacija in mikrobiološka varnost liofiliziranih hišnih čričkov in ličink mokarja
Luka Malec:
Mlečnokislinska fermentacija japonskega (Fallopia japonica) in češkega dresnika (Fallopia bohemica) z namenom izdelave organskega gnojila
BSc theses (33)
Polona Jamnik:
Inducirane mutacije za spreminjanje lastnosti kmetijskih rastlin
Tina Jenko:
Mikrobni produkti za uporabo v kozmetiki
Ema Molan:
Vloga naravnih spojin rastlinskega izvora v avtofagiji
Blaž Trlep:
Mikrobna razgradnja sintetične plastike in bioplastike
Petra Štravs:
Vpliv hrane na epigenetske spremembe.
Kaja Zevnik:
Nutrigenomika in nutrigenetika.
Sara Plaskan:
Mlečnokislinska fermentacija sadja in zelenjave
Matija Miška:
Mlečnokislinska fermentacija alg
Špela Ahačič:
Alternativna sladila saharozi
Barbara Domevščik:
Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
Dominika Holc:
Metagenomska analiza mikrobnih združb spontanih fermentacij živil
Katarina Valentinčič:
Okoljski dejavniki razvoja sladkorne bolezni tipa 1
Maj Hrovat:
Sintezno biološki pristopi za pridobivanje živilskih arom
Nina Vodnjov:
Vpliv mikroorganizmov na kakovost čokolade
Kaja Bažec:
Mikroalge kot vir spojin za zaščito pred soncem
Maša Resnik:
Vloga rastlinskih ekstraktov pri tretiranju nevrodegenerativnih proteinopatij
Eva Fatur:
Fermentacija sadnih sokov s kefirjevimi zrni
Lejla Harbaš:
Večfunkcionalni proteini
Alen Fuks:
Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za preučevanje procesov staranja.
Anja Rutar:
Nutrigenomski učinki omega-3 maščobnih kislin
Luka Malec:
Razvoj in inovacije v fermentaciji živil
Ana Levičnik:
Biološki učinki kefirja
Maja Čič:
Celično zdravje
Mateja Jenko:
Vpliv prehrane matere med nosečnostjo in po porodu na razvoj otroka
Eva Smrekar:
Razumevanje fermentacij živil z metaproteomiko
Nastja Blagovič:
Celični redukcijski stres
Maša Knez:
Odpadni pekovski izdelki kot substrati za proizvodnjo starterskih kultur
Lenard Zobec:
Biotehnološka proizvodnja karotenoidov in njihova uporaba
Jan Hrovat:
Bioaktivne lastnosti cvetnega prahu osmukanca
Anja Pungartnik:
Pomen nutrigenomike in nutrigenetike pri preprečevanju ter obravnavi srčno-žilnih bolezni
Žan - Luka Mravlak:
Fermentacija plodov rodu Capsicum
Kristijan Kukovica:
Insekti kot vir hranil in bioaktivnih učinkovin.
Sara Trajkovska:
Biotehnološki in toksikološki vidiki plesni rodu Aspergillus