Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (1)

  1. Vito Kovač: Occurrence and effects of oxidative stress induced by metal materials from fixed orthodontic appliances

MSc theses (35)

  1. Jakob Plahutnik: Izboljševanje ločljivosti pri analizi Fc-fuzijskega proteina z metodo kapilarnega izoelektričnega fokusiranja
  2. Andrej Ribar: Vpliv mikroplastike na proteom praživali Tetrahymena thermophila
  3. Natalija Tominšek: Vpliv mlečnokislinske fermentacije na vsebnost bioaktivnih snovi in zmanjšanje pekočine plodov čilijev
  4. Dimitrij Vörös: Proteinski profil bakterije vrste Listeria monocytogenes v biofilmu
  5. Ana Štravs: Antioksidativno delovanje in inhibicija alfa-amilaze z ekstrakti bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
  6. Dejan Gavrić: Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)
  7. Maruša Klančar: Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
  8. Tadeja Ferlan: Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
  9. Maja Urh: Kvantitativno določanje vsebnosti prostih aminokislin v bioprocesni brozgi z avtomatsko derivatizacijo na visokotlačnem tekočinskem kromatografu
  10. Domen Škrab: Uporaba UV-mutageneze pri vinskih kvasovkah za izboljšanje kakovosti vina
  11. Petra Horvat: Primerjava oksidacijskega stanja v celicah naravnega in visokodonosnega seva bakterije Saccharopolyspora erythrea med produkcijo eritromicina.
  12. Rok Poglajen: Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  13. Luka Svet: Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopije
  14. Špela Zobec: Antioksidativno delovanje pripravkov na osnovi ekstrakta lesa bele jelke (Abies alba) v celični kulturi.
  15. Ana Pagon: Ekstrakcija in karakterizacija fikobiliproteinov iz mikroalg vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentaciji
  16. Dejan Skodič: Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
  17. Anja Černoša: Fiziološki odziv na medvrstne interakcije in vzrok za proizvodnjo rožnate učinkovine pri bakteriji Streptomyces rimosus
  18. Primož Turnšek: Vpliv gojišča na rast glive Cordyceps militaris in njeni biološki učinki na kvasovko Saccharomyces cerevisiae
  19. Eva Vovk: Študija prisilne razgradnje terapevtskega monoklonskega protitelesa
  20. Arnela Delić: Vpliv ekstraktov pečenega govejega mesa na znotrajcelično oksidacijo v kvasovkah vrste Saccharomyces cerevisiae
  21. Nik Mahnič: Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensis
  22. Blaž Jug: Odziv kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na tvorbo agregatov proteina TDP-43.
  23. Larisa Dušak: Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
  24. Rok Mejaš: Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
  25. Petra Lokar: Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
  26. Živa Kukman: Vpliv bosvelične kisline na vnetni odziv celic Caco2, stimuliran z lipopolisaharidom
  27. Anja Rutar: Vpliv modre svetlobe na interakcijo plesni vrste Penicillum expansum z jabolkom na ravni proteoma
  28. Miha Bajc: Proučevanje povezave med kronološkim staranjem in avtofagijo pred in po izpostavitvi kvasovk Saccharomyces cerevisiae naravnim spojinam
  29. Tina Šaula: Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
  30. Maša Jovanovski: Preizkus molekularnih lepil za nadzorovano agregacijo celic kvasovke Saccharomyces cerevisiae
  31. Simon Ekselenski: Mlečnokislinska fermentacija žuželk kot alternativni vir proteinov
  32. Ema Molan: Primerjalna analiza proteoma prostih in kapsuliranih kvasovk Saccharomyces cerevisiae med alkoholno fermentacijo
  33. Polona Jamnik: Določevanje raznolikosti rodu Viola z analizo ribosomalne DNA in merjenjem velikosti genoma
  34. Zala Plateis: Mlečnokislinska fermentacija in mikrobiološka varnost liofiliziranih hišnih čričkov in ličink mokarja
  35. Luka Malec: Mlečnokislinska fermentacija japonskega (Fallopia japonica) in češkega dresnika (Fallopia bohemica) z namenom izdelave organskega gnojila

BSc theses (33)

  1. Polona Jamnik: Inducirane mutacije za spreminjanje lastnosti kmetijskih rastlin
  2. Tina Jenko: Mikrobni produkti za uporabo v kozmetiki
  3. Ema Molan: Vloga naravnih spojin rastlinskega izvora v avtofagiji
  4. Blaž Trlep: Mikrobna razgradnja sintetične plastike in bioplastike
  5. Petra Štravs: Vpliv hrane na epigenetske spremembe.
  6. Kaja Zevnik: Nutrigenomika in nutrigenetika.
  7. Sara Plaskan: Mlečnokislinska fermentacija sadja in zelenjave
  8. Matija Miška: Mlečnokislinska fermentacija alg
  9. Špela Ahačič: Alternativna sladila saharozi
  10. Barbara Domevščik: Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
  11. Dominika Holc: Metagenomska analiza mikrobnih združb spontanih fermentacij živil
  12. Katarina Valentinčič: Okoljski dejavniki razvoja sladkorne bolezni tipa 1
  13. Maj Hrovat: Sintezno biološki pristopi za pridobivanje živilskih arom
  14. Nina Vodnjov: Vpliv mikroorganizmov na kakovost čokolade
  15. Kaja Bažec: Mikroalge kot vir spojin za zaščito pred soncem
  16. Maša Resnik: Vloga rastlinskih ekstraktov pri tretiranju nevrodegenerativnih proteinopatij
  17. Eva Fatur: Fermentacija sadnih sokov s kefirjevimi zrni
  18. Lejla Harbaš: Večfunkcionalni proteini
  19. Alen Fuks: Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za preučevanje procesov staranja.
  20. Anja Rutar: Nutrigenomski učinki omega-3 maščobnih kislin
  21. Luka Malec: Razvoj in inovacije v fermentaciji živil
  22. Ana Levičnik: Biološki učinki kefirja
  23. Maja Čič: Celično zdravje
  24. Mateja Jenko: Vpliv prehrane matere med nosečnostjo in po porodu na razvoj otroka
  25. Eva Smrekar: Razumevanje fermentacij živil z metaproteomiko
  26. Nastja Blagovič: Celični redukcijski stres
  27. Maša Knez: Odpadni pekovski izdelki kot substrati za proizvodnjo starterskih kultur
  28. Lenard Zobec: Biotehnološka proizvodnja karotenoidov in njihova uporaba
  29. Jan Hrovat: Bioaktivne lastnosti cvetnega prahu osmukanca
  30. Anja Pungartnik: Pomen nutrigenomike in nutrigenetike pri preprečevanju ter obravnavi srčno-žilnih bolezni
  31. Žan - Luka Mravlak: Fermentacija plodov rodu Capsicum
  32. Kristijan Kukovica: Insekti kot vir hranil in bioaktivnih učinkovin.
  33. Sara Trajkovska: Biotehnološki in toksikološki vidiki plesni rodu Aspergillus