Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (9)
Jure Bizjak:
Uporabnost različnih metod določanja vitalnosti kvasovk v pivovarni
Gregor Golob:
Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živil
Eva Sobočan Zajc:
Sledenje izvora in širjenja okužbe piščančjega mesa z bakterijami Campylobacter jejuni vzdolž proizvodne verige z metodo MLST (sekvenciranjem multilokusnih zaporedij)
Neža Mandl:
Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial
Katja Bezek:
Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturo
Mateja Mervič:
Populacijska sestava kvasovk rodu Ogataea izolirani iz oljk Slovenske Istre
Mojca Sekirnik:
Analiza mikrobiote cvetnega prahu skladiščenega v satnih celicah v panjih kranjske čebele (Apis mellifera carnica Pollman)
Daniela Daša Graf:
Proučevanje mikrobnih okužb umetniških slik
Neja Jančič:
Določitev genetskih sprememb ob zaporedni uporabi kvasovke Saccharomyces pastorianus pri proizvodnji piva
Diplomska dela (6)
Daniela Petek:
Tipizacija bakterij Campylobacter jejuni na osnovi multilokusnih zaporedij (MLST)
Jasmina Jeglič:
Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Maja Blatnik:
Proučevanje mikrobnih okužb tekstilnih muzejskih predmetov
Tina Lukan Jezerčić:
Klasične in sodobne metode določanja števila kvasovk vrst Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis v realnih vzorcih
Pija Car:
Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
Nataša Hadalin Baša:
Reševanje taksonomskih dilem pri bazidiomicetnih kvasovkah iz arktičnih ledenikov
Druga dela (5)
Neža Čadež, Nicolas Bellora, Ricardo Ulloa, Miha Tome, Hrvoje Petković, Marizeth Groenewald, Chris Todd Hittinger, Diego Libkind:
Hanseniaspora smithiae sp. nov., a novel apiculate yeast species from Patagonian Forests that lacks the typical genomic domestication signatures for fermentative environments
Ricardo Franco-Duarte, Neža Čadež, Teresa Rito, João Drumonde-Neves, Yazmid Reyes Domínguez, Célia Pais, Maria João Sousa, Pedro Soares:
Whole-genome sequencing and annotation of the yeast Clavispora santaluciae reveals important insights about its adaptation to the vineyard environment
Neža Čadež, Dénes Dlauchy, Miha Tome, Gábor Péter:
Novakomyces olei sp. nov., the first member of a novel Taphrinomycotina lineage
Jasna Kovač, Neža Čadež, Beatrix Stessl, Kerstin Stingl, Igor Gruntar, Matjaž Ocepek, Marija Trkov, Martin Wagner, Sonja Smole Možina:
High genetic similarity of ciprofloxacin-resistant Campylobacter jejuni in central Europe
Marko Blažič, Neža Čadež, Polona Jamnik, Maja Paš, Hrvoje Petković:
Biotehnologija mikroorganizmov