Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (9)

  1. Jure Bizjak: Uporabnost različnih metod določanja vitalnosti kvasovk v pivovarni
  2. Gregor Golob: Primerjava učinkovitosti gojitvenih in negojitvenih metod za detekcijo kvasovk v različnih matricah živil
  3. Eva Sobočan Zajc: Sledenje izvora in širjenja okužbe piščančjega mesa z bakterijami Campylobacter jejuni vzdolž proizvodne verige z metodo MLST (sekvenciranjem multilokusnih zaporedij)
  4. Neža Mandl: Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial
  5. Katja Bezek: Vloga signalnih molekul pri alkoholni fermentaciji s čisto in združeno starter kulturo
  6. Mateja Mervič: Populacijska sestava kvasovk rodu Ogataea izolirani iz oljk Slovenske Istre
  7. Mojca Sekirnik: Analiza mikrobiote cvetnega prahu skladiščenega v satnih celicah v panjih kranjske čebele (Apis mellifera carnica Pollman)
  8. Daniela Daša Graf: Proučevanje mikrobnih okužb umetniških slik
  9. Neja Jančič: Določitev genetskih sprememb ob zaporedni uporabi kvasovke Saccharomyces pastorianus pri proizvodnji piva

Diplomska dela (6)

  1. Daniela Petek: Tipizacija bakterij Campylobacter jejuni na osnovi multilokusnih zaporedij (MLST)
  2. Jasmina Jeglič: Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
  3. Maja Blatnik: Proučevanje mikrobnih okužb tekstilnih muzejskih predmetov
  4. Tina Lukan Jezerčić: Klasične in sodobne metode določanja števila kvasovk vrst Saccharomyces cerevisiae in Dekkera bruxellensis v realnih vzorcih
  5. Pija Car: Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
  6. Nataša Hadalin Baša: Reševanje taksonomskih dilem pri bazidiomicetnih kvasovkah iz arktičnih ledenikov

Druga dela (5)

  1. Neža Čadež, Nicolas Bellora, Ricardo Ulloa, Miha Tome, Hrvoje Petković, Marizeth Groenewald, Chris Todd Hittinger, Diego Libkind: Hanseniaspora smithiae sp. nov., a novel apiculate yeast species from Patagonian Forests that lacks the typical genomic domestication signatures for fermentative environments
  2. Ricardo Franco-Duarte, Neža Čadež, Teresa Rito, João Drumonde-Neves, Yazmid Reyes Domínguez, Célia Pais, Maria João Sousa, Pedro Soares: Whole-genome sequencing and annotation of the yeast Clavispora santaluciae reveals important insights about its adaptation to the vineyard environment
  3. Neža Čadež, Dénes Dlauchy, Miha Tome, Gábor Péter: Novakomyces olei sp. nov., the first member of a novel Taphrinomycotina lineage
  4. Jasna Kovač, Neža Čadež, Beatrix Stessl, Kerstin Stingl, Igor Gruntar, Matjaž Ocepek, Marija Trkov, Martin Wagner, Sonja Smole Možina: High genetic similarity of ciprofloxacin-resistant Campylobacter jejuni in central Europe
  5. Marko Blažič, Neža Čadež, Polona Jamnik, Maja Paš, Hrvoje Petković: Biotehnologija mikroorganizmov