Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (6)
Jana Ivana Kepic:
Vpliv dodatka hmelja na maščobnokislinsko sestavo mleka
Marko Kokalj:
Kakovost lucerninih silaž pripravljenih z dodatkom različnih vrst taninskih izvlečkov
Matej Meke:
Mnenja kmetov o poškodbah prostoživečih živali povzročenih s stroji za spravilo krme
Nikola Popovič:
Primerjava in vitro fermentacije krme pri jelenih in ovcah
Niko Redenšek:
Vpliv taninov in eteričnih olj na in vitro fermentabilnost suhe snovi in metanogenezo pri prežvekovalcih
Anton Hohler:
Vpliv ketoze na mlečnost, sestavo mleka in plodnost krav molznic v Sloveniji
Diplomska dela (50)
Irena Župec:
In vitro fermentacija škroba v inokulumu, pripravljenem iz vsebine slepega črevesa kuncev
Petra Železnikar:
Vpliv načina reje na maščobnokislinsko sestavo mleka
Miha Zupan:
Oskrba z rudninskimi snovmi in plodnost gamsov
Janez Zmrzlikar:
Vpliv vsebnosti maščobe v mleku ob prvi kontroli na plodnost krav molznic
Bernarda Vončina:
Analiza mlečnosti in plodnosti krav v vasi Idrijske Krnice
Mojca Voljč:
Maščobnokislinska sestava mleka in ocena oskrbe slovenskih porabnikov z maščobnimi kislinami iz mleka in mlečnih izdelkov
Nataša Vogrič:
In vitro biohidrogenacija maščobnih kislin voluminozne krme s travinja
Katarina Vajda:
Vpliv paše konj na botanično sestavo travne ruše Ljubljanskega barja
Petra Testen:
Vpliv spola na vsebnost rudninskih snovi v vsebini vampa, blatu in tkivih gamsov
Urška Tavčar:
Prehrana jelenjadi v gozdnogospodarski enoti Jelendol
Špela Štrus:
Ureditev obore za leve v Živalskem vrtu Ljubljana
Janja Štiftar:
Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncev
Tina Štibelj:
Učinek kostanjevih in hrastovih taninov na pitovne in klavne lastnosti kuncev
Peter Štemberger:
Varovanje divjadi pred poškodbami med košnjo s pomočjo infrardečih senzorjev na kosilnicah
Blaž Štefančič:
Vpliv dejavnikov okolja na mlečnost in sestavo mleka krav na paši
Anja Špari Leben:
Vpliv s tanini obogatenih ekstraktov lesa pravega kostanja in kebrača na izkoriščanje nekaterih hranil pri pitovnih piščancih
Roman Bale:
Širitev in preureditev hleva za rejo neprivezanih krav molznic
Andreja Biderman:
Vpliv mlečnosti in razmerja med maščobami, in beljakovinami v mleku na dobo med telitvama pri kravah molznicah
Jure Brečko:
Vpliv dodajanja različnih koncentracij glukoze v fermentacijski medij na proizvodnjo bioplina
Nina Cankar:
Vpliv dodatka različnih taninskih pripravkov na proizvodne in klavne kazalnike kuncev
Rok Curhalek:
Analiza mlečnosti, plodnosti in prehrane v čredi krav molznic na kmetiji Curhalek
Jaka Dolžan:
Vodenje prehrane krav dojilj in rejnic
Ana Filipi:
Mastitično mleko v prehrani telet
Aleksandra Golob Artiček:
Primerjava in vitro fermentacije voluminozne krme in močnih krmil v vsebnosti slepega črevesa kuncev in vampa ovc
Tina Gorenc:
Prehrana krav na kmetiji Božič
Simona Grm:
Vpliv kostanjevega tanina na rast in encimske aktivnosti vampnih bakterij Streptococcus bovis in Selenomonas ruminantum
Božidar Hudoklin:
Vpliv taninskega pripravka Herum na mlečnost in sestavo mleka
Katja Jezeršek:
Odnos med prostoživečimi živalmi, gozdom in ljudmi na Idrijsko Cerkljanskem območju
Urška Jurca:
Maščobnokislinska sestava sirov v Sloveniji
Miroslav Kević:
Primerjava vsebnosti maščobnih kislin v mleku in sirih
Ksenija Kobolt:
Mlečnost in sestava mleka krav obolelih za ketozo
Tina Kos:
Vpliv taninov na tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in metana pri in vitro fermentaciji v vampnem soku
Tanja Kunc:
Vpliv dodatka rožičeve moke na rast in klavne kazalnike kuncev
Barbara Kunšič Demšar:
Vpliv prehrane krav na vsebnost beljakovin v mleku
Andreja Lisjak:
Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropin
Andreja Lokar:
Vpliv mastitisa v prvi laktaciji na pogostnost mastitisa in mlečnost krav v naslednji laktaciji
Jana Mankoč:
Vpliv izvlečka cimeta na vampne bakterije goveda
Petra Mori:
Kvasovke v prehrani krav molznic
Vesna Mrak:
Prirasti kozličev od rojstva do odstavitve
Blaž Nemanič:
Zaščita pred oksidativnim stresom športnih konj
Alenka Nučič:
Vpliv natrijevega bikarbonata na vrenje in aerobno obstojnost koruzne silaže
Lucija Parovel:
Kuhanje in priprava obrokov za pse
Jera Petan:
Vzroki poginov srn (Capreolus capreolus) v Sloveniji
Gregor Podržaj:
Škoda, ki jo povzroča divji prašič (Sus scrofa L.) na jugovzodnem robu Ljubljanskega barja
Klemen Pogačnik:
Prehrana in krmljenje telet
David Seljak:
Pomen ugotavljanja zauživanja suhe snovi pri vodenju prehrane krav
Urška Sivka:
Vpliv vrste in koncentracije taninov na obseg in hitrost in vitro fermentacije škroba in celuloze v inokulumu pripravljenem iz vampnega soka
Maša Skuk:
Vpliv starosti ob prvi telitvi na mlečnost, sestavo mleka in trajanje dobe med telitvama pri kravah v prvi laktaciji
Nežika Strmčnik:
Vpliv izvlečka iz kostanjevega lesa kot silirnega dodatka na kemično sestavo travne silaže
Janez Suhoveršnik:
Vpliv hidrolizirajočih taninov kostanja (Castanes sativa Mill.) na mlečnost in sestavo kravjega mleka
Druga dela (8)
Jure Čop, Andrej Lavrenčič, Katarina Košmelj:
Morphological development and nutritive value of herbage in five temperate grass species during primary growth: analysis of time dynamics
Andrej Lavrenčič, Tatjana Pirman:
In vitro gas and short-chain fatty acid production from soybean meal treated with chestnut and quebracho wood extracts by using sheep rumen fluid
Andreja Čerenak, Andrej Lavrenčič:
Uporaba hmelja v prehrani prežvekovalcev - prvi preliminarni rezultati
Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč:
How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
Ajda Kermauner, Andrej Lavrenčič:
The in vitro caecal fermentation of different starch sources in rabbits
Nejc Valcl, Andrej Lavrenčič:
Effect of hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) hard capsules on in vitro rumen fermentation kinetics of commonly used feeds in ruminant feeding
Nejc Valcl, Andrej Lavrenčič:
Rumen gas kinetics
Vida Rezar, Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Andrej Lavrenčič, Milka Vrecl, Tatjana Pirman:
Combined effects of cyclic heat stress, dietary induced oxidative stress and different levels of antioxidant on gut fermentation activity and mucosal morphology in broiler chickens