Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (6)

  1. Jana Ivana Kepic: Vpliv dodatka hmelja na maščobnokislinsko sestavo mleka
  2. Marko Kokalj: Kakovost lucerninih silaž pripravljenih z dodatkom različnih vrst taninskih izvlečkov
  3. Matej Meke: Mnenja kmetov o poškodbah prostoživečih živali povzročenih s stroji za spravilo krme
  4. Nikola Popovič: Primerjava in vitro fermentacije krme pri jelenih in ovcah
  5. Niko Redenšek: Vpliv taninov in eteričnih olj na in vitro fermentabilnost suhe snovi in metanogenezo pri prežvekovalcih
  6. Anton Hohler: Vpliv ketoze na mlečnost, sestavo mleka in plodnost krav molznic v Sloveniji

Diplomska dela (50)

  1. Irena Župec: In vitro fermentacija škroba v inokulumu, pripravljenem iz vsebine slepega črevesa kuncev
  2. Petra Železnikar: Vpliv načina reje na maščobnokislinsko sestavo mleka
  3. Miha Zupan: Oskrba z rudninskimi snovmi in plodnost gamsov
  4. Janez Zmrzlikar: Vpliv vsebnosti maščobe v mleku ob prvi kontroli na plodnost krav molznic
  5. Bernarda Vončina: Analiza mlečnosti in plodnosti krav v vasi Idrijske Krnice
  6. Mojca Voljč: Maščobnokislinska sestava mleka in ocena oskrbe slovenskih porabnikov z maščobnimi kislinami iz mleka in mlečnih izdelkov
  7. Nataša Vogrič: In vitro biohidrogenacija maščobnih kislin voluminozne krme s travinja
  8. Katarina Vajda: Vpliv paše konj na botanično sestavo travne ruše Ljubljanskega barja
  9. Petra Testen: Vpliv spola na vsebnost rudninskih snovi v vsebini vampa, blatu in tkivih gamsov
  10. Urška Tavčar: Prehrana jelenjadi v gozdnogospodarski enoti Jelendol
  11. Špela Štrus: Ureditev obore za leve v Živalskem vrtu Ljubljana
  12. Janja Štiftar: Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncev
  13. Tina Štibelj: Učinek kostanjevih in hrastovih taninov na pitovne in klavne lastnosti kuncev
  14. Peter Štemberger: Varovanje divjadi pred poškodbami med košnjo s pomočjo infrardečih senzorjev na kosilnicah
  15. Blaž Štefančič: Vpliv dejavnikov okolja na mlečnost in sestavo mleka krav na paši
  16. Anja Špari Leben: Vpliv s tanini obogatenih ekstraktov lesa pravega kostanja in kebrača na izkoriščanje nekaterih hranil pri pitovnih piščancih
  17. Roman Bale: Širitev in preureditev hleva za rejo neprivezanih krav molznic
  18. Andreja Biderman: Vpliv mlečnosti in razmerja med maščobami, in beljakovinami v mleku na dobo med telitvama pri kravah molznicah
  19. Jure Brečko: Vpliv dodajanja različnih koncentracij glukoze v fermentacijski medij na proizvodnjo bioplina
  20. Nina Cankar: Vpliv dodatka različnih taninskih pripravkov na proizvodne in klavne kazalnike kuncev
  21. Rok Curhalek: Analiza mlečnosti, plodnosti in prehrane v čredi krav molznic na kmetiji Curhalek
  22. Jaka Dolžan: Vodenje prehrane krav dojilj in rejnic
  23. Ana Filipi: Mastitično mleko v prehrani telet
  24. Aleksandra Golob Artiček: Primerjava in vitro fermentacije voluminozne krme in močnih krmil v vsebnosti slepega črevesa kuncev in vampa ovc
  25. Tina Gorenc: Prehrana krav na kmetiji Božič
  26. Simona Grm: Vpliv kostanjevega tanina na rast in encimske aktivnosti vampnih bakterij Streptococcus bovis in Selenomonas ruminantum
  27. Božidar Hudoklin: Vpliv taninskega pripravka Herum na mlečnost in sestavo mleka
  28. Katja Jezeršek: Odnos med prostoživečimi živalmi, gozdom in ljudmi na Idrijsko Cerkljanskem območju
  29. Urška Jurca: Maščobnokislinska sestava sirov v Sloveniji
  30. Miroslav Kević: Primerjava vsebnosti maščobnih kislin v mleku in sirih
  31. Ksenija Kobolt: Mlečnost in sestava mleka krav obolelih za ketozo
  32. Tina Kos: Vpliv taninov na tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in metana pri in vitro fermentaciji v vampnem soku
  33. Tanja Kunc: Vpliv dodatka rožičeve moke na rast in klavne kazalnike kuncev
  34. Barbara Kunšič Demšar: Vpliv prehrane krav na vsebnost beljakovin v mleku
  35. Andreja Lisjak: Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropin
  36. Andreja Lokar: Vpliv mastitisa v prvi laktaciji na pogostnost mastitisa in mlečnost krav v naslednji laktaciji
  37. Jana Mankoč: Vpliv izvlečka cimeta na vampne bakterije goveda
  38. Petra Mori: Kvasovke v prehrani krav molznic
  39. Vesna Mrak: Prirasti kozličev od rojstva do odstavitve
  40. Blaž Nemanič: Zaščita pred oksidativnim stresom športnih konj
  41. Alenka Nučič: Vpliv natrijevega bikarbonata na vrenje in aerobno obstojnost koruzne silaže
  42. Lucija Parovel: Kuhanje in priprava obrokov za pse
  43. Jera Petan: Vzroki poginov srn (Capreolus capreolus) v Sloveniji
  44. Gregor Podržaj: Škoda, ki jo povzroča divji prašič (Sus scrofa L.) na jugovzodnem robu Ljubljanskega barja
  45. Klemen Pogačnik: Prehrana in krmljenje telet
  46. David Seljak: Pomen ugotavljanja zauživanja suhe snovi pri vodenju prehrane krav
  47. Urška Sivka: Vpliv vrste in koncentracije taninov na obseg in hitrost in vitro fermentacije škroba in celuloze v inokulumu pripravljenem iz vampnega soka
  48. Maša Skuk: Vpliv starosti ob prvi telitvi na mlečnost, sestavo mleka in trajanje dobe med telitvama pri kravah v prvi laktaciji
  49. Nežika Strmčnik: Vpliv izvlečka iz kostanjevega lesa kot silirnega dodatka na kemično sestavo travne silaže
  50. Janez Suhoveršnik: Vpliv hidrolizirajočih taninov kostanja (Castanes sativa Mill.) na mlečnost in sestavo kravjega mleka

Druga dela (8)

  1. Jure Čop, Andrej Lavrenčič, Katarina Košmelj: Morphological development and nutritive value of herbage in five temperate grass species during primary growth: analysis of time dynamics
  2. Andrej Lavrenčič, Tatjana Pirman: In vitro gas and short-chain fatty acid production from soybean meal treated with chestnut and quebracho wood extracts by using sheep rumen fluid
  3. Andreja Čerenak, Andrej Lavrenčič: Uporaba hmelja v prehrani prežvekovalcev - prvi preliminarni rezultati
  4. Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč: How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
  5. Ajda Kermauner, Andrej Lavrenčič: The in vitro caecal fermentation of different starch sources in rabbits
  6. Nejc Valcl, Andrej Lavrenčič: Effect of hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) hard capsules on in vitro rumen fermentation kinetics of commonly used feeds in ruminant feeding
  7. Nejc Valcl, Andrej Lavrenčič: Rumen gas kinetics
  8. Vida Rezar, Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Andrej Lavrenčič, Milka Vrecl, Tatjana Pirman: Combined effects of cyclic heat stress, dietary induced oxidative stress and different levels of antioxidant on gut fermentation activity and mucosal morphology in broiler chickens