Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
MSc theses (12)
Aleksandra Švigelj:
Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čaja
Jurij Bizjak:
Maščobnokislinska sestava in antioksidativni potencial orehovega olja
Tea Lišnić:
Vpliv vitamina E, ostankov predelave oljk in njihovih ekstraktov na oksidativno stabilnost in prehransko vrednost z n-3 maščobnimi kislinami obogatenih jajc
Damijana Presečnik:
Maščobnokislinska sestava v modelnih celodnevnih obrokih
Blaž Grobin:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Patricija Zazijal:
Vpliv izvlečka in posameznih učinkovin iz plodov rastline Evodia rutaecarpa na tvorbo biofilma bakterij vrste Campylobacter jejuni
Helena Drolc:
Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
Jerneja Mrak:
Priprava ajdovega slada
Zala Kolenc:
Določanje sterolne sestave olja navadnega rička (Camelina sativa (L.) Crantz)
Gaja Pretnar:
Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
Manca Medved:
Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravni
Tina Novak:
Protibakterijska in antioksidativna učinkovitost izvlečkov rastlin iz družine ustnatic (Lamiaceae)
BSc theses (30)
Barbara Maček:
Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
Tina Novak:
Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)
Ana Penko:
Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesu
Marko Gorgiev:
Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanu
Anita Kuraja:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Maruša Lamut:
In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih olj
Nika Slokar:
Kvantitativna in kvalitativna analiza fenolnih spojin ter antioksidativni učinek ekstraktov oljčnega olja
Anja Kinčič:
Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajl
Vedran Manzin:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativna učinkovitost ekstraktov listov in plodov oljke (Olea europaea)
Matej Gerbič:
Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev sliv
Roman Štukelj:
Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krvi
Sara Vajdič:
Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcev
Nina Čeperlin:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarina
Nika Vračar:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
Laura Bertalanič:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Marina Jeremić:
Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)
Jernej Kaiser:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
Lina Burkan:
Povezava med vsebnostjo vode in aktivnostjo vode v medu
Simona Alič Kavčič:
Protimikrobno delovanje etanolnih ekstraktov propolisa
Barbara Vovk:
Protimikrobno delovanje izvlečka rožmarina na kvasovke kvarljivke
Simon Hari:
Vpliv roka spravila in dodatnega gnojenja lanu (Linum usitatissimum L.) na vsebnost višjih maščobnih kislin in skupnih maščob
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Anja Čuk:
Antioksidativna in protimikrobna učinkovitost izvlečkov fenolnih spojin iz bazilike (Ocimum basilicum) in timijana (Thymus citriodorus)
Gregor Fric:
Vpliv antocianov in skupnih fenolnih spojin na barvo jagodnega džema
Ivana Polak:
Antioksidativni potencial kaljene rži
Lara Kastelec:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v dolenjskih rdečih vinih
Ana Glibota:
Vsebnost skupnih fenolnih spojin v rženem sladu
Kristina Jakopič:
Primerjava fizikalno-kemijskih parametrov in senzoričnih lastnosti različnih sort jabolk
Klavdija Zalokar:
Povezava med klasičnimi metodami določitve stopnje oksidacije rastlinskih olj in njihovimi dielektričnimi lastnostmi
Vojko Nikolič:
Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)
Other documents (9)
Helena Abramovič:
Voda v živilih
Helena Abramovič, Cveto Klofutar:
Water adsorption isotherms of some maltodextrin samples
Helena Abramovič, Cveto Klofutar:
The temperature dependence of dynamic viscosity for some vegetable oils
Neda Martinović, Tomaž Polak, Damjan Makuc, Nataša Poklar Ulrih, Helena Abramovič:
A kinetic approach in the evaluation of radical-scavenging efficiency of sinapic acid and its derivatives
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin:
Vaje iz splošne kemije
Helena Abramovič, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Nataša Šegatin:
Vaje iz organske kemije
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Aditivi v živilih - prednosti in tveganja