Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Tina Trebušak:
Vpliv nekaterih naravnih prehranskih dodatkov na oksidacijski stres in histološko zgradbo prebavil pri kuncih
Magistrska dela (2)
Daša Korže:
Ovrednotenje in izboljšanje prehranske vrednosti doma pripravljenih diet za pse z alergijo na krmo in odpovedjo ledvic
Nikola Popovič:
Primerjava in vitro fermentacije krme pri jelenih in ovcah
Diplomska dela (33)
Marjuta Žepič:
Prepoznavanje telesne govorice pri psih
Tanja Zorec:
Obnašanje konj pri krmljenju po ustaljenem ali spremenjenem dnevnem ritmu
Janez Zmrzlikar:
Vpliv vsebnosti maščobe v mleku ob prvi kontroli na plodnost krav molznic
Ana Zanjkovič:
Plodnost laboratorijskih miši pri selekcioniranih linijah odbranih na večji oziroma manjši delež telesnih maščob
Urška Vehovec:
Vpliv kostanjevega tanina na prebavljivost hranil pri rastočih prašičih
Tina Trebušak:
Prebavljivost hranljivih snovi pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek maščevja
Tanja Travnikar:
Vpliv naravnega in sintetičnega vitamina E na oksidacijsko stabilnost piščančjega mesa
Urška Tavčar:
Prehrana jelenjadi v gozdnogospodarski enoti Jelendol
Tina Štibelj:
Učinek kostanjevih in hrastovih taninov na pitovne in klavne lastnosti kuncev
Janez Škrjanc:
Pomen oskrbe z energijo pri vodenju prehrane krav molznic
Mitja Šavorn:
Ponudba hrane za pse na slovenskem tržišču
Melita Brajlih:
Vodenje prehrane krav molznic z ozirom na oskrbo z beljakovinami
Jaka Dolžan:
Vodenje prehrane krav dojilj in rejnic
Mateja Došler:
Valilnost v jatah slovenskih lokalnih pasem kokoši in starševskih jatah prelux nesnic
Ana Filipi:
Mastitično mleko v prehrani telet
Bernard Gerjolj:
Analiza prehrane krav molznic na kmetiji Gerjolj
Vesna Habazin:
Tavrin in druge hranljive snovi v prehrani mačk
Andreja Horvat:
Ponudba krme za mačke na slovenskem trgu
Lidija Kaker:
Pomen primerne oskrbe krav molznic z makrominerali
Klemen Korenjak:
Vodenje prehrane krav molznic; pomen primerne oskrbe živali z mikrorudninskimi snovmi
Mateja Lepko:
Primerjava sestave krmnih mešanic za odrasle pse
Andreja Lisjak:
Vpliv taninskih izvlečkov iz lesa pravega kostanja in kebrača na hranilno vrednost sojinih tropin
Jasmina Lozej:
Vpliv različnih vrst vlaknine na prebavljivost hranljivih snovi krme pri laboratorijskih podganah
Maja Marič:
Biološka vrednost beljakovin bučnih pogač po dodatku ene ali več limitirajočih aminokislin
Sanja Milošević Grujović:
Prehrana in oksidativna stabilnost kunčjega mesa
Metka Novak:
Vpliv krmnih dodatkov 'ovocrack' in 'ovotan' na proizvodne lastnosti kokoši nesnic in kakovost jajc v zadnjem obdobju nesnosti
Monika Pance:
Prehrana psov obolelih za rakom
Barbara Pangerc:
Prehrana psov z občutljivo prebavo
Lucija Parovel:
Kuhanje in priprava obrokov za pse
Borut Pernišek:
Vodenje prehrane krav molznic na paši
Anja Radi:
Prehrana in pitanje volov
Miran Ribič:
Vodenje prehrane krav molznic na obratu, kjer prevladujeta travna silaža in mrva
Marica Skube:
Uporaba presne krme v prehrani psov
Druga dela (15)
Tatjana Pirman, Philippe Patureau Mirand, Andrej Orešnik, Janez Salobir:
Effects of dietary pectin on protein digestion and metabolism in growing rats
Tatjana Pirman, Tina Trebušak, Alenka Levart:
Modification of diet fatty acid composition change the fatty acid composition of rabbit meat
Tina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat:
Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščob
Jakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar:
Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilers
Andrej Lavrenčič, Tatjana Pirman:
In vitro gas and short-chain fatty acid production from soybean meal treated with chestnut and quebracho wood extracts by using sheep rumen fluid
Tatjana Pirman, Ajda Lenardič, Alenka Nemec Svete, Simon Horvat:
Supplementation with >Your< Iron Syrup corrects iron status in a mouse model of diet-induced iron deficiency
Tina Trebušak, Milka Vrecl, Janez Salobir, Tatjana Pirman:
The effect of substitution of palm fat with linseed oil on the lipid peroxidation, antioxidative capacity and intestinal morphology in rabbits (Oryctolagus cuniculus)
Janez Salobir, Alenka Levart, Tina Trebušak, Tatjana Pirman:
A higher proportion of PUFA in diet increases the PUFA contetnt in rabbit meat, but reduces the oxidative stability of meat
Katerina Tomsič, Alenka Nemec Svete, Ana Nemec, Aleksandra Domanjko-Petrič, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Tomaž Vovk, Alenka Seliškar:
Antioxidant capacity of lipid- and water-soluble antioxidants in dogs with subclinical myxomatous mitral valve degeneration anaesthetised with propofol or sevoflurane
Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč:
How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
Tina Trebušak, Alenka Levart, Mojca Voljč, Urška Tomažin, Tatjana Pirman:
The effect of linseed oil supplementation on performance, fatty acid composition and oxidative status of rabbits
Kate Šešelja, Iva Bazina, Milka Vrecl, Jessica Welss, Martin Schicht, Martina Mihalj, Vjekoslav Kopačin, Friedrich Paulsen, Tatjana Pirman, Mirela Baus Lončar:
Tff3 deficiency protects against hepatic fat accumulation after Prolonged high-fat diet
Kate Šešelja, Iva Bazina, Milka Vrecl, Jessica Welss, Martin Schicht, Friedrich Paulsen, Mirela Baus Lončar, Tatjana Pirman:
Tff3 deficiency differentially affects the morphology of male and female intestines in a long-term high-fat-diet-fed mouse model
Katerina Tomsič, Aleksandra Domanjko-Petrič, Ana Nemec, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Alenka Seliškar, Tomaž Vovk, Alenka Nemec Svete:
Evaluation of antioxidant status and lipid peroxidation in dogs with myxomatous mitral valve degeneration stage B1
Vida Rezar, Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Andrej Lavrenčič, Milka Vrecl, Tatjana Pirman:
Combined effects of cyclic heat stress, dietary induced oxidative stress and different levels of antioxidant on gut fermentation activity and mucosal morphology in broiler chickens