Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (4)
Katarina Šimunović:
Medcelične interakcije bakterije Campylobacter jejuni
Andi Erega:
Interactions between Campylobacter jejuni and Bacillus subtilis
Monika Šporin:
Izboljšanje prehranske vrednosti in trajnosti kruha z dodatkom grozdnih tropin in oljčne pogače
Meta Sterniša:
Possibilities of reducing microbial contamination of common carp (Cyprinus carpio) meat
Magistrska dela (14)
Špela Zorko:
Kvantifikacija protiadhezijskega učinka izvlečkov navadnega brina (Juniperus communis) pri bakterijah vrste Campylobacter jejuni
Eva Miljevič:
In vitro testiranje učinkovitosti postopkov za zmanjšanje števila bakterij rodu Campylobacter v proizvodnji piščančjega mesa
Janja Ogrizek:
Vpliv pripravkov sivke (Lavandula hybrida) na medcelično signaliziranje in filmotvornost bakterij vrste Campylobacter jejuni
Blaž Grobin:
Vpliv izbranih rastlinskih učinkovin na rast in adhezivnost bakterij rodov Enterococcus in Lactobacillus
Ana Griz:
Vpliv izbranih funkcionalnih dodatkov na lastnosti testa in kruha ter mikrobiološko obstojnost
Gaja Pretnar:
Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
Mitja Kožuh:
Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
Dina Ramić:
Vpliv izbranih rastlinskih pripravkov na medcelično signaliziranje pri bakteriji Campylobacter jejuni
Andreja Jurhar:
Delovanje izvlečkov rastline Peucedanum ostruthium na bakterije vrste Campylobacter jejuni
Ajda Kunčič:
The potential of Sedum roseum (roseroot) root ethanolic extract and its fractions as an antibacterial agent
Teja Jenič:
The use of essential oils for prevention of Salmonella adhesion on the surface of green lettuce (Lactuca sativa L.)
Lucija Podržaj:
Mikrobiološka obstojnost in protimikrobna aktivnost cvetnega prahu osmukanca pri različnih načinih shranjevanja
Sandra Zajkoska:
Karakterizacija biofilma klavniških in okoljskih sevov bakterij Campylobacter jejuni
Valentina Malin:
Vpliv nekonvencionalnih metod ekstrakcije na protimikrobno delovanje izvlečkov koprive (Urtica dioica L.) in koromača (Foeniculum vulgare)
Diplomska dela (13)
Nika Horvat:
Zveza med protimikrobno in antioksidativno aktivnostjo ter vsebnostjo fenolnih spojin v različnih vrstah medu slovenskega porekla
Maruša Borovšak:
Povezanost adhezivnosti in agregativnosti sevov bakterije Campylobacter jejuni
Taja Vita Petrović:
Protibakterijska učinkovitost etanolnih izvlečkov spomladanske rese (Erica carnea)
Maja Starovič:
Tradicionalne zdravilne in užitne divje rastline Alp in Krasa za zaščito pred črevesnimi okužbami
Ajda Kunčič:
Protimikrobno delovanje etanolnega izvlečka cvetov, listov in stebel rastline Anaphalis margaritacea na bakterije vrste Campylobacter jejuni
Valentina Malin:
Vpliv pripravkov rožmarina in puferiranega kisa na mikrobiološko obstojnost filejev navadnega krapa (Cyprinus carpio)
Eva Miljevič:
Odpornost sevov bakterij vrste Campylobacter jejuni iz naravnega in proizvodnega okolja na protimikrobna zdravila
Janja Ogrizek:
Rastlinski inhibitorji zaznavanja kvoruma patogenih bakterij, prenosljivih s hrano
Matea Radešić:
Vpliv obogatitve pšenične moke z izbranimi dodatki na kinetiko plesnenja kruha
Simon Troha:
Identifikacija mikrobioloških povzročiteljev kvarjenja piva z masno spektrometrijo
Anamarie Žalik:
Protimikrobna aktivnost etanolnih izvlečkov navadne (Urtica dioica) in mrtve koprive (Lamium sp.)
Teja Kikovič:
Protimikrobna učinkovitost izvlečkov rastlin Ecballium elaterium in Cucurbita pepo
Belmin Lisičić:
Protibakterijsko delovanje eteričnega olja poprove mete (Mentha piperita) na govejem mesu