Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (4)

  1. Katarina Šimunović: Medcelične interakcije bakterije Campylobacter jejuni
  2. Andi Erega: Interactions between Campylobacter jejuni and Bacillus subtilis
  3. Monika Šporin: Izboljšanje prehranske vrednosti in trajnosti kruha z dodatkom grozdnih tropin in oljčne pogače
  4. Meta Sterniša: Possibilities of reducing microbial contamination of common carp (Cyprinus carpio) meat

MSc theses (14)

  1. Špela Zorko: Kvantifikacija protiadhezijskega učinka izvlečkov navadnega brina (Juniperus communis) pri bakterijah vrste Campylobacter jejuni
  2. Eva Miljevič: In vitro testiranje učinkovitosti postopkov za zmanjšanje števila bakterij rodu Campylobacter v proizvodnji piščančjega mesa
  3. Janja Ogrizek: Vpliv pripravkov sivke (Lavandula hybrida) na medcelično signaliziranje in filmotvornost bakterij vrste Campylobacter jejuni
  4. Blaž Grobin: Vpliv izbranih rastlinskih učinkovin na rast in adhezivnost bakterij rodov Enterococcus in Lactobacillus
  5. Ana Griz: Vpliv izbranih funkcionalnih dodatkov na lastnosti testa in kruha ter mikrobiološko obstojnost
  6. Gaja Pretnar: Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
  7. Mitja Kožuh: Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
  8. Dina Ramić: Vpliv izbranih rastlinskih pripravkov na medcelično signaliziranje pri bakteriji Campylobacter jejuni
  9. Andreja Jurhar: Delovanje izvlečkov rastline Peucedanum ostruthium na bakterije vrste Campylobacter jejuni
  10. Ajda Kunčič: The potential of Sedum roseum (roseroot) root ethanolic extract and its fractions as an antibacterial agent
  11. Teja Jenič: The use of essential oils for prevention of Salmonella adhesion on the surface of green lettuce (Lactuca sativa L.)
  12. Lucija Podržaj: Mikrobiološka obstojnost in protimikrobna aktivnost cvetnega prahu osmukanca pri različnih načinih shranjevanja
  13. Sandra Zajkoska: Karakterizacija biofilma klavniških in okoljskih sevov bakterij Campylobacter jejuni
  14. Valentina Malin: Vpliv nekonvencionalnih metod ekstrakcije na protimikrobno delovanje izvlečkov koprive (Urtica dioica L.) in koromača (Foeniculum vulgare)

BSc theses (13)

  1. Nika Horvat: Zveza med protimikrobno in antioksidativno aktivnostjo ter vsebnostjo fenolnih spojin v različnih vrstah medu slovenskega porekla
  2. Maruša Borovšak: Povezanost adhezivnosti in agregativnosti sevov bakterije Campylobacter jejuni
  3. Taja Vita Petrović: Protibakterijska učinkovitost etanolnih izvlečkov spomladanske rese (Erica carnea)
  4. Maja Starovič: Tradicionalne zdravilne in užitne divje rastline Alp in Krasa za zaščito pred črevesnimi okužbami
  5. Ajda Kunčič: Protimikrobno delovanje etanolnega izvlečka cvetov, listov in stebel rastline Anaphalis margaritacea na bakterije vrste Campylobacter jejuni
  6. Valentina Malin: Vpliv pripravkov rožmarina in puferiranega kisa na mikrobiološko obstojnost filejev navadnega krapa (Cyprinus carpio)
  7. Eva Miljevič: Odpornost sevov bakterij vrste Campylobacter jejuni iz naravnega in proizvodnega okolja na protimikrobna zdravila
  8. Janja Ogrizek: Rastlinski inhibitorji zaznavanja kvoruma patogenih bakterij, prenosljivih s hrano
  9. Matea Radešić: Vpliv obogatitve pšenične moke z izbranimi dodatki na kinetiko plesnenja kruha
  10. Simon Troha: Identifikacija mikrobioloških povzročiteljev kvarjenja piva z masno spektrometrijo
  11. Anamarie Žalik: Protimikrobna aktivnost etanolnih izvlečkov navadne (Urtica dioica) in mrtve koprive (Lamium sp.)
  12. Teja Kikovič: Protimikrobna učinkovitost izvlečkov rastlin Ecballium elaterium in Cucurbita pepo
  13. Belmin Lisičić: Protibakterijsko delovanje eteričnega olja poprove mete (Mentha piperita) na govejem mesu