Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Andreja Kandolf Borovšak:
Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebel
MSc theses (28)
Mojca Kopinšek:
Primerjava treh senzoričnih preskusov razlikovanja na primeru jabolčnega nektarja
Varineja Drašler:
Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
Zala Mlinšek:
Ocena prehranske ustreznosti zaužitih celodnevnih obrokov vrtcu za otroke dveh starostnih skupin
Anja Tušar:
Vpliv velikosti vzorca kruha na zaznavo slanega okusa pri potrošnikih
Karin Gramc:
Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcih
Anja Zupan:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti maščobe na izbrane senzorične lastnosti maslenih keksov
Eva Valenčič:
Optimizacija slovenske prehranske košarice z metodo linearnega programiranja
Eva Kavka:
Utemeljenost uživanja prehranskih dopolnil pri športnikih
Kaira Recko:
Določanje fizikalno-kemijskih lastnosti različnih vrst medu, sirupov in njihovih mešanic
MATEVŽ LESJAK:
Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v specialnih mlečnih formulah
Tina Malovrh:
Prepoznavanje osnovnih okusov pri ljudeh s protetično oskrbo
Dea Zavadlav:
Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v mlečnih formulah
Zijad Bajrić:
Primerjava označevanja predpakiranih halal in konvencionalnih živil na trgovskih policah v Sloveniji in Bosni in Hercegovini
Larisa Dušak:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
Kristina Jakopič:
Hranilna vrednost celodnevnih obrokov v domu starejših občanov
Rebeka Beribak:
Šolska prehrana kot možen preventivni dejavnik za pojav metabolnega sindroma pri otrocih
Simona Ribizel:
Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehrano
Melita Kogovšek:
Hranilna vrednost mikroalg vrste Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris po mlečnokislinski fermentaciji
Erika Jesenko:
Hranilna vrednost in senzorična sprejemljivost kosil in večerij v dijaškem domu v Ljubljani
Elena Molac:
Povezava med senzorično sposobnostjo okušanja in intenzivnostjo zaznave osnovnih okusov
Simona Vesel:
Vpliv ultrazvočne obdelave na izluževanje kalija iz živil namenjenih prehrani dializno odvisnih bolnikov
Ivana Dimitrovska:
Ocena prispevka izbranega sadja in zelenjave k vnosu elementov s celodnevnimi obroki v vrtcih
Sabina Peklaj:
Prehranska pismenost in všečnost šolskih obrokov pri učencih osnovne šole na Notranjskem
Ana Buda:
Senzorična sprejemljivost sladoleda s preoblikovano sestavo
Ema Luna Karara Geršak:
Sprejemljivost mesa piščancev, krmljenih z dodatkom ličink črne bojevniške muhe (Hermetia illucens L.), pri potrošnikih
Hana Zupančič:
Prehranska sestava na Instagramu predstavljenih živil
Alja Javornik:
Primerjava metod za ocenjevanje dnevnega vnosa soli
Kaja Ivanc:
Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti
BSc theses (15)
Zala Plateis:
Vsebnost izbranih elementov v celodnevnih obrokih v domu starejših občanov
Iztok Stegovec:
Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
Neja Tekavec:
Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
Nikita Trček:
Ocena vnosa soli pri študentih z uporabo vprašalnika o pogostosti uživanja živil
Mojca Kopinšek:
Primerjava potrošniških metod profiliranja na primeru jagodne arome
Erika Jesenko:
Všečnost energijskih ploščic med mlajšimi potrošniki
Katarina Žlavs:
Vpliv priprave vzorca na določanje antioksidativne učinkovitosti medu
Nika Šepec:
Ocena vnosa akrilamida glede na prehranjevalne navade študentov
Sara Valentan:
Primerjava hranilne vrednosti klasičnih in brezglutenskih jedilnikov v vrtcu
Anja Kokelj:
Prehransko znanje osnovnošolcev dveh ljubljanskih osnovnih šol
Eva Golob:
Antioksidativna učinkovitost rdečega čaja in njegova prepoznavnost med potrošniki
Vita Kotnik:
Senzorična sprejemljivost izdelka Ghee
Urša Skubic:
Vsebnost sladkorja v sadnih nektarjih in sadnih jogurtih
Elena Molac:
Senzorično zaznavanje različnih sladil v vodnih raztopinah
Uroš Zupanc:
Opis arome kostanjevega medu s panelom mladih potrošnikov