Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (1)

  1. Andreja Kandolf Borovšak: Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebel

MSc theses (28)

  1. Mojca Kopinšek: Primerjava treh senzoričnih preskusov razlikovanja na primeru jabolčnega nektarja
  2. Varineja Drašler: Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
  3. Zala Mlinšek: Ocena prehranske ustreznosti zaužitih celodnevnih obrokov vrtcu za otroke dveh starostnih skupin
  4. Anja Tušar: Vpliv velikosti vzorca kruha na zaznavo slanega okusa pri potrošnikih
  5. Karin Gramc: Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcih
  6. Anja Zupan: Vpliv zmanjšanja vsebnosti maščobe na izbrane senzorične lastnosti maslenih keksov
  7. Eva Valenčič: Optimizacija slovenske prehranske košarice z metodo linearnega programiranja
  8. Eva Kavka: Utemeljenost uživanja prehranskih dopolnil pri športnikih
  9. Kaira Recko: Določanje fizikalno-kemijskih lastnosti različnih vrst medu, sirupov in njihovih mešanic
  10. MATEVŽ LESJAK: Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v specialnih mlečnih formulah
  11. Tina Malovrh: Prepoznavanje osnovnih okusov pri ljudeh s protetično oskrbo
  12. Dea Zavadlav: Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v mlečnih formulah
  13. Zijad Bajrić: Primerjava označevanja predpakiranih halal in konvencionalnih živil na trgovskih policah v Sloveniji in Bosni in Hercegovini
  14. Larisa Dušak: Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
  15. Kristina Jakopič: Hranilna vrednost celodnevnih obrokov v domu starejših občanov
  16. Rebeka Beribak: Šolska prehrana kot možen preventivni dejavnik za pojav metabolnega sindroma pri otrocih
  17. Simona Ribizel: Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehrano
  18. Melita Kogovšek: Hranilna vrednost mikroalg vrste Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris po mlečnokislinski fermentaciji
  19. Erika Jesenko: Hranilna vrednost in senzorična sprejemljivost kosil in večerij v dijaškem domu v Ljubljani
  20. Elena Molac: Povezava med senzorično sposobnostjo okušanja in intenzivnostjo zaznave osnovnih okusov
  21. Simona Vesel: Vpliv ultrazvočne obdelave na izluževanje kalija iz živil namenjenih prehrani dializno odvisnih bolnikov
  22. Ivana Dimitrovska: Ocena prispevka izbranega sadja in zelenjave k vnosu elementov s celodnevnimi obroki v vrtcih
  23. Sabina Peklaj: Prehranska pismenost in všečnost šolskih obrokov pri učencih osnovne šole na Notranjskem
  24. Ana Buda: Senzorična sprejemljivost sladoleda s preoblikovano sestavo
  25. Ema Luna Karara Geršak: Sprejemljivost mesa piščancev, krmljenih z dodatkom ličink črne bojevniške muhe (Hermetia illucens L.), pri potrošnikih
  26. Hana Zupančič: Prehranska sestava na Instagramu predstavljenih živil
  27. Alja Javornik: Primerjava metod za ocenjevanje dnevnega vnosa soli
  28. Kaja Ivanc: Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti

BSc theses (15)

  1. Zala Plateis: Vsebnost izbranih elementov v celodnevnih obrokih v domu starejših občanov
  2. Iztok Stegovec: Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
  3. Neja Tekavec: Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
  4. Nikita Trček: Ocena vnosa soli pri študentih z uporabo vprašalnika o pogostosti uživanja živil
  5. Mojca Kopinšek: Primerjava potrošniških metod profiliranja na primeru jagodne arome
  6. Erika Jesenko: Všečnost energijskih ploščic med mlajšimi potrošniki
  7. Katarina Žlavs: Vpliv priprave vzorca na določanje antioksidativne učinkovitosti medu
  8. Nika Šepec: Ocena vnosa akrilamida glede na prehranjevalne navade študentov
  9. Sara Valentan: Primerjava hranilne vrednosti klasičnih in brezglutenskih jedilnikov v vrtcu
  10. Anja Kokelj: Prehransko znanje osnovnošolcev dveh ljubljanskih osnovnih šol
  11. Eva Golob: Antioksidativna učinkovitost rdečega čaja in njegova prepoznavnost med potrošniki
  12. Vita Kotnik: Senzorična sprejemljivost izdelka Ghee
  13. Urša Skubic: Vsebnost sladkorja v sadnih nektarjih in sadnih jogurtih
  14. Elena Molac: Senzorično zaznavanje različnih sladil v vodnih raztopinah
  15. Uroš Zupanc: Opis arome kostanjevega medu s panelom mladih potrošnikov