Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (19)
Ana Marija Gerbič:
Pretvorbe biogenih aminov in antioksidantov v Mohantu
Borut Kolenc:
Sposobnost fermentacije kozjega mleka ekološke in konvencionalne reje
Eva Mravljak:
Kakovost kozjega sira iz mleka ekološke in konvencionalne reje
Anja Pušnik:
Vpliv sirišča na kakovost sirov
Neža Miklavič:
Optimizacija fermentacije sladke sirotke
Ida Simončič:
Uporaba zaščitne starterske kulture za izdelavo sira iz surovega senenega mleka
Kim Bratkič:
Fortification of yogurt with fruits of Hottentot-fig (Carpobrotus edulis L.)
Tanja Janežič:
Kakovost mlečnih izdelkov malih proizvajalcev
Monika Koren:
Odpornost laktobacilov iz sirov proti tetraciklinu in eritromicinu
Karin Zorko:
Koagulacijske sposobnosti kozjega mleka iz ekološke in konvencionalne reje
Irma Čizmić:
Občutljivost stafilokokov iz kozjega mleka za antibiotike
Nina Avsec:
Identifikacija mlečnokislinskih bakterij iz naravne mikrobiote fermentiranih mlečnih izdelkov iz Slovenije in sosednjih regij
Lara Kastelec:
Tehnološki postopek izdelave ter kemijska, mikrobiološka in senzorična kakovost trniča
Alenka Sinjur:
Gojenje kefirnega zrna v sirotki in odpornost izolatov iz kefirnega zrna proti antibiotikom
Nina Kukman:
Mikrobiološka kakovost surovega mleka na slovenskem trgu
Ana Levičnik:
Ugotavljanje prisotnosti bakterij vrst S. aureus in E. coli v različnih fazah tehnološkega postopka pri izbranih mlečnih izdelkih
Mateja Županc:
Mikrobiota kefirnega zrna
Maruša Štangar:
Tehnologija izdelave liofilizirane ovčje albuminske skute ter njena uporabnost v prehrani športnikov in gastronomiji
Monika Štern:
Kemijske, senzorične in funkcionalne lastnosti kisle sirotke, fermentirane z mikroorganizmi iz kefirnih zrn
Diplomska dela (8)
Nina Justin:
Skuta - mlečni izdelek iz skupine svežih sirov
Tadeja Ferlan:
Bakteriocini kot alternativa za konzervanse in antibiotike
Martina Pernuš:
Metode določanja laktoze v mleku in mlečnih izdelkih
Manca Hočevar:
Mikroorganizmi v mleku in mlečnih izdelkih
Kristina Matić:
Sestavine mleka kot dodatki "clean label"
Alenka Sinjur:
Pinjenec, prezrt mlečni izdelek
Kaja Pajk:
Pomen baktofugiranja v mlekarstvu
Zala Bole:
Mlečni izdelki z višjo vsebnostjo mlečne maščobe