Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Martina Erjavšek: Gospodinjska pismenost slovenskih osnovnošolcev

Magistrska dela (35)

  1. Anja Krištof: Odnos srednješolcev do odgovornega ravnanja s hrano
  2. Klavdija Klopčič: Odnos staršev vegetarijancev do prehrane otrok
  3. Kaja Lovšin: Stališča in vedenje osnovnošolskih učiteljev na področju zdravega življenjskega sloga
  4. Anja Seliškar: Poznavanje in odnos učencev do tradicionalnih jedi drugih narodov
  5. Lucija Malovrh Žontar: Uporaba prehranskih dopolnil v nosečnosti
  6. Metka Banič: Izkušnje učiteljev razrednega pouka s poučevanjem gospodinjstva
  7. Janja Pirnat: Gospodinjska pismenost dijakov, ki bivajo v dijaških domovih
  8. Špela Osolnik: Obravnava vsebin zdravega življenjskega sloga v predmetniku slovenske in češke osnovne šole
  9. Blaž Ferjančič: Vključevaje [!] promotorja zdravega prehranjevanja v izobraževalni sistem v Sloveniji
  10. Mateja Šmid: Prehranska pismenost osnovnošolcev
  11. Katja Kek: Stališča staršev o shemi šolskega sadja in zelenjave
  12. Tjaša Šinkovec: Prehranjevalne navade osnovnošolcev v Sloveniji in na Malti
  13. Tanja Marinac: Spodbujanje zmanjševanja odpadkov v osnovnošolskem vzgojno-izobraževalnem procesu
  14. Eva Gruber: Prehranjevalne navade Erasmus študentov
  15. Ana Murko: Didaktični pristopi pri poučevanju prehranskih vsebin, vključenih v predmet gospodinjstvo
  16. Timoteja Kleč: Neformalno prehransko izobraževanje in prehranska pismenost odraslih
  17. Vanesa Urek: Stališča staršev o pomenu usvajanja znanj in veščin pri gospodinjskem izobraževanju
  18. Kristina Ferlan: Uporaba didaktičnih iger pri pouku gospodinjstva
  19. Eva Pivk: Obravnava vsebin zdravega življenjskega sloga v osnovnošolskih učbenikih
  20. Nika Kitek: Poznavanje dietne prehrane pri osnovnošolcih
  21. Leja Markelc: Znanje in vedenje osnovnošolskih otrok v povezavi z varno hrano
  22. Tanja Zupančič: Stališča učiteljev o pomenu usvajanja znanj in veščin pri gospodinjskem izobraževanju
  23. Nives Žabkar: Stališča učencev o pomenu usvajanja znanj in veščin pri gospodinjskem izobraževanju
  24. Sanda Kostelac: Uporaba prehranskih kart pri prehranskem izobraževanju
  25. Sabrina Barbarič: Odnos študentov do zdravega življenjskega sloga
  26. Anja Bregar: Odnos odraslih do priporočil o zdravem prehranjevanju
  27. Alenka Stanonik: Poznavanje in odnos učencev do slovenskih narodnih jedi
  28. Tina Ris: Povezanost prehranskega vedenja z zdravim načinom prehranjevanja
  29. Karin Breceljnik: Poznavanje, odnos in uživanje prehranskih dopolnil med študenti
  30. Urška Pirc: Odnos učiteljev razrednega pouka do prehranske oskrbe otrok v osnovnih šolah
  31. Klavdija Šušterič: Strategije preprečevanja pojava debelilnega okolja v šoli in stališča učiteljev do zdravega načina življenja
  32. Gašper Klemenčič: Zdrav življenjski slog telesno aktivnih in neaktivnih otrok in mladostnikov
  33. Darja Šega: Odnos osnovnošolcev do odpadne hrane v šolskem okolju
  34. Nika Štrukelj: Obravnava vsebin ciljev trajnostnega razvoja v osnovnošolskih učnih načrtih
  35. Sara Malenšek: Trajnostno vedenje študentov in zaposlenih na Ekofakultetah

Diplomska dela (66)

  1. Helena Vidmar: Odnos osnovnošolskih otrok gorenjske regije do zdravega načina prehranjevanja
  2. Barbara Stražar: Spodbujanje uživanja sadja in zelenjave pri predšolskih otrocih
  3. Lucija Lončarič: Prepoznavnost brezglutenskih živil
  4. Mojca Kolman: Uživanje pijač pri predšolskih otrocih
  5. Nataša Kos: Promocija zdravega življenjskega sloga v vrtcu
  6. Pina Podgoršek: Uvajanje sprememb v prehranjevanje vrtčevskih otrok
  7. Ana Lea Dornik: Prehransko vedenje dijakov v času pouka
  8. Petra Štrajhar: Prehransko vedenje in odnos dijakov do prehranjevanja
  9. Mojca Klemenčič: Sladkor v prehrani mladostnikov
  10. Alenka Buh: Spodbujanje uživanja zelenjave pri otrocih
  11. Kristina Ferlan: Vključevanje ekološko pridelane hrane v osnovnošolsko prehrano
  12. Tjaša Šinkovec: Oblike organiziranosti šolske prehrane v evropskih državah
  13. Mateja Šmid: Zagotavljanje dietne prehrane v osnovni šoli
  14. Barbara Premoš: Prehranske navade starostnikov, ki živijo v domačem okolju
  15. Ema Šorli: Oglaševanje hrane v otroških revijah
  16. Veronika Škedelj: Prehranska oskrba predšolskih otrok
  17. Petra Štirn: Odnos študentov do vsebin predmeta gospodinjstvo
  18. Petra Kožuh: Odnos staršev do prehrane predšolskega otroka
  19. Anja Jakše: Obravnava vsebin o sladkorni bolezni v osnovni šoli
  20. Timoteja Kleč: Prepoznavnost prehranskih in zdravstvenih trditev pri potrošniku
  21. Tina Saje: Prehrana otrok s kronično vnetno črevesno boleznijo
  22. Petra Benedičič: Spoznavanje mleka in mlečnih izdelkov v vrtcu
  23. Eva Gruber: Spodbujanje otrok k sprejemanju novih jedi
  24. Amadeja Šalamun: Uporaba prehranskih pojmov v osnovnošolskih učbenikih
  25. Neva Lesica: Odnos osnovnošolcev do oglaševanja
  26. Ana Murko: Poznavanje žit med osnovnošolci
  27. Nina Strohsack: Prehrana dializnih bolnikov
  28. Marjeta Medved: Odnos odraslih do prehranskih informacij v različnih medijih
  29. Tamara Đurđević: Uživanje zajtrka med osnovnošolci
  30. Barbara Matos: Odnos staršev do gospodinjskega opismenjevanja otrok
  31. Darja Makoter: Poznavanje živil z več ogljikovimi hidrati med osnovnošolci
  32. Vanesa Urek: Odnos staršev do prehranske pismenosti otrok
  33. Nives Žabkar: Odnos študentov do izvajanja programa Ekošola na Pedagoški fakulteti
  34. Tanja Marinac: Spodbujanje otrok k uživanju živil z manj sladkorja
  35. Katja Miloševič: Prehranjevalne navade predšolskih otrok
  36. Mateja Kodrič: Uživanje mesa med odraslimi v Sloveniji
  37. Urška Kranjec: Prehranske veščine osnovnošolcev
  38. Janja Jug: Prehranska pismenost študentov
  39. Biserka Marjetka Adamlje: Odnos vzgojiteljic do prehranske oskrbe otrok v vrtcu
  40. Tanja Zupančič: Odnos osnovnošolcev do priporočil o zdravi prehrani
  41. Nataša Rustja: Problemski pouk pri pouku gospodinjstva v 6. razredu osnovne šole
  42. Branka Krgović: Vsebine gospodinjskega izobraževanja v severnoevropskih državah
  43. Sanda Kostelac: Vsebine gospodinjstva v Montessori osnovni šoli
  44. Anja Krištof: Odnos uporabnikov restavracije Pedagoške fakultete do odgovornega ravnanja s hrano
  45. Sabrina Barbarič: Vsebine gospodinjskega izobraževanja v Grčiji, Malti, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji
  46. Špela Osolnik: Prehranska pismenost čeških osnovnošolcev
  47. Darja Marn: Odnos vzgojiteljev do dietne prehrane v vrtcu
  48. Eva Pivk: Vsebine gospodinjstva v Waldorfski osnovni šoli
  49. Melani Bernjak: Odnos prekmurskih osmošolcev do zdravega življenjskega sloga
  50. Katja Malus: Paleolitska prehrana
  51. Maruša Šavs: Praznovanje rojstnih dni in prehrana v vrtcu
  52. Špela Primar: Odnos staršev in vzgojiteljev do vključevanja živil z več sladkorja v prehrano otrok
  53. Gašper Klemenčič: Prehransko znanje in prehranske navade mladih športnikov
  54. Teja Zalar: Neformalno prehransko izobraževanje študentov
  55. Timea Urdih: Vpliv ketogene diete na telesno maso in počutje
  56. Alenka Stanonik: Vključevanje ekoloških živil v vrtčevsko prehrano
  57. Katja Kek: Prehranske vsebine v izbranih tiskanih medijih
  58. Maja Lah: Poučevanje prehranskih vsebin z vidika različnih pristopov poučevanja
  59. Gabrijela Raztresen: Odnos osnovnošolskih otrok do funkcionalnih živil
  60. Jernej Grdun: Prehrana dijakov na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani
  61. Maja Tifengraber: Prehrana in osnovnošolec
  62. Andreja Dragoš: Nosečnostna sladkorna bolezen
  63. Nina Švab: Odnos vzgojiteljev do zavržkov hrane v vrtcu
  64. Lucija Malovrh: Odnos odraslih do prehranskih dopolnil
  65. Eva Trelec: Vključevanje slovenskih tradicionalnih jedi v vrtčevsko prehrano otrok
  66. Sara Čamernik: Spodbujanje higiene pri predšolskem otroku

Druga dela (24)

  1. Gregor Torkar, Maja Grajžl, Stojan Kostanjevec, Alenka Polak, Verena Koch: Odpor do živil med slovenskimi osnovnošolci
  2. Stojan Kostanjevec, Verena Koch: Prehransko znanje otrok in njihov odnos do zdravega načina prehranjevanja
  3. Stojan Kostanjevec: Prehransko znanje in prehranjevalne navade otrok
  4. Stojan Kostanjevec, Verena Koch, Janez Jerman: Formal nutrition education and nutrition knowledge of 6th graders in nine-year primary schools in Slovenia
  5. Stojan Kostanjevec, Janez Jerman, Verena Koch: The effects of nutrition education on 6th graders knowledge of nutrition in nine-year primary schools in Slovenia
  6. Iva Džudović: Poznavanje živil z veliko vsebnostjo soli
  7. Maja Lah: Odnos osnovnošolskih učiteljev do poučevanja predmeta Gospodinjstvo
  8. Barbara Premoš: Prehranske navade osnovnošolskih učiteljev in njihov odnos do zdravega načina prehranjevanja
  9. Stojan Kostanjevec, Darja Kašček: Gospodinjstvo 6
  10. Stojan Kostanjevec: Okoljski projekti v izobraževalnih ustanovah - primer Pedagoške fakultete v Ljubljani
  11. Stojan Kostanjevec: Eco transformation of educational organisations - a case of Faculty of Education at University of Ljubljana
  12. Stojan Kostanjevec, Martina Erjavšek: Prehransko opismenjevanje otrok z vidika usvajanja prehranskih veščin
  13. Stojan Kostanjevec, Nives Žabkar, Martina Erjavšek: Vključevanje študentov Pedagoške fakultete v program Ekošola
  14. Stojan Kostanjevec, Francka Lovšin Kozina: Editorial: Home economics education as needed in the 21st century
  15. Martina Erjavšek, Francka Lovšin Kozina, Stojan Kostanjevec: Odnos učiteljev gospodinjstva do vključevanja trajnostnih vsebin pri predmetu gospodinjstvo
  16. Verena Koch, Stojan Kostanjevec: Prehranska priporočila, prehranski pojmi in zdravo prehranjevanje
  17. Martina Erjavšek, Stojan Kostanjevec: Formalno prehransko izobraževanje in vključevanje staršev vspodbujanje prehranske pismenosti otrok
  18. Irena Finc: Poznavanje prehranskih pojmov pri učencih 6. razreda
  19. Martina Erjavšek, Tanja Zupančič, Stojan Kostanjevec: Stališča učiteljev o pomenu gospodinjskega izobraževanja v osnovni šoli
  20. Verena Koch, Mojca Gabrijelčič Blenkuš, Matej Gregorič, Stojan Kostanjevec: Risk factors as a result of unhealthy nutrition in the adult population in Slovenia with regard to sociodemographic variables
  21. Maja Lah, Stojan Kostanjevec: Konstruktivistični pristop k poučevanju prehranskih vsebin
  22. Martina Erjavšek, Stojan Kostanjevec: Moja prehrana in vpliv živil na okolje
  23. Stojan Kostanjevec, Martina Erjavšek: Kaj naj si skuham, kaj naj sploh jem?
  24. Filip Bregar, Julija Brudar, Tjaša Erjavec, Anita Kermavner, Manca Kukovičič, Erika Mohorčič, Špela Muha, Nika Nardin, Eva Šefic, Ana Vlahovič, Zlata Grofelnik, Tanja Jereb, Katja Polajnar, Ines Sabol, Petra Černe Oven, Gregor Jereb, Stojan Kostanjevec, Andreja Kukec: Čist (hud) komplet za čisto čiste roke