Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Sandra Pestar Bizjak:
Motivacijski dejavniki slovenskih potrošnikov za nakup vina v povezavi s percepcijo vinorodnih regij
Sanja Radonjić:
Impact of microbiological and technological factors on volatile phenols content in Montenegrin red wines
Magistrska dela (21)
David Mlakar:
Primerjava vpliva sedimentacije in flotacije mošta na kemijske lastnosti in senzoriko vina
Pija Goljevšček:
Pridelava nizkoalkoholnega belega vina z dodatkom glukoza-oksidaze in katalaze
Tilen Terčelj Schweizer:
Vpliv sestave vina na senzorično zaznavo
Sara Keber:
Pomen dušikovih spojin mošta pri stresnih alkoholnih fermentacijah
Luka Tragin:
Vpliv koinokulacije kvasovk rodov ne-Saccharomyces in vrste Saccharomyces cerevisiae na kemijske in senzorične lastnosti vina malvazija
Lara Lunder:
Fermentacijske lastnosti nekonvencionalnih vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Eva Sagadin:
Fermentacijske lastnosti ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
Leja Prezelj:
Razvoj metode prekristalizacije vinskega kamna za uporabo v pekovski industriji
Domen Škrab:
Uporaba UV-mutageneze pri vinskih kvasovkah za izboljšanje kakovosti vina
Viktorija Jovanova:
Vloga kvasovke vrste Kregervanrija fluxuum pri fermentaciji jabolčnega vina
Martina Šadl:
Vpliv zorilne posode na stabilizacijo vina
Lina Dimovska:
Energijska vrednost in senzorična kakovost makedonskih in slovenskih rdečih vin
Rok Cerar:
Vpliv različnih vrst medu na proizvodnjo medice
Anja Krivec:
Mikrobiološka stabilnost vina
Dejan Dimitrovski:
Senzorične preference Slovencev do vin sorte chardonnay različnega porekla
Veronika Kejžar:
Odvisnost pojava reduktivnih not v penečih vinih glede na prehranjenost kvasovk vrste Saccharomyces bayanus
Anja Verdev:
Povezava med sestavo vina, energijsko vrednostjo in oceno vpliva na oksidativni stres
Iva Levačić:
Vpliv mikrooksigenacije in dodatka trsk iz hrastovega lesa na zorenje vina refošk
Patricija Jesenko Ploj:
Vpliv ne-Saccharomyces kvasovk na kakovost belih vin
Barbara Ovtar:
Antioksidativne lastnosti vina sorte Refošk na Primorskem
Ema Lenarčič:
Enološke lastnosti različnih vrst kvasovk rodu Hanseniaspora
Diplomska dela (20)
Oktavija Sakal Dumić:
Vpliv sekvenčne inokulacije vinskih kvasovk na kinetiko fermentacije belega mošta
Lara Kastelec:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v dolenjskih rdečih vinih
Klara Rahne:
Vpliv pridelave vina na okolje
Ana Brdnik:
Vpliv temperature na potek fermentacije mošta
Klavdija Papež:
Pridelava kakovostnih rose vin
Maruša Ribič:
Primerjava vsebnosti aromatičnih spojin vina glede na vinorodno deželo Slovenije
Lara Lunder:
Senzorična analiza mladih belih vin
Anja Zupanc:
Doseganje kislinskega ravnotežja v vinu
Jaka Kraševec:
Uporaba mešane kulture ne-Saccharomyces kvasovk vrst Metschnikowia fructicola in Saccharomyces cerevisiae za pridelavo vina
Špela Živič:
Vpliv reducirajočih sladkorjev, taninov in alkohola na telo rdečih vin
Neža Hren:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial rdečih vin
Katarina Škufca:
Optimalna oksidativna zaščita belih vin
Maja Kržin:
Bioaktivne spojine v vinu
Maja Pečarič:
Ovrednotenje senzorične kakovosti belokranjskih zvrsti Belokranjec PTP in Metliška črnina PTP z alternativnimi metodami opisne senzorične analize
Michael Einspieler:
Uporaba alternativnih senzoričnih metod profiliranja za vino malvazija
Gregor Kotolenko:
Svežina in starikavost mladih belih vin
Nataša Drganc:
Vpliv mikrooksigenacije na zorenje rdečih vin
Pija Goljevšček:
Primerjava pred- in postfermentativne maceracije pri predelavi rdečega vina
Patricija Ploj:
Spremembe polifenolne sestave v rdečem vinu med zorenjem
Lucija Levstek:
Značilne sadne arome rdečih vin