Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (2)
Sandra Pestar Bizjak:
Motivacijski dejavniki slovenskih potrošnikov za nakup vina v povezavi s percepcijo vinorodnih regij
Sanja Radonjić:
Impact of microbiological and technological factors on volatile phenols content in Montenegrin red wines
MSc theses (21)
David Mlakar:
Primerjava vpliva sedimentacije in flotacije mošta na kemijske lastnosti in senzoriko vina
Pija Goljevšček:
Pridelava nizkoalkoholnega belega vina z dodatkom glukoza-oksidaze in katalaze
Tilen Terčelj Schweizer:
Vpliv sestave vina na senzorično zaznavo
Sara Keber:
Pomen dušikovih spojin mošta pri stresnih alkoholnih fermentacijah
Luka Tragin:
Vpliv koinokulacije kvasovk rodov ne-Saccharomyces in vrste Saccharomyces cerevisiae na kemijske in senzorične lastnosti vina malvazija
Lara Lunder:
Fermentacijske lastnosti nekonvencionalnih vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Eva Sagadin:
Fermentacijske lastnosti ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
Leja Prezelj:
Razvoj metode prekristalizacije vinskega kamna za uporabo v pekovski industriji
Domen Škrab:
Uporaba UV-mutageneze pri vinskih kvasovkah za izboljšanje kakovosti vina
Viktorija Jovanova:
Vloga kvasovke vrste Kregervanrija fluxuum pri fermentaciji jabolčnega vina
Martina Šadl:
Vpliv zorilne posode na stabilizacijo vina
Lina Dimovska:
Energijska vrednost in senzorična kakovost makedonskih in slovenskih rdečih vin
Rok Cerar:
Vpliv različnih vrst medu na proizvodnjo medice
Anja Krivec:
Mikrobiološka stabilnost vina
Dejan Dimitrovski:
Senzorične preference Slovencev do vin sorte chardonnay različnega porekla
Veronika Kejžar:
Odvisnost pojava reduktivnih not v penečih vinih glede na prehranjenost kvasovk vrste Saccharomyces bayanus
Anja Verdev:
Povezava med sestavo vina, energijsko vrednostjo in oceno vpliva na oksidativni stres
Iva Levačić:
Vpliv mikrooksigenacije in dodatka trsk iz hrastovega lesa na zorenje vina refošk
Patricija Jesenko Ploj:
Vpliv ne-Saccharomyces kvasovk na kakovost belih vin
Barbara Ovtar:
Antioksidativne lastnosti vina sorte Refošk na Primorskem
Ema Lenarčič:
Enološke lastnosti različnih vrst kvasovk rodu Hanseniaspora
BSc theses (20)
Oktavija Sakal Dumić:
Vpliv sekvenčne inokulacije vinskih kvasovk na kinetiko fermentacije belega mošta
Lara Kastelec:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial v dolenjskih rdečih vinih
Klara Rahne:
Vpliv pridelave vina na okolje
Ana Brdnik:
Vpliv temperature na potek fermentacije mošta
Klavdija Papež:
Pridelava kakovostnih rose vin
Maruša Ribič:
Primerjava vsebnosti aromatičnih spojin vina glede na vinorodno deželo Slovenije
Lara Lunder:
Senzorična analiza mladih belih vin
Anja Zupanc:
Doseganje kislinskega ravnotežja v vinu
Jaka Kraševec:
Uporaba mešane kulture ne-Saccharomyces kvasovk vrst Metschnikowia fructicola in Saccharomyces cerevisiae za pridelavo vina
Špela Živič:
Vpliv reducirajočih sladkorjev, taninov in alkohola na telo rdečih vin
Neža Hren:
Fenolne spojine in antioksidativni potencial rdečih vin
Katarina Škufca:
Optimalna oksidativna zaščita belih vin
Maja Kržin:
Bioaktivne spojine v vinu
Maja Pečarič:
Ovrednotenje senzorične kakovosti belokranjskih zvrsti Belokranjec PTP in Metliška črnina PTP z alternativnimi metodami opisne senzorične analize
Michael Einspieler:
Uporaba alternativnih senzoričnih metod profiliranja za vino malvazija
Gregor Kotolenko:
Svežina in starikavost mladih belih vin
Nataša Drganc:
Vpliv mikrooksigenacije na zorenje rdečih vin
Pija Goljevšček:
Primerjava pred- in postfermentativne maceracije pri predelavi rdečega vina
Patricija Ploj:
Spremembe polifenolne sestave v rdečem vinu med zorenjem
Lucija Levstek:
Značilne sadne arome rdečih vin