Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Urška Ribič:
Proučevanje razvoja odpornosti različnih sevov bakterij vrste Staphylococcus epidermidis proti didecildimetilamonijevemu kloridu
Magistrska dela (19)
Sara Goršek:
Vpliv obsevanja jabolk s svetlobo različnih valovnih dolžin na njihov bioaktivni potencial
Dimitrij Vörös:
Proteinski profil bakterije vrste Listeria monocytogenes v biofilmu
Barbara Grum:
Bioaktivne lastnosti ekstraktov mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris
Martina Zlatevska:
Vpliv blage toplotne obdelave plodov breskev na mikrobiološko obstojnost plodov inokuliranih s plesnimi rodu Penicillium
Maruša Borovšak:
Vpliv fenolnih spojin iz jabolka na bakterijsko adhezijo
Gašper Svetelj:
Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)
Mateja Kokalj:
Vpliv različnih vrst medu na bakterijsko adhezijo
Monika Podpac:
Prilagoditev listerij na benzalkonijev klorid
Ema Lovšin:
Protiadhezivna aktivnost kostanjevega in cvetličnega medu ter medu manuke na zobni površini
Anja Zupanc:
Protiadhezivna aktivnost ekstraktov mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris na zobni površini
Dejan Skodič:
Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
Sara Recek:
Bioaktivni učinek koreninskih ekstraktov različnih tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, Fallopia sachalinensis in Fallopia x bohemica)
Domen Malis:
Protimikrobna učinkovitost in biorazgradljivost mešanice naravnih celuloznih vlaken z vgrajenim ZnO.
Urša Vezjak:
Karakterizacija mleka in sira z uporabo stabilnih izotopov lahkih elementov
Blaž Fink:
Vpliv različnih obdelav pire (Triticum spelta) pred kaljenjem na zmanjšanje populacije plesni
Brina Pavlovič:
Adhezija plesni vrste Penicillium expansum
Zala Šturm:
Rast plesni vrste Aspergillus flavus in tvorba aflatoksina B1 v značilnih razmerah za izdelavo suhih salam
Zala Plateis:
Mlečnokislinska fermentacija in mikrobiološka varnost liofiliziranih hišnih čričkov in ličink mokarja
Kaja Ivanc:
Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti
Diplomska dela (17)
Marija Kosmač:
Kvantifikacija kvasovk in plesni v živilu z metodo SimPlate
Kaja Ivanc:
Protibakterijsko in protiadhezivno delovanje ekstraktov ajdovih in pirinih kalčkov
Nina Šiškovič:
Sestava in lastnosti mikrobne združbe jabolčnega in balzamičnega kisa
Mateja Stipič:
Protibakterijsko delovanje eteričnih olj in hidrolatov izbranih začimbnih rastlin
Vanesa Stenšak:
Protibakterijska aktivnost didecildimetilamonijevega klorida
Zala Šturm:
Protibakterijsko delovanje eteričnega olja cimeta
Brigita Valentinčič:
Protiglivna aktivnost izbranih eteričnih olj
Ema Lovšin:
Vpliv kostanjevega medu na adhezijo bakterij vrste Streptococcus cristatus na zobno površino
Ema Lenarčič:
Vpliv osušitve rok po umivanju na njihovo snažnost
Terezija Jovanovski:
Protibakterijsko delovanje hidrolatov in eteričnih olj izbranih zdravilnih rastlin
Sana Trček:
Preprečevanje bakterijske adhezije na zeleno solato z uporabo hidrolata in eteričnega olja lovorja (Laurus nobilis)
Vanja Koroša:
Vpliv pakiranja na sintezo aflatoksina B1 v živilih
Tina Bekrić:
Protibakterijska aktivnost klorheksidina
Maruša Ravnikar:
Vpliv modre svetlobe na plesni pomembne kot kvarljivci sadja in zelenjave
Suzana Radinović:
Analiza poznavanja higienske prakse v živilskem obratu
Luka Irenej Pečan:
Protibakterijsko in protiadhezivno delovanje ekstraktov konoplje (Cannabis sativa)
Sara Trajkovska:
Biotehnološki in toksikološki vidiki plesni rodu Aspergillus