Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Andreja Kandolf Borovšak:
Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebel
Magistrska dela (28)
Mojca Kopinšek:
Primerjava treh senzoričnih preskusov razlikovanja na primeru jabolčnega nektarja
Varineja Drašler:
Sprememba prehranjevalnih navad pri študentih in zaposlenih na Univerzi v Ljubljani med pandemijo covida-19 ter njihov odnos do študija na daljavo
Zala Mlinšek:
Ocena prehranske ustreznosti zaužitih celodnevnih obrokov vrtcu za otroke dveh starostnih skupin
Anja Tušar:
Vpliv velikosti vzorca kruha na zaznavo slanega okusa pri potrošnikih
Karin Gramc:
Zaznava tuje arome v medu pri potrošnikih in šolanih preskuševalcih
Anja Zupan:
Vpliv zmanjšanja vsebnosti maščobe na izbrane senzorične lastnosti maslenih keksov
Eva Valenčič:
Optimizacija slovenske prehranske košarice z metodo linearnega programiranja
Eva Kavka:
Utemeljenost uživanja prehranskih dopolnil pri športnikih
Kaira Recko:
Določanje fizikalno-kemijskih lastnosti različnih vrst medu, sirupov in njihovih mešanic
MATEVŽ LESJAK:
Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v specialnih mlečnih formulah
Tina Malovrh:
Prepoznavanje osnovnih okusov pri ljudeh s protetično oskrbo
Dea Zavadlav:
Senzorična ocena sladkosti in vsebnosti sladkorjev v mlečnih formulah
Zijad Bajrić:
Primerjava označevanja predpakiranih halal in konvencionalnih živil na trgovskih policah v Sloveniji in Bosni in Hercegovini
Larisa Dušak:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
Kristina Jakopič:
Hranilna vrednost celodnevnih obrokov v domu starejših občanov
Rebeka Beribak:
Šolska prehrana kot možen preventivni dejavnik za pojav metabolnega sindroma pri otrocih
Simona Ribizel:
Izboljšanje kakovosti podatkov in vsebin Odprte platforme za klinično prehrano
Melita Kogovšek:
Hranilna vrednost mikroalg vrste Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris po mlečnokislinski fermentaciji
Erika Jesenko:
Hranilna vrednost in senzorična sprejemljivost kosil in večerij v dijaškem domu v Ljubljani
Elena Molac:
Povezava med senzorično sposobnostjo okušanja in intenzivnostjo zaznave osnovnih okusov
Simona Vesel:
Vpliv ultrazvočne obdelave na izluževanje kalija iz živil namenjenih prehrani dializno odvisnih bolnikov
Ivana Dimitrovska:
Ocena prispevka izbranega sadja in zelenjave k vnosu elementov s celodnevnimi obroki v vrtcih
Sabina Peklaj:
Prehranska pismenost in všečnost šolskih obrokov pri učencih osnovne šole na Notranjskem
Ana Buda:
Senzorična sprejemljivost sladoleda s preoblikovano sestavo
Ema Luna Karara Geršak:
Sprejemljivost mesa piščancev, krmljenih z dodatkom ličink črne bojevniške muhe (Hermetia illucens L.), pri potrošnikih
Hana Zupančič:
Prehranska sestava na Instagramu predstavljenih živil
Alja Javornik:
Primerjava metod za ocenjevanje dnevnega vnosa soli
Kaja Ivanc:
Ocena mikrobiološke varnosti in senzorične kakovosti žitnih izdelkov za zajtrk po preteku roka uporabnosti
Diplomska dela (15)
Zala Plateis:
Vsebnost izbranih elementov v celodnevnih obrokih v domu starejših občanov
Iztok Stegovec:
Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
Neja Tekavec:
Oblikovanje protokola za senzorično ocenjevanje svežih postrvi
Nikita Trček:
Ocena vnosa soli pri študentih z uporabo vprašalnika o pogostosti uživanja živil
Mojca Kopinšek:
Primerjava potrošniških metod profiliranja na primeru jagodne arome
Erika Jesenko:
Všečnost energijskih ploščic med mlajšimi potrošniki
Katarina Žlavs:
Vpliv priprave vzorca na določanje antioksidativne učinkovitosti medu
Nika Šepec:
Ocena vnosa akrilamida glede na prehranjevalne navade študentov
Sara Valentan:
Primerjava hranilne vrednosti klasičnih in brezglutenskih jedilnikov v vrtcu
Anja Kokelj:
Prehransko znanje osnovnošolcev dveh ljubljanskih osnovnih šol
Eva Golob:
Antioksidativna učinkovitost rdečega čaja in njegova prepoznavnost med potrošniki
Vita Kotnik:
Senzorična sprejemljivost izdelka Ghee
Urša Skubic:
Vsebnost sladkorja v sadnih nektarjih in sadnih jogurtih
Elena Molac:
Senzorično zaznavanje različnih sladil v vodnih raztopinah
Uroš Zupanc:
Opis arome kostanjevega medu s panelom mladih potrošnikov