Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (5)

  1. Miha Ocvirk: Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivu
  2. Neda Martinović: Antioxidative activity of sinapic acid and its derivatives in model lipid systems
  3. Miha Bahun: Determinante aktivacije in temperaturne stabilnosti pernizina, serinske proteinaze iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1
  4. Luka Šturm: Priprava vodotopnega propolisa in proučevanje mehanizmov njegovega delovanja v modelnih vodnih in lipidnih sistemih
  5. Špela Gruden: Proučevanje fizikalno-kemijskih in funkcionalnih lastnosti proteinov sirotke in njihovih hidrolizatov

Magistrska dela (25)

  1. Anže Slukan: Razvoj v vodi topnega propolisa z metodo sušenja z razprševanjem in liofilizacijo
  2. Nadja Gornik: Pristnost brinjevcev in brinjevih jagod na slovenskem tržišču
  3. Rok Opara: Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinja
  4. David Farčnik: Kemijska in mikrobiološka stabilnost kvercetina v pripravku iz zavrženih luskolistov čebule
  5. Lana Vidović: Vpliv fermentacije na vsebnost karotenoidov v ekstraktih mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris
  6. Uroš Jedlovčnik: Povečanje prehranske vrednosti lanenega olja z uporabo pulzirajočega električnega polja
  7. Katarina Maček: Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilce
  8. Andreja Kamnik: Vpliv majhnih organskih molekul iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1 na procese agregacije inzulina
  9. Blaž Jemec: Izdelava mikrokapsul za uporabo v samoobnovljivih premazih za les in kovino
  10. Majk Banfi: Stabilizacija proteolitičnih encimov z različnimi nosilnimi sistemi
  11. Kevin Hartman: Določanje izražanja in aktivne domene encima pernizin v bakterijah vrste Escherichia coli.
  12. Ivana Špehar: Optimizacija izolacije rekombinantne serinske proteinaze pernizin iz bakterije Streptomyces rimosus
  13. Klara Gregorič: Interakcije rekombinantnega pernizina z lipidnimi membranami
  14. Vid Kolmanič Bučar: Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.
  15. Jan Kejžar: Primerjava prehranskih dopolnil iz alg: antioksidativni potencial in izotopska sestava
  16. Ema Sajovic: Priprava receptor vezavne domene proteina S virusa SARS-CoV-2 v bakterijah Escherichia coli
  17. Lana Oluić: Mikrokapsulacija folne in askorbinske kisline v ionotropne hidrogele
  18. Sabina Primožič: Določanje pristnosti cimeta (Cinnamomum spp.) in mlete paprike (Capsicum annuum) na slovenskem tržišču
  19. Barbara Domevščik: Morfološka in molekularna identifikacija jamskih mikroalg za potencialno uporabo v biotehnologiji
  20. Tina Tragin: Vpliv kavitacijskih tehnik na lastnosti tapiokinega škroba
  21. Blaž Trlep: Priprava kapsulacijskega sistema za stabilizacijo rastlinskih dodatkov v mlečnih izdelkih
  22. Pavle Simić: Analiza eteričnih olj rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) in lovorja (Laurus nobilis L.) na slovenskem tržišču
  23. Andrijana Damjanović: Hidrogeli na osnovi ciklodekstrina in izbranih polisaharidov
  24. Anja Marton: Vpliv lizofosfatidilholina na interakcijo proteina ostreolizina A6 z umetnimi lipidnimi membranami
  25. Tajda Junkar: Določanje encimske aktivnosti lipaz v ekstraktih semen in kalčkov pri različnih vrednostih pH in temperature

Diplomska dela (7)

  1. Katarina Pišotek: Interakcije polifenolov z encimi prebavnega trakta
  2. Irenej Šraml: Interakcije polifenolov s proteini krvne plazme
  3. Gašper Medved: Uporaba različnih vrst moke in barvil pri 3D tisku izdelkov iz testa
  4. Barbara Domevščik: Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
  5. Erna Štrumbelj: Vsebnost kvercetina v rdeči, rumeni in beli čebuli (Allium cepa L.)
  6. Urša Menard: Aplikacija 3D tiskanja v živilski industriji
  7. Sanja Čermelj: Uporaba 3D tiskalnika v slaščičarstvu