Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (5)
Miha Ocvirk:
Določanje pristnosti hmelja (Humulus lupulus L.) in analiza aromatičnih sestavin hmelja v pivu
Neda Martinović:
Antioxidative activity of sinapic acid and its derivatives in model lipid systems
Miha Bahun:
Determinante aktivacije in temperaturne stabilnosti pernizina, serinske proteinaze iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1
Luka Šturm:
Priprava vodotopnega propolisa in proučevanje mehanizmov njegovega delovanja v modelnih vodnih in lipidnih sistemih
Špela Gruden:
Proučevanje fizikalno-kemijskih in funkcionalnih lastnosti proteinov sirotke in njihovih hidrolizatov
MSc theses (25)
Anže Slukan:
Razvoj v vodi topnega propolisa z metodo sušenja z razprševanjem in liofilizacijo
Nadja Gornik:
Pristnost brinjevcev in brinjevih jagod na slovenskem tržišču
Rok Opara:
Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinja
David Farčnik:
Kemijska in mikrobiološka stabilnost kvercetina v pripravku iz zavrženih luskolistov čebule
Lana Vidović:
Vpliv fermentacije na vsebnost karotenoidov v ekstraktih mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgaris
Uroš Jedlovčnik:
Povečanje prehranske vrednosti lanenega olja z uporabo pulzirajočega električnega polja
Katarina Maček:
Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilce
Andreja Kamnik:
Vpliv majhnih organskih molekul iz hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1 na procese agregacije inzulina
Blaž Jemec:
Izdelava mikrokapsul za uporabo v samoobnovljivih premazih za les in kovino
Majk Banfi:
Stabilizacija proteolitičnih encimov z različnimi nosilnimi sistemi
Kevin Hartman:
Določanje izražanja in aktivne domene encima pernizin v bakterijah vrste Escherichia coli.
Ivana Špehar:
Optimizacija izolacije rekombinantne serinske proteinaze pernizin iz bakterije Streptomyces rimosus
Klara Gregorič:
Interakcije rekombinantnega pernizina z lipidnimi membranami
Vid Kolmanič Bučar:
Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.
Jan Kejžar:
Primerjava prehranskih dopolnil iz alg: antioksidativni potencial in izotopska sestava
Ema Sajovic:
Priprava receptor vezavne domene proteina S virusa SARS-CoV-2 v bakterijah Escherichia coli
Lana Oluić:
Mikrokapsulacija folne in askorbinske kisline v ionotropne hidrogele
Sabina Primožič:
Določanje pristnosti cimeta (Cinnamomum spp.) in mlete paprike (Capsicum annuum) na slovenskem tržišču
Barbara Domevščik:
Morfološka in molekularna identifikacija jamskih mikroalg za potencialno uporabo v biotehnologiji
Tina Tragin:
Vpliv kavitacijskih tehnik na lastnosti tapiokinega škroba
Blaž Trlep:
Priprava kapsulacijskega sistema za stabilizacijo rastlinskih dodatkov v mlečnih izdelkih
Pavle Simić:
Analiza eteričnih olj rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) in lovorja (Laurus nobilis L.) na slovenskem tržišču
Andrijana Damjanović:
Hidrogeli na osnovi ciklodekstrina in izbranih polisaharidov
Anja Marton:
Vpliv lizofosfatidilholina na interakcijo proteina ostreolizina A6 z umetnimi lipidnimi membranami
Tajda Junkar:
Določanje encimske aktivnosti lipaz v ekstraktih semen in kalčkov pri različnih vrednostih pH in temperature
BSc theses (7)
Katarina Pišotek:
Interakcije polifenolov z encimi prebavnega trakta
Irenej Šraml:
Interakcije polifenolov s proteini krvne plazme
Gašper Medved:
Uporaba različnih vrst moke in barvil pri 3D tisku izdelkov iz testa
Barbara Domevščik:
Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
Erna Štrumbelj:
Vsebnost kvercetina v rdeči, rumeni in beli čebuli (Allium cepa L.)
Urša Menard:
Aplikacija 3D tiskanja v živilski industriji
Sanja Čermelj:
Uporaba 3D tiskalnika v slaščičarstvu